realfm

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.  

για την πρόσκληση Κακλαμάνη να περπατήσουν μαζί στην Αθήνα

Γ.Καμίνης: «Αυτή η κοινοτοπία, να περπατάμε μαζί, ξέρετε πόσοι την έχουν πει; Να περπατάμε να σου δείχνω και να μου δείχνεις; Αυτό το φοβερό έργο, που θέλει να μου δείξει ο κ. Κακλαμάνης, το αποδοκίμασαν οι Αθηναίοι πριν από τρία χρόνια.για τη δήλωση, σύμφωνα με την οποία «η δημοτική αρχή παρέλαβε την Αθήνα στη χειρότερη φάση της μετά την κατοχή»

Γ.Καμίνης: Παρέλαβα μία πόλη, την οποία διαδοχικοί δήμαρχοι και κυβερνήσεις την είχαν παραμελήσει. Πρέπει κανείς να κάτσει να σκεφτεί τι έχει συμβεί στην Αθήνα, τις τελευταίες δεκαετίες. Γιατί ξαφνικά αυτές οι γειτονιές που ήταν η ραχοκοκαλιά της πόλης, παρήκμασαν; Και εννοώ όλες τις γειτονίες, πάνω και κάτω από την Πατησίων. Γιατί έφυγαν τα νεαρά ζευγάρια και πήγαν στα προάστια και έμειναν στις γειτονιές μόνο οι ηλικιωμένοι; Γιατί δεν υπήρχαν υποδομές, δεν υπήρχαν πάρκα, δεν υπήρχαν παιδικοί σταθμοί, δεν υπήρχαν χίλια δυo πράγματα.

για τα παράπονα από την έλλειψη αστυνόμευσης σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας

Γ.Καμίνης: Μήπως έχω την αστυνομία και δεν το ξέρω; Ή μήπως αυτή τη δημοτική αστυνομία που είχαμε - και ήταν για διοικητικές παραβάσεις όχι για τη δίωξη του εγκλήματος - δε μας την πήρανε; Εδώ έχουν γίνει, εγκλήματα – ας τα πω έτσι – και παραλείψεις επί δεκαετίες. Οι άστεγοι και οι τοξικοεξαρτημένοι τώρα εμφανίστηκαν στους δρόμους; Τώρα εμφανίστηκε το πρόβλημα; Δεν το ξέρουμε ότι αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου τους είχαν εξαφανίσει, κατέκλυσαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και πάλι το κέντρο και κανείς δεν έκανε τόσα χρόνια κάτι για να το προλάβει;

Για το οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου

Γ.Καμίνης: Περνάει την κρίση της πόλη. Και με την ανάκαμψη θα πάρει και πάλι τα πάνω της. Το ζήτημα είναι να ρίχνουμε τα θεμέλια. Κάνουμε δουλειά βάσης. Έφερα ευρωπαϊκούς πόρους. Έχω εξυγιάνει οικονομικά το δήμο. Στηρίζουμε 20 χιλιάδες ανθρώπους αυτή τη στιγμή στην πόλη. Τι θα γινόταν εάν ο δήμος είχε χρεοκοπήσει; Εάν ξόδευα αφειδώς, όπως οι προκάτοχοί μου, θα είχε χρεοκοπήσει ο δήμος. Θα είχαμε πήξει στο σκουπίδι. Παράλληλα, φέραμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσα στο δήμο. Και αυτή τη στιγμή, ο καθένας μπορεί από το σπίτι του να υποβάλει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να ανοίξει ένα μαγαζί. 

Για τον μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων

Γ.Καμίνης : Αυτές οι υποψηφιότητες είναι ένα δείγμα κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος και κρίσης των πολιτικών κομμάτων. Είναι ένα ευδιάκριτο σημάδι κρίσης των πολιτικών κομμάτων και πολυδιάσπασης ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Οι εκλογές που έρχονται θα είναι πραγματικά πάρα πολύ κρίσιμες. Γιατί μπορούμε να δούμε ξαφνικά να αλλάζει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό. Είναι ευδιάκριτα σημάδια κρίσης του πολιτικού συστήματος όλα αυτά. Δε βλέπετε ότι δε μπορούν ουσιαστικά τα πολιτικά κόμματα, είτε να βρουν υποψήφιους, είτε τελικά προκαλούνται υποψηφιότητες οι οποίες ουσιαστικά είναι «αντάρτικα»; Σε μεγάλες πόλεις, σε μεγάλες περιφέρειες.

Αν η στήριξη που εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και η ΔΡΑΣΗ απειλούν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητας Καμίνη 

Γ.Καμίνης: Πρέπει να ξέρετε ότι δεν επιδίωξα καμία στήριξη. Αλλά σέβομαι τα κόμματα και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ορθοποδήσουν, γιατί είναι παράγοντες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν πρέπει να μετατραπεί η κρίση του πολιτικού συστήματος, σε κρίση της δημοκρατίας. Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να φέρονται – για παράδειγμα στις δημοτικές εκλογές που έρχονται – με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Εγώ, οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα, οποιοσδήποτε δημοκράτης πολίτης μεμονωμένος ή συλλογικά, θέλει να μου προσφέρει τη στήριξή του χωρίς όρους, τη δέχομαι. Δε την επιδιώκω με συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά φυσικά και θα τη δεχτώ.

Ποια είναι η βασική δέσμευση για την επόμενη θητεία

Γ.Καμίνης : Με τους ευρωπαϊκούς πόρους που θα φέραμε, και άλλους γιατί τώρα γίνονται οι συζητήσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο, το μεγάλο στοίχημα για το δήμο είναι να ανοίξουν θέσεις εργασίας στην πόλη. Προχθές ήμουν σε δημόσια συνέντευξη τύπου με τους προέδρους των Εμπόρων, του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, της ΓΕΣΕΒΕ. Είκοσιεπτά εκατομμύρια παίρνει ο δήμος της Αθήνας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, μόνο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η ανεργία. Και η ανεργία, μπορεί πραγματικά να οδηγήσει και σε κρίση της δημοκρατίας. Είναι πολύς κόσμος που διακατέχεται από μεγάλη οργή. Πρέπει να ανοίξουν δουλειές για τους ανθρώπους. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, στο βαθμό που μας αναλογεί, αυτή τη στιγμή. Και φυσικά, ολόκληρο το μέτωπο των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας δήμαρχος. Να ξανακάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό κέντρο και ζωντανή και εξωστρεφή την πόλη. Θα γίνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά την επόμενη πενταετία. Απλώς το κεντρικό κράτος πρέπει να μας βοηθήσει. Να μας λύσει τα χέρια. Εγώ αυτό θέλω: να μου λύσουν τα χέρια».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 20/02/2014 - 21:40

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.