megatv

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα

Για τη δήλωση του Αρ. Σπηλιωτόπουλου, σύμφωνα με την οποία θεωρεί ως βασικό αντίπαλό του, τον Γαβ. Σακελλαρίδη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό που είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι λογικό, υπό την έννοια ότι είναι ο δεύτερος και ο τρίτος και το ζήτημα είναι ποιος από τους δύο θα μπει στο δεύτερο γύρο. Φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τίποτα. Αλλά να αφήσουμε και τις κουτοπονηριές θα έλεγα εγώ. Πάνε να μεταφέρουν στο επίπεδο των δημοτικών πραγμάτων την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Ν α πολώσουν τον κόσμο, ούτως ώστε να πάει να ψηφίσει τυφλά. Εδώ ψηφίζουμε για την πόλη, δεν ψηφίζουμε ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τίποτα άλλο. Ψηφίζουμε δήμαρχο για την πόλη, και θα κριθώ κι εγώ για το έργο μου και το πρόγραμμά μου, θα κριθούν όμως όλοι όσοι έχουν και μια πορεία στο δημόσιο βίο».

Για τη στάση όλων των υποψηφίων το β’ γύρο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όλα τα σενάρια είναι πρώιμα. Σ' ένα σημείο, όμως, δεν σηκώνει καμία υποχώρηση και θέλω να τ' ακούσω από όλους: Αν, υποθετικά, που δεν το πιστεύω, υπάρχει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο δεύτερο γύρο, να δεσμευτούν όλοι ότι θα ψηφίσουν τον αντίπαλό του. Αυτό είναι μια γραμμή, απ' την οποία δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ποτέ. Να δεσμευτούν όλοι, γιατί δεν βλέπω να δεσμεύονται. Εγώ από τώρα το λέω, αν υπάρξει υποψήφιος θεωρητικά, που δεν το πιστεύω βέβαια, της Χρυσής Αυγής στο δεύτερο γύρο, θα ψηφίσω τον αντίπαλό του».

Για το χαρακτηρισμό: «λογιστής του μνημονίου»

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Για την ακρίβεια, με είπαν “διαχειριστή πολυκατοικίας”. Αυτό στο οποίο μένω, είναι ότι τουλάχιστον αναγνωρίζεται ότι έγινε μια χρηστή διαχείριση στο δήμο κι ότι σεβαστήκαμε τα λεφτά των δημοτών. Αν το είχε κάνει αυτό ολόκληρη τη χώρα, δεν θα ήμασταν σ' αυτά τα χάλια σήμερα. Το βασικότερο για να μπορέσεις να έχεις ένα λειτουργικό δήμο, είναι πρώτα να τον νοικοκυρέψεις. Φαντάζεστε να είχαμε ένα δήμο χρεοκοπημένο, να μην μπορούμε ούτε τα σκουπίδια να μαζέψουμε; Αυτή τη στιγμή ο δήμος συντηρεί 20.000 ανθρώπους στην πόλη. Σημασία έχει ότι για να κρατήσεις την πόλη όρθια νοικοκυρεύεις το δήμο, κι αυτά δεν είναι δουλειά ούτε «λογιστή», ούτε «διαχειριστή πολυκατοικίας», είναι μια καθαρά πολιτική πράξη που δίνεις προτεραιότητα στο πως θα κρατήσεις σε συνθήκες κρίσης την πόλη όρθια.».  

Για τους ισχυρισμούς του κ. Ν. Κακλαμάνη που αφορούν την οικονομική θέση του δήμου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Άλλοτε μας λέει ότι μας άφησε 20 εκ. ευρώ, άλλοτε 30 εκατομμύρια. Ο κ. Κακλαμάνης για να πληρώσει του μισθούς παραμονές των εκλογών του 2010, χρειάστηκε να δανειστεί. Υπάρχουν δήμοι που έζησαν περικοπές μισθών κι όμως χρεοκόπησαν. Δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα δήμο περικόπτοντας μόνο τους μισθούς. Πρέπει να περικόψεις υπερωρίες, να συγχωνεύσεις Νομικά Πρόσωπα, πρέπει να κάνεις οικονομίες παντού. Εάν δεν κάναμε αυτές τις δραστικές οικονομίες, σήμερα ο δήμος της Αθήνας θα είχε γονατίσει και μαζί του και η πόλη. Οπότε, δεν δέχομαι τώρα μαθήματα κι απ' τον κ. Κακλαμάνη. Το ζήτημα είναι τα λεφτάς που έχεις πως τα διαχειρίζεσαι. Εμείς με λιγότερα λεφτά συντηρούμε περισσότερο κόσμο. Αυτό έχει σημασία για τον φορολογούμενο και για το δημότη και για τον χρήστη των υπηρεσιών του δήμου. Μειώσαμε τις υπερωρίες στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, που έχει την ευθύνη για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, από το 1 εκατομμύριο ευρώ που ήταν το 2009, στις 20.000 ευρώ σήμερα».

Για τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίδη, που αφορούν στην κοινωνική πολιτική του δήμου Αθηναίων.

Γ. ΚΑΜΙΝΗ: «Έχω δει έναν ευπρεπή άνθρωπο, νομίζω ότι δεν γνωρίζει τα της Αθήνας και θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός κυρίως όταν έρχεται να αμφισβητήσει στοιχεία για την κοινωνική πολιτική του δήμου. Μπορεί ο καθένας να έλθει, να ενημερωθεί για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Το έργο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που στηρίζει 4.000 οικογένειες, αναγνωρίζεται πια και διεθνώς. Η νορβηγική κυβέρνηση, μαζί με άλλες δύο χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, έδωσαν απευθείας στο δήμο Αθηναίων 2 εκ. ευρώ, με τα οποία θα στηρίξουμε για οκτώ μήνες 8.000 ανθρώπους στην πόλη».

Για τη χωροθέτηση των αποτεφρωτηρίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Σε λίγες μέρες δίνω στη δημοσιότητα μια νομοθετική πρόταση που επεξεργαστήκαμε, η οποία απλουστεύει τη χωροθέτηση των αποτεφρωτηρίων. Μέχρι τώρα στη χώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι πολύ μπλεγμένο. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αποτεφρωτήριο».

 

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 06/03/2014 - 19:40

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.