dimosiatileorasi

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στη Δημόσια Τηλεόραση και τους δημοσιογράφους Βάλια Πετούρη και Διονύση Μποτώνη.

Για το «Έργο Αθήνα», το αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η εποχή των εμβαλωματικών έργων και των έργων βιτρίνας, έχει ξεπεραστεί. Το ζήτημα ,τώρα, είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης στην πόλη και μάλιστα βιώσιμης ανάπτυξης. Εμείς λοιπόν από την πρώτη στιγμή επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας στην εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων. Μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει 120 εκατομμύρια. Ήδη υλοποιούνται αυτή τη στιγμή δεκαέξι έργα ύψους 38 εκατομμυρίων, δημοπρατούνται μέχρι το τέλος του χρόνου, άλλα εικοσιτέσσερα έργα, ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων. Φθάνουμε περίπου τα 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Περιλαμβάνονται έργα σημαντικά για την πόλη, όπως το «Σεράφειο» κολυμβητήριο, που είχε ανακοινωθεί από τρεις διαδοχικούς δημάρχους και δεν είχε προχωρήσει. Το κρίσιμο, όμως, είναι να δημιουργήσουμε και ανάπτυξη στην πόλη. Δημιουργούνται, λοιπόν, κυψέλες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, που μπορούν να βοηθήσουν κυρίως τα νέα παιδιά να αξιοποιήσουν τα ταλέντα και τις ιδέες τους».  

Για τη συνάντηση του δημάρχου με τον Επίτροπο Χαν

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Παρουσιάσαμε μαζί με τον κ. Χαν, το πρόγραμμα «Έργο Αθήνα». Στη συζήτηση συμμετείχαν και δυνητικά ωφελούμενοι από το πρόγραμμα. Μίλησαν νέοι επιχειρηματίες, μίλησε ο διευθυντής ενός δημοσίου πειραματικού σχολείου. Προσπαθούμε να ενώσουμε και το σχολείο με τη γειτονιά. Προβλέπεται η δημιουργία βιοκλιματικών παιδικών σταθμών. Ήδη υλοποιούνται σε δύο περιπτώσεις και ο ένας είναι στην Κυψέλη. Δημιουργείται Κέντρο Υγείας στην 5η Δημοτική Κοινότητα και Πολιτιστικό Κέντρο στην Θεοτοκοπούλου».

Για τις εστίες επιχειρηματικότητας στην Ομόνοια

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μέσω δύο εμβληματικών κτιρίων στην Ομόνοια, το «Μπάγκειο» και τον «Μέγα Αλέξανδρο», ο δήμος Αθηναίων θα δώσει ζωή στην Ομόνοια. Σκοπεύουμε να αποτελέσουν μαγνήτη για νέους επιχειρηματίες, ακόμη και χειροτέχνες».

Ημερομηνία: 
Δευ, 16/12/2013 - 12:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.