ath984lg

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 984» και τη δημοσιογράφο κα. Νόνη Καραγιάννη.

Για τα δημοσιεύματα περί διαθεσιμότητας στα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Γ. Καμίνης: «Θα προσκρούσει η κυβέρνηση στην κατηγορηματική άρνηση μας. Αυτό που συνέβη με τη Δημοτική Αστυνομία και με τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί να συνεχιστεί με τα δημοτικά ραδιόφωνα. Ειδικά στην Αθήνα, ο 9.84, που είναι και το σημαντικότερο δημοτικό ραδιόφωνο πανελλαδικά, έχει κάνει από μόνος του μία τρομερή εξυγίανση. Να θυμηθούμε μόνο, ότι κόστιζε 13 εκατομμύρια ετησίως, επί προκατόχου μου στο δήμο, και τώρα το έχουμε κατεβάσει το κόστος του σταθμού κάτω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα ο σταθμός έχει αναβαθμιστεί, έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε να αποτελεί το πιο σημαντικό, το πιο σοβαρό ραδιόφωνο. Γιατί μπορεί ο σταθμός, ακόμα, να μη μπορεί ο ίδια να ανταποκριθεί στα έξοδά του και να χρειάζεται μία ενίσχυση από το δήμο αλλά είναι απαραίτητος γιατί, επιτέλους, έπιασε το σφυγμό της πόλης. Δεν ξέρω ένα τέτοιο κενό ποιος θα μπορέσει να το αναπληρώσει. Προφανώς κανείς. Αυτού του τύπου οι οριζόντιες πλέον παρεμβάσεις στους δήμους τελείωσαν. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό».

Για τον συντονισμό μέσω ΚΕΔΕ

Γ. Καμίνης: «Θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον κ. Ασκούνη και σύντομα θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε. Θεωρώ ότι η ΚΕΔΕ θα στηρίξει ομόφωνα την άρνηση όλων των δημοτικών ραδιοφώνων και των δημοτικών αρχών να δεχθούν αυτές τις εξελίξεις. Εγώ από την πλευρά μου σας βεβαιώνω ότι θα κάνω αυτό που πρέπει, προκειμένου να προασπιστώ το δημοτικό, το ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης».

Για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών από την πλατεία Κολωνακίου

Γ. Καμίνης: «Με αυτές τις παρεμβάσεις απελευθερώνουμε όσο μπορούμε περισσότερο δημόσιο χώρο. Έχουν αποθρασυνθεί πάρα πολύ οι ιδιώτες, καταστηματάρχες και λόγω της απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν επεκτείνει τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές σε αφόρητο βαθμό. Εδώ βλέπουμε που οδηγούν οι βεβιασμένες κινήσεις και ενέργειες».

Για τα «κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια», λόγω κινητοποιήσεων

Γ. Καμίνης: «Είναι απαράδεκτες τέτοιου τύπου αντιδράσεις. Όπως συχνά δήμαρχοι αποφασίζουν να κλείσουν τους δήμους, κίνηση με την οποία διαφωνώ ριζικά. Τις διαφορές μεταξύ του προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή μεταξύ του Κράτους και των ΑΕΙ ή μεταξύ του Κράτους και των σχολείων δεν πρέπει να την πληρώνουν οι μαθητές και οι φοιτητές αντίστοιχα. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Ουσιαστικά όλοι αυτοί, οι οποίοι μάχονται για τα δικαιώματα και την ποιότητα της εκπαίδευσης, την έχουν ξεχαρβαλώσει στην ουσία. Είναι δυνατόν να μάθουν τα παιδιά γράμματα όταν παραμένουν διαρκώς κλειστά και σε μία διαρκή αναταραχή πλέον τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δεν βλέπουμε που έχουμε φτάσει το επίπεδο της παιδείας στη χώρα μας. Δεν προβληματίζει κανέναν ότι η Χρυσή Αυγή έχει αντίκτυπο στη νεολαία, ότι η νεολαία μας δεν ξέρει ιστορία λόγου χάρη, ότι είναι ανιστόρητη; Αυτό δεν προβληματίζει κανέναν; Δηλαδή τι είναι στο κάτω-κάτω τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ιδιοκτησία των εκπαιδευτικών; Δικά τους είναι; Να τα κλείνουν και να τα ανοίγουν, όποτε θέλουν; Ή είναι οι δήμοι των δημάρχων να τους κλείνουν και να τους ανοίγουν όποτε θεωρήσουν ότι αυτό πρέπει να κάνουν; Και γιατί; Για να μετακυλύουμε το βάρος στο χρήστη των δημοσίων υπηρεσιών, τον πολίτη στο φορολογούμενο;».

Για την «κίνηση των 5» ανεξάρτητων δημάρχων

Γ. Καμίνης: Η κίνηση αυτή έχει έναν διακριτό, αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και πρέπει να κοιτάξουμε μήπως τυχόν την εμπλουτίσουμε και με καλούς ανεξάρτητους δημάρχους που να έρχονται από άλλους πολιτικούς ορίζοντες. Υπάρχουν κάποια σημαντικά θέματα, που είμαστε ώριμοι πια να τα συζητήσουμε. Λόγου χάρη, η κοινωνική πολιτική των δήμων και πως πρέπει να εφαρμόζεται. Πως πρέπει να αλλάξει το ζήτημα χρηματοδότησης των δήμων, να πάψουμε να είμαστε οι επαίτες της κεντρικής εξουσίας και να αποκτήσουμε οικονομική αυτοδυναμία και να τονώσουμε την ευθύνη μας απέναντι στους δημότες. Πώς πρέπει να διαμορφωθούν οι σχέσεις με την κοινωνία των πολιτών, πως θα πρέπει να αυξήσουμε τη διοικητική αποτελεσματικότητα των δήμων με μεγαλύτερη διαφάνεια και με προσφορά υπηρεσιών στο δημότη. Ήρθε η ώρα πια να συζητήσουμε πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

Ημερομηνία: 
Τρι, 10/09/2013 - 13:40

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.