png

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.  

Για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Να συμφωνήσουμε ότι, σε ανθρώπους που γνωρίζουμε πως αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες, δεν πρέπει να τους διακόπτεται η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Και να καθίσουμε να βρούμε όλοι μαζί τον τρόπο. Πρέπει να μιλάμε οργανωμένα, με στοιχεία. Πρώτον, εκεί όπου τεκμαίρεται ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο, είτε μέσα από τους καταλόγους απόρων, τους οποίους είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να τους στέλνουμε στη ΔΕΗ, πρέπει κατ’ ευθείαν να υπάρχει επανασύνδεση. Αυτό είναι ένα άμεσο μέτρο πρώτης ανάγκης. Κατά δεύτερο λόγο, αν κοιτάξουμε τους καταλόγους που έχουν καταρτισθεί με συγκεκριμένα κριτήρια και αποδεικτικά στοιχεία, τους οποίους εμείς υποστηρίζουμε από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, υπάρχουν άλλες περίπου τέσσερις χιλιάδες οικογένειες, που δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά συμπίπτουν με τις λίστες απόρων.

Για την «κίνηση των 58» και την κινητικότητα στην κεντροαριστερά

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν συμμετέχω. Παρακολουθώ, όμως, με ενδιαφέρον κάθε κίνηση από σοβαρούς ανθρώπους, η οποία έρχεται να πληρώσει ένα σοβαρό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα. Το ξέρουμε ότι όλος αυτός ο χώρος της κεντροαριστεράς, από τις μετρήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, δεν καλύπτεται πλήρως από το υπάρχον σκηνικό. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά. Αισθάνονται ότι μπορούν να συμμετάσχουν μέσα από μια ελληνική “Ελιά”. Γιατί να μη το δοκιμάσουν; Είναι άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν φύγει, έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και από άλλα κόμματα, πολύ αξιόλογοι άνθρωποι, πολλούς απ' αυτούς τους γνωρίζω και οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν αυτήν την ιστορία. Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά κάνουν.

Για το υπάρχουν σκέψεις να δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο πλαίσιο των διεργασιών ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ως ανεξάρτητος εκλέχθηκα, ως ανεξάρτητος πολιτεύτηκα αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια και ως ανεξάρτητος και πάλι θα πολιτευθώ. Από 'κει και πέρα, όπως έχω πει, φυσικά και συνομιλούμε με τα πολιτικά κόμματα.. Αν κάποια πολιτικά κόμματα θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, και εφόσον εντάσσονται στο δημοκρατικό τόξο, είναι ευπρόσδεκτα. Ο δήμος της Αθήνας έχει ανάγκη από μια πλειοψηφία που να συγκεντρώνει, το λέω για πολλοστή φορά, το μεγαλύτερο δυνατό φάσμα δημοκρατικών δυνάμεων, γιατί τα προβλήματα είναι τέτοια που χρειαζόμαστε τις ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις. Η Αθήνα χρειάζεται μια αναγέννηση. Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Αθήνας, θα το παρουσιάσω αύριο στην Τεχνόπολη, με τον Επίτροπο Χαν. Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς, ούτε ότι χρειαζόμαστε πράσινα κτίρια, ούτε ότι χρειαζόμαστε να ενισχύσουμε την καινοτομία και την  επιχειρηματικότητα, ούτε ότι χρειάζεται να ενισχύσουμε, να επανεκπαιδεύσουμε ανέργους, να τους βάλουμε πάλι στην αγορά εργασίας, να δημιουργήσουμε δουλειές στην πόλη. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η ανεργία».

Ημερομηνία: 
Τετ, 11/12/2013 - 21:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.