MEGA2

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ράνια Τζίμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

"Υπήρξαν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και υπάρχει σαφής κυβερνητική ευθύνη. Όλοι ευθύνονται για αυτό. Επειδή υπήρξε καθυστέρηση, έκαναν αυτή την οριζόντια περικοπή, παρά όλα όσα συμβαίνουν σε όλο το σύγχρονο κόσμο. Δηλαδή, αντί να δημιουργήσουν περισσότερες αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ερχόμαστε και αφαιρούμε. Αφαιρέσαμε τη δημοτική αστυνομία, με αυτόν τον βεβιασμένο τρόπο. Το αποτέλεσμα τώρα είναι ότι λείπει ένας πάρα πολύ σημαντικός βραχίονας από την Τ.Α, προκειμένου να επιβάλλει τη νομιμότητα.  Αυτό που λέγαμε εξαρχής και εγώ και η ΚΕΔΕ στη συνέχεια, είναι ότι χρειάζεται αξιολόγηση. Αυτό δεν είναι «καραμέλα». Είναι μέσα στην ουσία της πραγματικότητας. Έπρεπε να είχε γίνει -εδώ και ένα χρόνο- αξιολόγηση δομών. Εμείς στο δήμο Αθηναίων την αξιολόγηση δομών, την έχουμε ουσιαστικά ολοκληρώσει".

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 25 ΔΗΜΑΡΧΩΝ

"Η παραίτηση είναι και ένα προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν παραιτούμαι, δεν θεωρώ την παραίτηση λύση, παρόλο που τους καταλαβαίνω. Οι δήμαρχοι και γενικότερα η Τ.Α είναι «με τη θηλιά στο λαιμό». Τα τελευταία μέτρα έτσι όπως ελήφθησαν δείχνουν μία σπασμωδική αντίδραση. Πρέπει η Τ.Α να αντιδράσει, αλλά δεν θεωρώ ότι η παραίτηση είναι λύση. Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι φυγομαχία. Βέβαια καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους που δηλώνουν ότι πρόκειται να παραιτηθούν, διότι βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολή οικονομική κατάσταση. Η απάντηση εδώ είναι μια σοβαρή μεταρρυθμιστική πορεία. Η Τ.Α πρέπει να «ενηλικιωθεί», πρέπει να αναλάβει πραγματική ευθύνη. Γιατί να βρισκόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με το χέρι απλωμένο «δώσε και σε μένα μπάρμπα», στο κράτος".

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ Χ.Α

"Ο καλύτερος φόρος τιμής που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στην Δημοκρατία, χθες στην επέτειο της αποκατάστασης της, και αυτή είναι η ουσία, ήταν η προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας. Η δημοκρατική νομιμότητα λέει ότι αν θέλεις να κάνεις μια εκδήλωση σε μια πλατεία, πας στο δήμαρχο και ζητάς την άδεια. Αυτό δεν θέλησαν να το κάνουν για προφανείς λόγους «τσαμπουκά». Εκεί η Δημοκρατία αντιδρά με βάση την νομιμότητα. Όπως έλεγε ο Ηλίας Ηλιού κάποτε, «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Η απάντηση στη Χ.Α είναι η δημοκρατική και  συνταγματική νομιμότητα. Ας κοίταζαν να μην τους δώσουν βήμα, όταν ακόμα δεν τους ήξερε κανένας. Τώρα το φίδι βγήκε από το αυγό και πρέπει να το πολεμήσουμε με την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας. Η κίνηση που κάναμε χθες με τον κ. Δένδια, ουσιαστικά να απαγορεύσουμε μία παράνομη εκδήλωση είναι ακριβώς αυτό το πράγμα".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

"Χιλιάδες μηνύσεις, όχι μόνο στα Πετράλωνα, αλλά και παντού, για το θέμα της κοινής ησυχίας και των ορίων του θορύβου, έχει κάνει η δημοτική αστυνομία. Με τις τρεις μηνύσεις σφραγίζεις το κατάστημα. Πάει, όμως, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο δικαστήριο και κατά κανόνα δυστυχώς, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο δήμος προσκομίζει το ιστορικό, δίνεται η εντολή να ξανανοίξει το κατάστημα. Τα τραπεζοκαθίσματα τα ελέγχει ο δήμος. "Σηκώνουμε" τραπεζοκαθίσματα διαρκώς. Τώρα πια υπάρχει το πρόβλημα ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία".

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

"Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες. Προηγουμένως ήταν ο κ. Χρυσοχοίδης, αλλά η θητεία του ήταν πολύ μικρή. Τώρα με τον κ.Δένδια έχουμε μια σαφή βελτίωση. Μεγάλα προβλήματα παραμένουν, αλλά είναι προβλήματα που συσσωρεύτηκαν επί χρόνια. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε αδράνεια και τώρα όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν. Προβλήματα της τάξεως, στα Εξάρχεια, ουσιαστικά το κοινό έγκλημα, έχει αρχίσει πλέον να τελεί σε όσμωση με πολιτικές τάσεις. Είναι μια γειτονιά πάρα πολύ δύσκολη και οι κάτοικοι πραγματικά υποφέρουν. Πρέπει να αισθανθούν ότι υπάρχει μία στήριξη. Η καλή συνεργασία με την αστυνομία υπάρχει και θα πρέπει να κάνουμε συντονισμένες προσπάθειες, για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί είναι απελπισμένοι και θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη. Ο κ.Δένδιας ξέρει τη δουλειά του και συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Έχω δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε".

Ημερομηνία: 
Πεμ, 25/07/2013 - 14:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.