IETM

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Ελλάδα και ειδικότερα η ελληνική σκηνή θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας τη Διεθνή Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ Athens. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Διεθνές Δίκτυο για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ και τα μέλη του επισκέπτονται την Ελλάδα. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης και άλλες ηπείρους θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα για να γνωρίσουν την ελληνική σκηνή και όλοι μαζί να ορίσουμε το «Αύριο» των παραστατικών τεχνών.

Η συνάντηση περιλαμβάνει δύο μεγάλες ενότητες: το πρόγραμμα των συζητήσεων, οι οποίες επικεντρώνονται στο «Αύριο» των παραστατικών τεχνών και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 11 παραστάσεις και 12 καλλιτεχνικές δράσεις σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πρόγραμμα συζητήσεων – «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

 Το πρόγραμμα των συζητήσεων χωρίζεται στις εξής 5 ενότητες:

Α. Let’s design a future (Starting with Greece)

Η ενότητα περιλαμβάνει 3 συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνεργασια και τη στήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου, και θίγουν επείγοντα ζητήματα της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής σκηνή, με στόχο να καταλήξουμε σε σαφή συμπεράσματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων σε επίπεδο πολιτικής, χρηματοδότησης και οργάνωσης του πεδίου των παραστατικών τεχνών, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε μία ειδική συζήτηση στο κλείσιμο της συνάντησης.  Οι τρεις αυτές συναντήσεις είναι οι εξής:

Α1. Cultural Policy as we would love it

Α2. Co-operation is the key, but Where to start and How to Sustain? New Models of Self-organization

Α3. Building Support or Raising Money? Ideas on How to Make Performing Arts Sustainable When Governments Withdraw

Β. Μια σειρά έξι θεματικών συζήτησεων για το «Αύριο» των παραστατικών τεχνών πάνω στις ακόλουθες θεματικές:

1. Shifting Scales: Art, Globalisation and Territory

Β2: New Connections: Arts, Science and Other Sectors

Β3: A Need for the Unknown: New Forms of Mobility

Β4: Look What’s Happening: A Discussion on Documentary Theatre

Β5: Generations Gap

 B6: Reaching a (Larger) Audience 

Γ. Meeting Groups

Στόχος των meeting groups είναι να δώσουν την ευκαιρία στους ανθρώπους που ασχολούνται με συγκεκριμένους τομείς των σύγχρονων παραστατικών τεχνών να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες για τα τεκταινόμενα στον τομέα τους. Στο πλαίσιο του ΙΕΤΜ Athens πραγματοποιούνται  θεματικά meeting groups πάνω στις ακόλουθες θεματικές:

Γ1. Greek Theatre – Ελληνικό Θέατρο

 Γ2. Dance – Χορός

 Γ3. Circus – Τσίρκο

 Γ4. Music Theatre Network – Μουσικό Θέατρο

 Γ5. Site specific art

Δ. Info Cells

Τα Info Cell είναι παρουσιάσεις ενημερωτικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του ΙΕΤΜ Athens πραγματοποιούνται τα ακόλουθα info cells:

Δ1. Creative Europe Guideliness

Μία παρουσίαση των αξόνων του νέου προγράμματος  χρηματοδότησης των τεχνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το διάστημα 2014 – 2021.

Δ2. On-the-move

 To On-the-move είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης για θέματα κινητικότητας των καλλιτεχνών. Η παρουσίαση περιλαμβάνει πληροφόρηση για διαθέσιμες πηγες χρηματοδότησης για κινητικότητα.

Δ3. From Minsk to LA

Μία παρουσίαση των ειδικών επισκέψεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα το ΙΕΤΜ στη Λευκορωσία και το Λος Άντζελες με στόχο να γνωρίσει το τοπίο των παραστατικών τεχνών σε αυτές τις χώρες (φορείς, προβλήματα, τρόπο λειτουργίας κτλ)

Ε. Συναντήσεις δικτύωσης (Networking sessions)

Οι συγκεκριμένες συναντήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Στο πλαίσιο του ΙΕΤΜ Athens πραγματοποιούνται οι εξής συναντήσεις δικτύωσης:

Ε1. Delegates welcome and speed dating

Κάθε συνάντηση του ΙΕΤΜ ξεκινά με ένα speed dating. Έτσι, ήδη στο πρώτο μισάωρο κάθε συμμετέχων έχει γνωρίσει αρκετούς συναδέλφους του, με τους οποίους θα έχει πολλές ευκαιρίες στις ακόλουθες ώρες και μέρες να γνωριστεί καλύτερα.

Ε2. Newsround

Ένα από τα πιο επιτυχημένα sessions του ΙΕΤΜ, κατά τη διάρκεια του οποίου, συμμετέχοντες παρουσιάζουν τις δράσεις και τα έργα που ετοιμάζουν και αναζητούν συνεργάτες.

Ε3. One more καφε for the Road. Come and hear stories of meetings to come!

Καθώς τo IETM Athens τελειώνει, οι συμμετέχοντες ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο εξάμηνο, στο επόμενο ΙΕΤΜ meeting, που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΙΕΤΜ Athens – bios, Βυρσοδεψείο, Ρομάντσο, Θέατρο Ακαδήμεια, Θέατρο Αλκμήνη κ.α.

Κύριος στόχος του καλλιτεχνικού προγράμματος του ΙΕΤΜ Athens είναι να λειτουργήσει ως πλατφόρμα ουσιαστικής γνωριμίας ανάμεσα στην ελληνική σκηνή και τους εκπροσώπους καλλιτεχνικών φορέων του εξωτερικού, οι οποίοι θα επισκεφθούν τον Οκτώβριο την Αθήνα στο πλαίσιο του ΙΕΤΜ Athens. Κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος, κύρια επιδίωξη και μέριμνα μας ήταν  να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες και καλλιτέχνες να «συστηθούν» στο διεθνές κοινό των επισκεπτών.

Έμφαση δόθηκε αφενός σε ομάδες και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον ανεξάρτητο χώρο και αφετέρου στη γενία των 30 με 40. Ο ανεξάρτητος χώρος καλύπτει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής. Αντίθετα με χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία, όπου μεγάλο μέρος της σύγχρονης παραγωγής στηρίζεται στην παραγωγή κρατικών θεατρικών οργανισμών, στην Ελλάδα η σύγχρονη παραγωγή στηρίζεται στον ανεξάρτητο χώρο. Ακόμη και σημαντικοί κρατικοί θεσμοί όπως το Φεστιβάλ Αθηνών στηρίζουν το πρόγραμμά τους στην παραγωγή του ανεξάρτητου χώρου. Ταυτόχρονα, όμως, οι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο είναι αυτοί που βάλλονται περισσότερο από κάθε άλλο από την κρίση. Έτσι, θεωρούμε ότι σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί και να αναδειχθεί αυτό το τμήμα της ελληνικής παραγωγής. Η έμφαση στη γενιά των 30 με 40, εδράζεται στην πεποίθησή μας ότι οι καλλιτέχνες που ανήκουν σε αυτή τη γενιά, έχοντας ήδη δώσει σημαντικά δείγματα γραφής πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, είναι αυτοί που σήμερα αντιμετωπίζουν την πρόκληση και επωμίζονται την ευθύνη να δημιουργήσουν μία νέα αισθητική, ηθική και δεοντολογική βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το Αύριο των παραστατικών τεχνών στην Ελλάδα.

Με δεδομένο  το χρονικό περιορισμό των 3 ημερών καθώς και τους περιορισμένους χώρους που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, χωρίσαμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε τρεις κατηγορίες: Παραστάσεις (Performances), Kαλλιτεχνικές Δράσεις (Καφενεία, Περίπατοι, Συμπόσια) και Δημιουργικές Συναντήσεις (Creative Encounters).

Οι καλλιτεχνικές δράσεις τοποθετούνται σε μία ενδιάμεση περιοχή μεταξύ παράστασης και συνάντησης και στηρίζονται στη διάδραση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το κοινό. Με αφετηρία συνήθειες της ελληνικής ιστορίας και πραγματικότητας, καλέσαμε τους Έλληνες καλλιτέχνες να προτείνουν δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν τις εξής μορφές:

1.    Συμπόσιο

Ορισμός: (στην αρχαιότητα) συνάντηση σε κάποιο σπίτι που περιλάμβανε συχνά, εκτός από το φαγητό και την οινοποσία, ψυχαγωγικά θεάματα και συζήτηση για κάποιο φιλοσοφικό θέμα, (σήμερα) επιστημονική συνάντηση ειδικών σε κάποιο θέμα

 Με βάση τον παραπάνω ορισμό, οι καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες καλούνται να επιμεληθούν ένα «Συμπόσιο».

2.    Καφενείο

 Η πρακτική του ελληνικού καφέ και το ελληνικό Καφενείο είναι πολύ διαφορετικά από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Το Καφενείο δεν είναι απλώς ένας χώρος που πάμε για να πιούμε έναν καφέ. Παραδοσιακά είναι χώρος συνάντησης της κοινότητας, ένας χώρος που δίνει την ευκαιρία για συζητήσεις φιλοσοφικού ή μη περιεχομένου, αλλά και για επιτραπέζια παιχνίδια (πχ τάβλι).

3.    Περίπατος

Ορισμός: Περίπατος: Το προς αναψυχή βάδισμα. Περιπατικός: Ο αναφερόμενος στον περίπατο || Ως ουσιαστικό περιπατιτικοί: οι οπαδοί της αριστοτελικής φιλοσοφίας.

Όπως και ο ελληνικός καφές και ο ελληνικός περίπατος διαφέρει ουσιαστικά από το αγγλικό “walk” ή “tour” ως προς τον τρόπο που συνδέεται με τη φιλοσοφία και τη γνώση. Οι καλλιτέχνες – ομάδες που σχεδίασαν έναν Περίπατο, δημιούργησαν όχι μόνο τη διαδρομή, αλλά και το περιεχόμενο της συζήτησης – μαθήματος που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Το αποτέλεσμα, μετά την ανταπόκριση των Ελλήνων καλλιτεχνών, είναι μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων οι οποίες εγκαινιάζουν μία νέα σχέση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το κοινό. Οι θεατές δεν είναι πια θεατές. Γίνονται συνδαιτημόνες και συνοδοιπόροι των καλλιτεχνών, βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν ουσιαστικά τόσο τον ίδιο τον καλλιτέχνη όσο και το έργο του. Παράλληλα, το γεγονός ότι οι δράσεις πραγματοποιούνται στο δημόσιο χώρο και σε χώρούς όπως σπίτια, καφενεία κτλ εγκαινιάζει μία νέα σχέση κοινού και καλλιτεχνών με την ίδια την πόλη.

Τόσο στις παραστάσεις, όσο και στις δράσεις, έμφαση δόθηκε στη γενιά των δημιουργών που είναι σήμερα μεταξύ 30 και 40 ετών, καθώς θεωρούμε ότι αυτοί οι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη αξιόλογα δείγματα γραφής πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, είναι αυτοί που περισσότερο από κάθε άλλον βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την αναγκαιότητα αλλά και φέρουν την ευθύνη να διαμορφώσουν μια νέα αισθητική, ηθική και δεοντολογική βάση, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το Αύριο των παραστατικών τεχνών στην Ελλάδα.

Χωρίζοντας το πρόγραμμα στις παραπάνω κατηγορίες, δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες από 50 ομάδες να παρουσιάσουν με διαφορετικούς τρόπους τη δουλειά τους στο διεθνές κοινό των επισκεπτών, καλύπτοντας ένα ποσοστό  60% των αιτήσεων για συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΙΕΤΜ Athens.

Συνολικά, το πρόγραμμα του ΙΕΤΜ Athens παρουσιάζει μέσα σε τρεις ημέρες, Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 11 παραστάσεις, 12 Καλλιτεχνικές δράσεις (4 Συμπόσια, 5 Καφενεία και 2 Περιπάτους) και Δημιουργικές Συναντήσεις με 26 ομάδες.

Η επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος έγινε από τις: Κέλλυ Διαπούλη, Βίκυ Κολοβού, Γαβριέλλα Τριανταφύλλη και Φρόσω Τρούσσα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παραστάσεις

[Πράξη] 21-mneme, συμπαραγωγή ομάδα Πρόσχημα – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 17:00 (45’)

18/10/2013 – 21:00 (45’)

19/10/2013 – 21:00 (45’)

Χώρος: Θέατρο Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 4, Μεταξουργείο

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Eyes in the color of the rain, συμπαραγωγή RootlessRoot – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε χορογραφία Λίντας Καπετανέα και Jozef Frucek

Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (50’)

18/10/2013 – 18:30 (50’)

19/10/2013 – 19:00 (50’)

Χώρος: Θέατρο Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 4, Μεταξουργείο

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Mockob Celim, από την ομάδα Όχι Παίζουμε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 20:15 (75’)

18/10/2013 – 20:15 (75’)

19/10/2013 – 20:15 (75’)

Χώρος: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Mothers, από την ομάδα χορού ΖΙΤΑ, σε χορογραφία Ίριδας Κάραγιαν

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (45’)

18/10/2013 – 14:30 (45’)

19/10/2013 – 18:00 (45’)

Χώρος: Βυρσοδεψείο. Ορφέως 174, Βοτανικός

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Self Storage, από την ομάδα Jukstapoz, σε χορογραφία Paul Blackman και Χριστίνας Γουζέλη

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 - 18:00 (35’)

18/10/2013 – 18:30 (35’)

19/10/2013 – 12:00 (35’)

Χώρος: Βυρσοδεψείο. Ορφέως 174, Βοτανικός

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Spectacle, από την ομάδα Vasistas, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη

 χορογραφία Τζένης Αργυρίου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 17:30 (60’)

18/10/2013 – 18:15 (60‘)

19/10/2013 – 18:15 (60’)

Χώρος: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Αφανής Μνήμη, από την ομάδα Amorphy, σε σκηνοθεσία – χορογραφία Τζένης Αργυρίου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 17:00 (50’)

18/10/2013 – 19:30 (50’)

19/10/2013 – 19:00 (50’)

Χώρος: Βυρσοδεψείο. Ορφέως 174, Βοτανικός

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Γιοι και κόρες, συμπαραγωγή Sforaris - bios, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού

 Ημερομηνίες / Ώρες:

19/10/2013 – 18:30 & 21:00 (95’)

Χώρος: bios. Πειραιώς 84, Μεταξουργείο

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Μήδεια του Ευριπίδη, από την ομάδα +Δρόμος (ΣυνΔρόμος), σε σκηνοθεσία Φίλιππου Κανακάρη

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (60’)

18/10/2013 – 21:00 (60’)

19/10/2013 – 21:00 (60’)

Χώρος: bios. Πειραιώς 84, Μεταξουργείο

Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

ΔΕΡΜΑ, από την ομάδα ΟΔC, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 22:00 (60’)

18/10/2013 – 22:00 (60’)

19/10/2013 – 21:30 (60’)

Χώρος: Βυρσοδεψείο. Ορφέως 174, Βοτανικός

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Ωραίοι σαν Βερολινέζοι, συμπαραγωγή Per-Theater-Formance - bios, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (50’)

18/10/2013 – 18:30 (50’) & 21:00 (50’)

Χώρος: bios. Πειραιώς 84, Μεταξουργείο

Τιμή Εισιτηρίου: 10 €

Καλλιτεχνικές Δράσεις

Συμπόσια

«Αγγελιoφόροι» από την ομάδα Θέατρο Δωματίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άντζελα Μπρούσκου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 13:00 (90’)

18/10/2013 – 20:30 (90’)

19/10/2013 – 21:00 (90’)

Χώρος: Βυρσοδεψείο. Ορφέως 174, Βοτανικός

 Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και κρασί)

«Η χρήση του χορού ως δομικού παραστασιακού στοιχείου στο σύγχρονο θέατρο», Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλέξης Αλάτσης

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (90’)

18/10/2013 – 21:00 (90’)

19/10/2013 – 21:00 (90 ‘)

Χώρος: Θέατρο Αλκμήνη. Αλκμήνης 12, Κάτω Πετράλωνα

 Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και κρασί)

«Πριν και Μετά», από την ομάδα Yelp Dance Co. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (100’)

18/10/2013 – 21:00 (100’)

19/10/2013 – 21:00 (100 ‘)

Χώρος: Εργαστήρι Φιλοσοφικής Σκέψης, Μιαούλη 23, Ψυρρή (1ος όροφος)

Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και κρασί)

«Το παιχνίδι της σιωπής» από την ομάδα ΕΝΤΕΚΑ. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θεοδοσία Σουρέλου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 21:00 (120’)

18/10/2013 – 21:00 (120’)

19/10/2013 – 21:00 (120 ‘)

Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και κρασί)

Καφενεία

  «Καταγράφοντας την κρίση». Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανέστης Αζάς, Πρόδρομος Τσινικόρης

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 17:30 (90’)

18/10/2013 – 18:30 (90’)

19/10/2013 – 18:30 (90’)

Χώρος: Cantina Social

Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές και γλυκό)

«Ουτοπία και Κακοτοπιά. Εγώ αν ήμουν... Θα». Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών και καλλιτεχνών και ομάδων του σύγχρονου θεάτρου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 18:00 (120’)

18/10/2013 – 18:30 (120’)

19/10/2013 – 18:30 (120’)

Xώρος: Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού. Γλυφάδα

Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές και γλυκό)

Το μέλλον διαρκεί για πάντα. 10 χρόνια, Καλλιτεχνική επιμέλεια: blitz  (Αγγελική Παπούλια, Γιώργος Βαλαής, Χρήστος Πασσαλής)

Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 13:30 (90’)

18/10/2013 – 18:00 (90’)

19/10/2013 – 18:00 (90’)

Χώρος: Athens Biennale. Σοφοκλέους 8-10, Αθήνα

 Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές και γλυκό)

«Ζωντανές Τέχνες & Κοινωνική Αναταραχή: η περίπτωση της ελληνικής κρίσης», καλλιτεχνική επιμέλεια: Ευγενία Τζιρτζιλάκη

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 17:30 (90‘)

18/10/2013 – 18:30 (90‘)

19/10/2013 – 18:30 (90’)

Χώρος: Αμφικτύονος 26, Θησείο

 Τιμή Εισητηρίου: 10 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές και γλυκό)

«Το αύριο στο φλιτζάνι», καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Δημητρίου

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 13:00 (100’)

18/10/2013 – 18:30 (100’)

19/10/2013 – 19:00 (100’)

Χώρος: Καφενείο ¨Ωραία Ελλάς¨. Πανδρόσου 36 & Μητροπόλεως 59, Πλάκα

Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές και γλυκό)

Περίπατοι

 «Έρημη Χώρα», από την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ειρήνη Δράκου – Δημήτρης Μπίτος

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 17:30 (90’)

18/10/2013 – 18:30 (90’)

19/10/2013 – 18:30 (90’)

Σημείο Συνάντησης: Καλλιμάρμαρο Στάδιο

 Διαδρομή: Καλλιμάρμαρο Στάδιο – Στοά Καλλιμάρμαρου

«Μεταμόρφωση και Γελοιότητα», από την ομάδα OSMOSIS. Καλλιτεχνική επιμέλεια – ξεναγός: Ευριπίδης Λασκαρίδης

 Ημερομηνίες / Ώρες:

17/10/2013 – 13:00 (100’)

18/10/2013 – 15:30 (100’)

19/10/2013 – 12:00 (100’)

Σημείο Συνάντησης: Τεχνόπολις

Κρατήσεις – Προπώληση για όλες τις παραστάσεις και τις καλλιτεχνικές δράσεις: Dance Cultural Centre, Πειραιώς 76, 3ος όροφος, Τηλ: 210 5230 582, καθημερινά 12:00 – 17:00

Η προπώληση ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου

 Στην Ελλάδα, το ΙΕΤΜ Athens πραγματοποιείται χάρη στην ευαισθησία και την εθελοντική προσφοράς φορέων, καλλιτεχνών επαγγελματιών του ανεξάρτητου χώρου, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διοργανώσουν το ΙΕΤΜ Athens. Από ελληνικής πλευράς, Κύριος Διοργανωτής του ΙΕΤΜ Athens ειναι το busart (www.busart.org ), Συνδιοργανωτές η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και το bios (www.bios.gr ) και Συνεργαζόμενοι φορείς η Αthens Biennale (www.athensbiennial.org ), το British Council (www.britishcouncil.gr ), το Dance Cultural Centre (www.dancce.gr ), η EUNIC, το Institut Francais, το Βυρσοδεψείο (www.vyrsodepseio.com )και το Θέατρο Αλκμήνη (www.theatro.gr ). Η  Ελληνική Οργανωτική Ομάδα του ΙΕΤΜ Athens  αποτελείται από τους: Κέλλυ Διαπούλη (Θεατρολόγο – Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης και επικεφαλής του πολιτιστικού οργανισμού busart), Μαρία Δήμου (Mάνατζερ), Φίλιππο Κανακάρη (Ηθοποιό – Σκηνοθέτη, επικεφαλής της θεατρικής εταιρίας «ΣυνΔρόμος»), Βίκυ Κολοβού (Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης, υπεύθυνη παραγωγής στην Κρατική Σχολή Χορού), Κασσιανή Μπένου (Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), Γιώργο Σαχίνη (Σκηνοθέτη, επικεφαλής της θεατρικής εταιρίας «Όχι Παίζουμε», Αριστοτέλη Σομπότη (Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης - Playwalk) και Φρόσω Τρούσσα (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του dance cultural centre).

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηνόραμα, Αθήνα 9.84, Εφημερίδα των Συντακτών, Culturenow.gr,  Kiss my Grass, Mind Radio, Monopoli.

Χορηγοί: ΜΕΛΙ, Γλυκά Σαραντής, Vinalia

 Mε την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του ΟΠΑΝΔΑ

Τεχνόπολις  Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) , Παλαιοί Φούρνοι (Δ6) , Νέοι Φούρνοι (Δ7) , Μηχανουργείο (Δ12) , Κεντρική Αυλή , Προαύλιο αίθουσας - Μηχανουργείο (Δ12) : Πειραιώς 100

 

Ημερομηνία: 
Τρι, 15/10/2013 - 11:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.