skairadio

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.  

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Ηρθαμε στις Βρυξέλλες γιατί ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, ο κ Χαν, δίνει μεγάλη έμφαση στις πόλεις και οι δήμαρχοι των ευρωπαϊκών πρωτευουσών συζητάμε για τον συνεχώς διευρυνόμενο ρόλο τους".

ΔΗΜ: "Έχετε κάποιο σχέδιο κ.Καμίνη; Έχετε προετοιμάσει κάτι για να τεθεί υπό την έγκριση των Βρυξελλών";

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Βρισκόμαστε εδώ για να θέσουμε τους στόχους. Θα κάνω μια εισήγηση για τις σχέσεις των δήμων με τη κοινωνία των πολιτών, με τις ομάδες πολιτών. Θα τους μεταφέρω την εμπειρία του ΣυνΑθηνά, της πλατφόρμας που έχουμε δημιουργήσει για τις ομάδες των πολιτών, καιθα συζητήσουμε με ορίζοντα το 2020. Εμείς πάντως στην Αθήνα εργαζόμαστε για ακόμη περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους. Να θυμίσω ότι φέραμε 120 εκατομμύρια στην πόλη. Αυτό είναι πρωτοφανές για ευρωπαική πόλη και βεβαίως για την Αθήνα".

ΔΗΜ: "Οι πρώτες δημοσκοπήσεις σας δείχνουν να προηγείστε στη γνώμη των Αθηναίων πολιτών, οι οποίοι βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο, τον νοικοκύρη που θέλαμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες να νοικοκυρέψει τα πράγματα. Από την πλευρά της ΝΔ σας έχουν χαρακτηρίσει μετριότητα, όμως δεν έρχεστε από κομματικό μηχανισμό. Είσαστε ένας άνθρωπος ο οποίος ήρθε και έδειξε αυτά που μπορεί να κάνει και ίσως μπορεί να κάνει και περισσότερα. Σας φοβίζουν οι αντίπαλοί σας και ειδικότερα από τη ΝΔ";

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Δε με φοβίζει κανένας, αλλά  δεν υποτιμώ και κανέναν. Η πρωτιά στις δημοσκοπήσεις είναι μία πάρα πολύ καλή αφετηρία. Από κει και πέρα μας περιμένει μια μεγάλη προεκλογική εκστρατεία. Οσο για τη μετριότητα δε θα προβώ σε χαρακτηρισμούς, αλλά καλύτερα να αποφεύγουμε να μιλάμε για τους ανθρώπους και να μιλάμε για το έργο τους. Οπότε ας κρίνουν το έργο μου, το οποίο θα θέσω υπόψη των συμπολιτών μας, και βεβαίως θα θέλα να ακούσω τι δεν έκανα και θέλω να ακούσω και τους άλλους τι έχουν κάνει στη ζωή τους. Να έχουμε μία ουσιαστική συζήτηση για τη πόλη. Ας αφήσουν τα περί μετριοτήτων και ας δούμε το έργο που έχει αφήσει ο καθένας πίσω του".

ΔΗΜ: "Έχετε το χαρακτηριστικό, όπως και ο κ.Μπουτάρης, ότι δε βγήκατε από κάποιο κομματικό μηχανισμό. Προφανώς έχετε την ιδεολογική σας άποψη, τη τοποθέτησή σας, τη προτίμησή σας τη κομματική όπως όλοι μας, αλλά δεν έρχεστε από κάπου. Νομίζετε ότι αυτό είναι προτέρημα ή μειονέκτημα";

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Εγώ είμαι καθηγητής του Συνταγματιού Δικαίου. Έχω διδάξει ότι τα πολιτικά κόμματα είναι παράγοντες του πολιτεύματος. Είναι απαραίτητα για μια σύγχρονη δημοκρατία. Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Το δεύτερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα πολιτικά κόμματα στη χώρα μας παρήκμασαν και φέρνουν τεράστια ευθύνη για το που κατήντησε η χώρα. Έχουμε είτε υποψήφιους που στηρίζονται από πολιτικά κόμματα, είτε όχι. Το κρίσιμο είναι όλοι αυτοί να αναδεικνύονται με βασικό κριτήριο τι μπορεί να προσφέρουν, μιλώντας για δημάρχους, στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο και όχι οι εσωτερικοί κομματικοί συσχετισμοί".

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: "Ο βασικός σας αντίπαλος, τουλάχιστον από τη πλευρά της ΝΔ, ο κ.Σπηλιωτόπουλος είναι νέος, ωραίος, ξέρει από αυτό που λέμε trend. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ζητούν πολλά από τη δημοτική αρχή. Θέλουν να αλλάξει η πόλη μας, να γίνει πιο λειτουργική, πιο ζεστή, να πει κάτι παραπάνω και σε ευρωπαίκό επίπεδο στις ανταγωνίστριες πόλεις. Θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον "αέρα" του κ.Σπηλιωτόπουλου";

ΚΑΜΙΝΗΣ: "Το θέμα της νεότητας δεν είναι μόνο θέμα βιολογικής ηλικίας. Ο κ.Σπηλιωτόπουλος είναι πάρα πολλά χρόνια στο δημόσιο βίο. Οπότε και αυτός θα κριθεί όπως θα κριθώ και εγώ και οι άλλοι. Το θέμα της νεότητας είναι περισσότερο θέμα του τι κομίζει κανείς στη πρασγματικότητα. Δεν είναι θέμα βιοολογικής ηλικίας. Κοιτάμε μπροστά; Κοιτάμε το μέλλον; Φροντίζουμε για τους νέους; Τότε μπορείς να πεις ότι κομίζεις κάτι καινούργιο. Εάν συμβαίνει το αντίθετο, όποια και αν είναι η βιολογική ηλικία κάποιου ανήκει στο παρελθόν".

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: "Ο κ.Σακελλαρίδης είναι επίσης ένα νέο παιδί από το κομματικό σωλήνα. Βάση του βιογραφικού του δεν έχουμε δει να έχει κάνει κάτι άλλο στον επαγελματικό στίβο, ο οποίος θέτει θέματα όπως μια άλλη οπτική στο θέμα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης σε αντίθεση με εσάς που έχετε επιμείνει ότι θα πρέπει μέσα στην Αθήνα και το θέμα των διαδηλώσεων να το δούμε και το θέμα της αστυνόμευσης ώστε να μην έχουμε όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζετε ότι υστερείτε του κ.Σακελλαρίδη στην ονομαζόμενη προοδευτική αντίληψη";

ΚΑΜΙΝΗΣ: "Καλωσορίζω τον κ. Σακελλαριδη στον προεκλογικό αγώνα. Υπάρχουν πράγματα που θα συζητήσουμε. Η αστυνόμευση πρέπει να είναι ισόρροπη. Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση εκεί που υπάρχει ανάγκη. Ακόμα στο κέντρο της Αθήνας έχουμε περιοχές με μεγάλα προβλήματα. Αυτό δε μπορούμε να το αγνοούμε. Στο κέντρο της Αθήνας είναι το Μεταξουργείο και ο Κεραμεικός. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, η οποία έχει δείξει μια σαφή βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν. Όταν πρωτοανέλαβα, η αστυνομία ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτη. Να προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε όσο μπορούμε. Εμείς θα πρέπει να έχουμε απέναντι στους πολίτες μία συμπεριφορά η οποία να κατευνάζει τα πνεύματα. Όταν μιλάω για διαδηλώσεις μιλάω για τις μικρές των 50-100 ατόμων οι οποίες κλείνουν τους δρόμους και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό έκανε μεγάλο κακό στο κέντρο της πόλης".

ΠΟΠΡΤΟΣΑΛΤΕ: "Σε μήνυμα γράφουν ότι η Αθήνα είναι στα κακά της χάλια".

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Κρατήσαμε τη πόλη όρθια κάνοντας οικονομίες, εξορθολογίζοντας και φέρνοντας 120 εκατομμύρια ευρωπαϊκούς πόρους. Η πόλη δεν παρήκμασε από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά σε μία διαδρομή δεκαετιών και βεβαίως δε θα βελτιωθεί, η πόλη, από τη μία ημέρα στην άλλη. Το ζήτημα είναι ποιος παρέχει τις εγγυήσεις μπορεί αύριο να φέρει την πόλη στη κατάσταση που της αξίζει".

ΔΗΜ: "Κατεβαίνετε με χαρακτηριστικά τη νοικοκυροσύνη και την ευταξία";

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Και το κοινωνικό έργο και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάναμε σε αυτά τα τρία χρόνια. Αυτό θα το διαλαλώ προς πάσα κατεύθυνση τους επόμενους μήνες και θα το αποδεικνύω".

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 17/02/2014 - 13:40

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.