SKAI1003

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου.

Γ. Καμίνης: "Ο δημόσιος χώρος που τελεί υπό την ευθύνη μιας δημοκρατικά εκλεγμένης δημοτικής αρχής, θα διατίθεται με βάση τους κανόνες της νομιμότητας.

Δ. Οικονόμου: Από τότε που είχατε εκείνο το επεισόδιο, θυμόμαστε τότε με το Σύνταγμα υπήρxε και μία επίθεση εναντίον σας από βουλευτή της Χρυσής Αυγής κύριε Δήμαρχε έχετε δεχτεί, να το πω έτσι απειλές, οχλήσεις από κάποιους περίεργους, από κάποιους αγνώστους. Υπήρχε συνέχεια σε τέτοιου είδους περιστατικά ή όχι;

Γ. Καμίνης: Να σας πω κάτι, πρώτα από όλα να πούμε ότι προς τιμήν της Βουλής, ήρε την ασυλία του.

Δημ: Και καλά έκανε

Γ. Καμίνης: Και πάρα πολύ καλά έκανε. Λοιπόν, από εκεί και πέρα,όχι δεν έχω δεχτεί απειλές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Γιατί βλέπετε, εγώ είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος βγαίνω και μιλάω και λέω ευθαρσώς τη γνώμη μου.

Δημ: Να το ρωτήσω ευθέως κύριε Δήμαρχε. Φοβάστε να κυκλοφορήσετε από εδώ και πέρα ή όχι;

Γ. Καμίνης : Κύριε Οικονόμου, δεν φοβάμαι και δεν επιτρέπεται να φοβάμαι γιατί το παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε στους πολίτες είναι ότι εδώ πέρα ζούμε σε μία πόλη, την οποία πρέπει να την προασπιστούμε και δεν θα φοβηθούμε σε μία περίοδο κρίσης, όπου ο καθένας γυρεύει ακριβώς να εμφυσήσει το φόβο. Υπάρχουν δυνάμεις δυστυχώς, οι οποίες κοιτάνε να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, να επωφεληθούν από την κατάσταση ανασφάλειας και να τους εμφυσήσουν τον τρόμο και τον φόβο. Ο δήμαρχος της πόλης αυτής δεν θα δώσει τέτοιο παράδειγμα. Γι’ αυτό κυκλοφορώ, το ξέρω, εκτίθεμαι αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, αλλιώς να καθόμουνα σπίτι μου.

Δημ: Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της αποκατάστασης Δημοκρατίας, υπάρχει και ο κανονικός πατριωτισμός, που θέλουμε να είμαστε όλοι πατριώτες. Σήμερα μία τέτοια ημέρα για παράδειγμα, ίσως και εσείς θα μπορούσατε να κάνετε μία εκδήλωση μνήμης, τιμής κάποιοι άνθρωποι να μάθουν τι έγινε τότε;

Γ. Καμίνης: O συνταγματικός πατριωτισμός, οι αξίες της χώρας, της πατρίδας μας είναι αποτυπωμένες κάπου και αυτό είναι το Σύνταγμα και εκεί ακριβώς είναι η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία, η στήριξη των αδυνάτων και φυσικά η προάσπιση της πατρίδας. Αλλά φιλοπατρία, δεν σημαίνει εθνικισμός.

Δημ: Έχει παρεξηγηθεί όμως σήμερα, λες ότι είσαι πατριώτης και σου λένε ότι είσαι ακροδεξιός

Γ. Καμίνης: Είναι μία τελείως επιφανειακή άποψη για τον πατριωτισμό. Ο πατριωτισμός είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Τι να τον κάνω εγώ κάποιον ο οποίος βγαίνει και μου κουνάει και κραδαίνει τις ελληνικές σημαίες και είναι φοροφυγάς. Είναι πατριώτης αυτός; Αυτός, το χρέος της αλληλεγγύης προς τους αδύνατους το εκπληρώνει ή όχι; Δηλώνει κάτι πολύ πιο σύνθετο ο πατριωτισμός".

Ημερομηνία: 
Τετ, 24/07/2013 - 20:40

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.