dimosiatileorasi

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων,  Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό «Δημόσια Τηλεόραση» και στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους, Μάριον Μιχελιδάκη και Γιάννη Σκάλκο.

Γ. Καμίνης: «Επαρκές το νομικό πλαίσιο, αρκεί να εφαρμοστεί»

Για την επίθεση που δέχθηκε από βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ότι την ίδια στιγμή καμιά πενηνταριά με μοτοσικλέτες, κατευθύνονταν από τον πίσω δρόμο, για να εισβάλουν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας. Είχαν έρθει άνθρωποι να πάρουν αγαθά, εάν περνούσαν και δεν τους είχαν σταματήσει τα ΜΑΤ, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Να μην απαντηθεί η βία με βία. Γιατί αυτό ουσιαστικά θέλει η Χρυσή Αυγή, όπως κάνει κάθε ναζιστικό μόρφωμα, να εμφανιστεί εκ των υστέρων σαν ο προστάτης του νόμου και της τάξης. Δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Το κράτος δικαίου, γιατί κράτος δικαίου είμαστε, έχει τα νόμιμα μέσα να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Για τη χρηματοδότηση της «Χρυσής Αυγής»

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Από πού αντλεί τους πόρους της η Χρυσή Αυγή; Είναι ένα θέμα προς έρευνα. Μας λένε ότι τα συσσίτια και τη βοήθεια που δίνουν μόνο στους Έλληνες είναι από το υστέρημα το δικό τους, το οποίο τους προσφέρει το κράτος ως οικονομική ενίσχυση. Άρα από που βρίσκουν τα λεφτά; Έχουν καινούργια τους γραφεία, λόγου χάρη; Που βρίσκουν τους πόρους;».

Για την καθυστέρηση αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων και την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχουμε καθυστερήσει δεκαετίες. Είχαμε υιοθετήσει την πρώτη αντιρατσιστική νομοθεσία «των λόγων περί μίσους», ήδη επί υπουργίας Μαγκάκη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην πραγματικότητα δεν είχαμε ούτε μία καταδίκη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ πίσω στα ζητήματα ανεκτικότητας, στα ζητήματα καταπολέμησης βίας, η οποία έχει πάρα πολλούς τρόπους να εκδηλώνεται. Αυτά τα φαινόμενα δεν γεννήθηκαν από την μία ημέρα στην άλλη. Ούτε τα γέννησε μόνο η οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια μια ολόκληρη νοοτροπία μίσους προς τη διαφορετικότητα, η οποία υπήρχε στην ελληνική κοινωνία. Την βλέπαμε. Απλώς ήρθε με αυτό τον βίαιο τρόπο στην επιφάνεια, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Για τον αντιρατσιστικό νόμο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αν είχε προχωρήσει ο αντιρατσιστικός νόμος, δεν θα είχαμε αποφύγει αυτά που ζούμε σήμερα. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε πια, ότι είμαστε πέραν της τιμωρίας του αντιρατσιστικού λόγου. Είμαστε πια στο κοινό ποινικό δίκαιο. Ας εφαρμοστούν οι διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου, γιατί το έχουμε καταλάβει ότι μιλάμε για συμμορία, για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και φυσικά όποιο άλλο ποινικό οπλοστάσιο υπάρχει, αρκεί να εφαρμοστεί, καλό είναι. Θυμίζω ότι έχουμε έναν πυρήνα αντιρατσιστικής νομοθεσίας, τον έχουμε από την δεκαετία του 80, ο οποίος ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Το κρίσιμο είναι να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις , ούτως ώστε να μπορέσουν οι κρατικοί εκείνοι θεσμοί που έχουν αναλάβει την εφαρμογή του νόμου, να ξέρουν ότι πρέπει να τον εφαρμόσουν και αυτό θα γίνει μόνο όταν εκφράσει ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος σύσσωμος την αποφασιστικότητά του, ότι εδώ με αυτήν την ιστορία, η δημοκρατική νομιμότητα, το κράτος δικαίου, θα πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά. Φυσικά μέσα σε αυτές τις δημοκρατικές δυνάμεις συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσουν αυτές οι ιστορίες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικά εκτός του δημοκρατικού τόξου».

Ημερομηνία: 
Παρ, 20/09/2013 - 20:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.