skaitv

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο κα. Εύα Αντωνοπούλου.

Για την κοινωνική πολιτική του δήμου Αθηναίων

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο δήμος αυτή τη στιγμή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στηρίζει περίπου 20.000 ανθρώπους στην πόλη. Παρουσιάσαμε και μια έρευνα, που διεξήχθη στις ίδιες τις δομές μας αλλά και στους άστεγους, με τους κοινωνικούς λειτουργούς που έχουμε βγάλει στο δρόμο και κάνουν street work. Τον τελευταίο καιρό, η κοινωνική κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Εμείς σε αυτό το μέτωπο αντιδρούμε παρά πολύ αποφασιστικά. Πρώτον, πρέπει να πάμε από τη φιλανθρωπία στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη και δεύτερον έχουμε φέρει στην Αθήνα ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, που διαχέουμε σε διάφορες κατευθύνσεις: Σε κοινωνικό έργο και σε ανάπτυξη. Το τρίτο είναι ότι έχουμε κάνει τρομακτικές οικονομίες στον δήμο. Κρατάμε τα οικονομικά μας υγιή, λειτουργούμε με τα 2/3 του προσωπικού που λειτουργούσαμε όταν παραλάβαμε, έχουμε μειώσει τις διευθύνσεις, έχουμε συγχωνεύσει τα νομικά πρόσωπα και με 60% κρατικούς πόρους κάτω σε σχέση με το 2011».

Για την κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν θα έρθουμε να κάνουμε συμβολικού χαρακτήρα συγκρούσεις στις πλάτες των κατοίκων. Εδώ μιλάμε για μια παιδική χαρά, που θα ξαναλειτουργήσει, και η οποία όταν είχε κλείσει, αποτύπωνε ένα γενικότερο πρόβλημα της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα: ναρκωτικά, πορνεία, εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε εγώ ούτε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, να αφήσουμε να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Τα προβλήματα παραμένουν, φυσικά όχι στην ένταση του παρελθόντος. Προσπάθειες γίνονται. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, και μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς. Ιδανική δεν είναι αλλά θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, ούτως ώστε διαρκώς να βελτιώνεται η κατάσταση».

Για το αίσθημα ανασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Θα διαφωνήσω μαζί σας. Αυτή τη στιγμή έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση. Μπορεί, πια, κάποιος να κυκλοφορεί το βράδυ στην Ομόνοια, δεν το λέω εγώ, το έχουν πει και πολλοί πολίτες, το έχουν πει και τα ΜΜΕ. Αυτό δεν συνέβαινε παλιά. Φυσικά υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν, αλλά δεν μπορούνε να λέμε ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς το βράδυ στην Αθήνα. Είναι κατά βάση, ασφαλές».

Για το κείμενο των «58» προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, έρχεται και καλύπτει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει σήμερα και περιμένω και εγώ με παρά πολύ ενδιαφέρον να δω τι θα γίνει».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 17/10/2013 - 10:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.