STAR

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο κα. Πόπη Τσαπανίδου.

Για τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο δήμος Αθηναίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Από εκείνους, οι οποίοι έρχονται στα συσσίτια, το 41% έχει έλθει πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, το οποίο σημαίνει ότι όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη να έλθουν να σιτιστούν στα συσσίτια του δήμου. Επίσης, κάναμε την έρευνα με περίπου 400 άστεγους. Οι πιο σοβαροί υπολογισμοί όλων όσοι ασχολούνται με το ζήτημα, ανεβάζουν τον αριθμό των αστέγων σε περίπου 1000-1500 ανθρώπους.

Για τις κοινωνικές δομές του δήμου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Περίπου 20.000 είναι οι άνθρωποι, τους οποίους άμεσα

ή έμμεσα στηρίζει ο δήμος .13.000 δημότες και κάτοικοι της Αθήνας, δηλαδή περίπου 3.500 οικογένειες μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 1.400 είναι τα καθημερινά γεύματα σε άπορους, εκατοντάδες άνθρωποι στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Φαρμακείο και το πρόγραμμα Αλληλεγγύη στην Οικογένεια. Επίσης, έχουμε πάει και στα σχολεία, γιατί μας επεσήμαναν εκπαιδευτικοί, παιδιά που υποσιτίζονταν. Αρχίσαμε πρόπερσι με 200 παιδιά, πέρυσι πήγαμε στα 400, φέτος έχουμε φτάσει, με πολύ διακριτικότητα, στα 1200 παιδιά σε ολοήμερα σχολεία».

Για τη λειτουργία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ : «Μέσω του 5ψηφιου αριθμού 15422 του Κόμβου Αλληλοβοήθειας, δεχόμαστε προσφορές τις προσφορές των πολιτών. Έχουμε ανταπόκριση από τον κόσμο, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, γιατί όσο βαθαίνει η κρίση  αυξάνουν και  οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται και ζητάνε τη βοήθεια μας.  Έχουμε συνεργαστεί με μεγάλες ενώσεις, όπως είναι η Ένωση Εφοπλιστών που μας εξασφαλίζει για 500 άτομα μια σταθερή ροή προσφοράς, υπάρχουν εταιρείες, όπως η Cosmote που στηρίζει 100 οικογένειες, η Μαρινόπουλος Α.Ε. που έχει αναλάβει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε και θα είμαι σε θέση πολύ σύντομα αυτό να το ανακοινώσω, σταθερή ροή από μεγάλους χορηγούς για να στηρίξουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 17/10/2013 - 20:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.