megatv

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Για τη Χρυσή Αυγή

«Έχουν όντως αποκλιμακωθεί τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων από τα “τάγματα εφόδου”, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό οφείλεται σε κάποια μεταμέλεια της Χρυσής Αυγής. Θα έλεγα ότι περισσότερο έχουν λουφάξει. Εντάσσεται πιστεύω σε κάποιο σχεδιασμό τακτικής. Αλλά το θέμα της Χρυσής Αυγής δεν θα το λύσουμε ούτε μόνο με τα δικαστήρια, ούτε μόνο με την πολιτική καταδίκη και απαξία. Η Χρυσή Αυγή θα εκλείψει όταν εκλείψουν τα αίτια που την εξέθρεψαν. Είχαμε πει θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα και το κάναμε. Η Χρυσή Αυγή έχει υποστεί ένα σοβαρό χτύπημα, παρόλα αυτά το θηρίο παραμένει. Μόνο με μια μακροπρόθεσμη πολιτική που περιλαμβάνει και τη νομιμότητα, θα μπορέσουμε ν' αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο».

Για τις υποψηφιότητες στην Αθήνα

«Θα είναι μια πάρα πολύ σκληρή πολιτική μάχη, αλλά μια πολιτική μάχη η οποία θα πρέπει να δοθεί με πρώτο γνώμονα τα συμφέροντα των Αθηναίων και όχι το ποιο κόμμα θα υπερισχύσει του άλλου. Αυτή η εποχή “πέθανε” στη συνείδηση των πολιτών. Είμαι περήφανος για ό,τι έχουμε κάνει αυτόν τον καιρό για την Αθήνα, με δεδομένες τις συνθήκες που βρήκαμε και τις συνθήκες που αντιμετωπίζω διαρκώς από τότε που ανέλαβα. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει χάσει το αισθητήριο του, και πιστεύω ότι θα μας ξαναεμπιστευθεί».

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

«Ο νόμος λέει «διεξάγονται ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές για τα όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης και οι ευρωεκλογές». Όταν, λοιπόν, από την πρώτη Κυριακή έχεις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους, πως νοείται να πηγαίνεις τη δεύτερη Κυριακή τις ευρωεκλογές. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει οι ευρωεκλογές να γίνουν μαζί με τις δημοτικές την πρώτη Κυριακή».

 Για το πόρισμα του ελέγχου επιθεωρητών ελεγκτών στο ληξιαρχείο Αθηνών

«Ζητήσαμε την έρευνα από τους επιθεωρητές ελεγκτές, διότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις αμέλειας. Τις διοικητικές ευθύνες θα τις εξιχνιάσουμε με την πρέπουσα διαδικασία. Το καλύτερο που έχει να κάνει ένας δήμαρχος, ακόμη κι αν δεν έχει τη συνέπεια που έχω εγώ σε θέματα νομιμότητας, είναι αμέσως να προκαλέσει την έρευνα. Αν όμως δεν αλλάξει ο νόμος για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις γέννησης, τότε τέτοια φαινόμενα μπορεί να επαναληφθούν».

 

Ημερομηνία: 
Σάβ, 11/01/2014 - 15:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.