mega

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους δημοσιογράφους κ.κ. Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Για τα σχέδια αλλαγής του τρόπου εκλογής στις δημοτικές εκλογές

Γ. Καμίνης: «Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στο εκλογικό σύστημα. Αλλά ριζικές τροποποιήσεις, μόλις λίγο πριν από τις εκλογές,πρέπει να τις αποφεύγουμε. Αυτά μας κόστισαν στο παρελθόν, ανακινούν υποψίες ότι αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν, όχι τα συμφέροντα των δημοτών και της καλής λειτουργίας των δήμων, αλλά εκλογικές σκοπιμότητες του κάθε κόμματος… Έχουμε ακούσει, μέχρι στιγμής, κάποιες γενικότητες αλλά θα πρέπει να πούμε ότι αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά πράγματα και η συζήτηση θα πρέπει πάντοτε να γίνεται τηρώντας κάποιους κανόνες. Πρέπει να ξέρουμε πάνω σε τι συζητάμε, γιατί αυτό αφορά τους κανόνες διεξαγωγής, πρώτα από όλα, του πολιτικού παιχνιδιού, αλλά και με ποιο τρόπο θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές,κάτι που έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των δήμων. Αλλιώς λειτουργεί ένα δημοτικό συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται οι δυνάμεις με απλή αναλογική, με τον συνακόλουθο κατακερματισμό και αλλιώς εκεί όπου ο δήμαρχος, όπως είναι σήμερα,έχει μία πλειοψηφία και μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική του. Απαιτούν διαβούλευση αυτά τα ζητήματα, θέλουν πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα και από αυτά που ακούμε μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε μία άποψη ακριβώς για το τι πρόκειται να γίνει».

Για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης

Γ. Καμίνης: «Στην Αθήνα βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των μη νόμιμων μεταναστών, γιατί εδώ έχουν κατευθυνθεί από την κεντρική διοίκηση συνειδητά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο δήμος Αθηναίων, εν πάση περιπτώσει με τις κοινωνικές δομές του φροντίζει, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, να μην έχουμε πεινασμένους ανθρώπους στο δρόμο, να σιτίζει όλους τους ανθρώπους και να δημιουργεί δομές για τους αστέγους, παρέχοντάς τις αδιακρίτως. Με την υπόθεση της Συρίας είναι πιθανόν να έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

ΔΗΜ: «Εσείς αισθάνεστε ότι τώρα που έρχεται η προεκλογική περίοδος και θα κάνετε έναν απολογισμό, ότι σε αυτό το κομμάτι μπορείτε κάτι να πείτε στους πολίτες της Αθήνας που σας ψηφίζουν; Γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί απέναντι σας βρεθεί ένα ισχυρό κομμάτι που θα πει ότι εγώ θα επιλέξω τη Χρυσή Αυγή. Όπως έγινε που μπήκε για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο στον Αγ. Παντελεήμονα»

Γ. Καμίνης: «Είναι λαϊκισμός, γιατί τείνει ένα πρόβλημα σύνθετο να το απλουστεύσει. Εγώ δεν πρόκειται ούτε να δημαγωγήσω επ’ αυτού, ούτε να αποκρύψω το γεγονός ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ την Αθήνα– και ιδιαίτερα κάποιες γειτονιές της – αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε χωρίς δημαγωγίες και με νηφαλιότητα. Και σε ό,τι αφορά το δήμο,ο δήμος Αθηναίων κάθε μέρα, υπερβαίνοντας ακόμη και τις αρμοδιότητές του,φροντίζει να κρατά τους ανθρώπους μακριά από την εγκληματικότητα, προσφέροντάς τους τα αυτονόητα… Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και θα πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Θα πούμε ότι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε επί δεκαετίες δεν θα λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη και μάλιστα με κλωτσοπατινάδες. Θα λυθεί με σοβαρότητα και προγραμματισμό και θα πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση έχει παρουσιάσει στο κέντρο κάποια αισθητή βελτίωση. Γιατί; Γιατί έχουμε συνεργαστεί αρμονικά με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εκεί που πριν από δύο, δυόμιση, τρία χρόνια δεν μπορούσε κανείς το βράδυ να περπατήσει στην Ομόνοια, λόγου χάρη, σήμερα περπατάει χωρίς πρόβλημα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας».

Για τον καθαρισμό της πόλης από τα graffiti

Γ. Καμίνης: «Είναι γεγονός ότι το κέντρο της πόλης δεν εμφανίζει την εικόνα που θέλουμε να έχει.Γι’ αυτό αρχίσαμε αυτήν την εκστρατεία, είναι μία συστηματική εκστρατεία,που πάμε και καθαρίζουμε τους τοίχους από τα graffiti, θα διαθέσουμε και χώρους στους καλλιτέχνες του graffiti, γιατί δεν είναι όλοι καλλιτέχνες, να μπορούν να εκφραστούν αλλά δεν επιτρέπεται στον κάθε τοίχο που υπάρχει, είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτική επιφάνεια, να επικρατεί αυτή η κατάσταση. Και γι’ αυτό συντονισμένα, με ειδικά συνεργεία καθαρίζουμε διαρκώς και θα καθαρίσουμε και τα tags από τις πινακίδες και τα υπόλοιπα, ούτως ώστε να είναι πρώτα από όλα το κέντρο της πόλης και κατ’ επέκταση οι γειτονιές, όπως πρέπει να είναι πραγματικά το κέντρο μιας πόλης, εκεί ακριβώς που χτυπάει η καρδιά της χώρας».

Ημερομηνία: 
Κυρ, 08/09/2013 - 19:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.