Grekland Panorama

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τη θέση της Αθήνας στις Σκανδιναβικές τουριστικές αγορές, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων στην έκθεση “Grekland Panorama” στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στις 14-16 Φεβρουαρίου 2014.

Η παρουσία του ACVB στην έκθεση που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας σε νέες αγορές και για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια του Grekland Panorama, το οποίο προσέλκυσε 7.000 επισκέπτες, τα στελέχη του ACVB πραγματοποίησαν σειρά επαφών με στελέχη των μεγαλύτερων tour operators της Σκανδιναβικής αγοράς - Apollo/Kuoni, TUI Nordic, Airtours, Ving κ.α -  που εδρεύουν στη Σουηδία και συμμετείχαν στην έκθεση και στις παράλληλες εκδηλώσεις και διένειμαν μεγάλο όγκο ενημερωτικού υλικού για την πόλη στο κοινό, το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προορισμό.

Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι καταγράφεται αυξανόμενη ζήτηση για την Αθήνα, κυρίως από την αγορά της Σουηδίας, τόσο για ταξίδια cty break όσο και για διαμονή πριν ή μετά τα ταξίδια διακοπών στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλοι tour operators είτε τρέχουν ήδη προγράμματα για την Αθήνα τη φετινή περίοδο, είτε εξετάζουν τη δημιουργία προγραμμάτων για την περίοδο του 2015. Καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την ενίσχυση της ζήτησης, αναμένεται να είναι η έναρξη απευθείας πτήσεων για Αθήνα από τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη, τον Μάιο, από την Aegean Airlines καθώς και τα σχέδια αύξησης της συχνότητας των πτήσεων προς και από Αθήνα από την SAS.

Αυξημένο ενδιαφέρον κατεγράφη και στον τομέα του επαγγελματικού τουρισμού, κυρίως ως προς τις δυνατότητες που έχει η Αθήνα για τη διοργάνωση εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων.

Το ενδιαφέρον του κοινού που επισκέφθηκε το stand της Αθήνας στο Grekland Panorama, εστιάστηκε στη γενικότερη πληροφόρηση για την πόλη αλλά και σε ειδικότερα θέματα, όπως οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του έτους, ο συνδυασμός διαμονής με επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα εντός της Αθήνας ή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής καθώς και ημερήσιες κρουαζιέρες στα γειτονικά νησιά.

Η Αθήνα-Αττική ήταν και η τιμώμενη περιοχή στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στον χώρο Opera Terassen, εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από το ACVB, την Περιφέρεια Αττικής και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α).

Ημερομηνία: 
Πεμ, 20/02/2014 - 08:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.