touristikianaptixi

Στη σημαντική άνοδο που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στην πόλη της Αθήνας και τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων σε αυτή την κατεύθυνση, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ανοίγοντας τις εργασίες του Black Sea Tourism Forum & Workshop, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας, συμμετείχαν 40 επιλεγμένοι Hosted Buyers (στελέχη και εκπρόσωποι μεγάλων tour operators, τουριστικών γραφείων, κ.λπ) του εξωτερικού (Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία κ.ά.) και ήρθαν σε κατ’ ιδίαν επαφές με 90 έλληνες τουριστικούς πράκτορες και προμηθευτές, πραγματοποιώντας περίπου 1.000 (b2b) συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών του τουρισμού.

Το Black Sea Tourism Forum & Workshop αποτελεί κοινή διοργάνωση  μεταξύ του δήμου της Αθήνας και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), με το συντονισμό της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB), ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι η Αθήνα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση των υποδομών και του αστικού περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά και στην ασφάλεια και την βιώσιμη μετακίνηση και επισήμανε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και η τουριστική οικονομία και δραστηριότητα είναι μια αποφασιστική παράμετρος για την ενδυνάμωση της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας, καθώς για την ανάπτυξη ενός μητροπολιτικού κέντρου, όπως είναι ο δήμος Αθηναίων. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί κοινό τόπο για την Αθήνα και την Ελλάδα και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, περιοχή που είναι ένας αναδυόμενος ταξιδιωτικός προορισμός και ταυτοχρόνως μια αναπτυσσόμενη πηγή τουριστών».

Το Black Sea Tourism Forum & Workshop ειδικά για τους hosted buyers, έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων και εξοικείωσης με τον προορισμό της Αθήνας ενώ παράλληλα διοργανώνεται ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι διεθνών φορέων και οργανισμών μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του προγράμματος UNDP BSTIP και ο πρόεδρος των Affiliate Members του UNWTO καθώς και το συνέδριο Digi.Travel σε συνεργασία με την Travel Media Applications.

Με σκοπό την πληρέστερη αξιοποίηση των προοπτικών που ανοίγονται μέσω του Black Sea Tourism Forum & Workshop και αξιοποιώντας το “μοντέλο” του απόλυτα επιτυχημένουTravel Trade Athens Workshop , που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων στις 22 και 23 Απριλίου 2013, το ACVB έχει, ήδη, εξασφαλίσει την υποστήριξη των ακόλουθων διεθνών οργανισμών:

• World Youth Student & Educational Travel Association WYSE

• Adventure Travel Trade Association ATTA

• The International EcoTourism Society TIES

• Romanian Association of Travel Agencies ANAT

• Association of Turkish Travel Agencies TÜRSAB

Ημερομηνία: 
Πεμ, 10/10/2013 - 18:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.