ath984lg

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984 και τη δημοσιογράφο κα. Νόνη Καραγιάννη.

Για την αφισοκόλληση υποψηφίων που επιβαρύνει την πόλη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Απέστειλα επιστολή για τις αφίσες και καλώ όλους τους υποψηφίους όχι μόνο των δημοτικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών και των περιφερειακών, να απόσχουν από το αίσχος να κάνουμε όλη τη πόλη ένα απέραντο τσαντίρι. Σας πληροφορώ ότι η εικόνα της οδού Πειραιώς, προχθές, με τις αφίσες που καλούσαν στην παρουσίαση του προγράμματος του κ. Σακελλαρίδη στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», ήταν θλιβερή. Θύμιζε τις δεκαετίες του ΄70, του ΄80 και του ΄90. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα; Καταρρακώνοντας την εικόνα της πόλης;».

Για δηλώσεις υποψηφίων αναφορικά με τα οικονομικά του δήμου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Ας προσέξουν τις αντιφάσεις τους. Ο κ.Σπηλιωτόπουλος ομολογούσε, προ ημερών, ότι έφτιαξα τα οικονομικά αλλά ότι αυτό μπορεί να το κάνει και ένας απλός διαχειριστής πολυκατοικίας. Τώρα ακούω για λογιστικά τερτίπια. Ας αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει. Το γεγονός ότι εμείς, λόγου χάρη, παραλάβαμε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, που κόστιζε ετησίως στους Αθηναίους 17 εκατομμύρια και το έχουμε περιορίσει στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αυτό δε γίνεται με λογιστικά τερτίπια. Γίνεται με σκληρή δουλειά και οικονομίες».

 Για τις δηλώσεις περί έλλειψης θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είναι απόλυτη ανακρίβεια. Σας πληροφορώ ότι έχουμε 800 κενές θέσεις αυτή τη στιγμή στους παιδικούς σταθμούς. Δεν υπάρχει αίτηση – που να πληροί τα τυπικά κριτήρια – και να μην έχει ικανοποιηθεί. Παραλάβαμε τους παιδικούς που έπαιρναν περίπου 4600 παιδιά και φθάσαμε στις 5500. Συνιστώ στους συνυποψηφίους μου να είναι καλύτερα διαβασμένοι. Φυσικά και θα συζητήσουμε τα σημεία κριτικής, όταν μας γίνεται. Δεν είμαστε αλάνθαστοι. Όμως να αποφύγουν τις ανακρίβειες». 

Για τα ζητήματα καθαριότητας.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτή τη στιγμή υπογράφεται στο υπουργείο Πολιτισμού η άδεια για τους αρχαιολόγους που θα έρχονται να επιβλέπουν τα υπόλοιπα βυθιζόμενα κοντέϊνερ συμπίεσης απορριμμάτων, που τοποθετούνται σε είκοσι σημεία της πόλης. Όταν τελειώσει αυτό το έργο, θα έχουν απομακρυνθεί 800 πράσινοι κάδοι από τη πόλη. Αυτό είναι έργο καθαριότητας. Επίσης,, χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα αποτελέσει ανάσα για την αποκομιδή και θα σημάνει εξοικονόμηση πόρων. Αυτά είναι έργα υποδομής για τη καθαριότητα». 

Αν μπορούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποσυνδεθούν από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Τα ζητήματα που τίθενται αυτή τη στιγμή στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικά. Δεν έχουν μόνο τοπικό χαρακτήρα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να διεξάγουμε τις εκλογές με κριτήριο ποιος θα επικρατήσει κομματικά σε αυτές τις εκλογές. Είναι άλλο ο κομματισμός και άλλο η πολιτικοποίηση μιας εκλογής, ώστε να την κάνουμε βαθιά πολιτική και να μιλάμε ακόμη και για το μέλλον της χώρας. Εγώ αυτά προσπαθώ να ξεχωρίσω. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο και ο τρόπος που γίνεται, είναι ζήτημα βαθειά πολιτικό. Το τι έργα θα κάνουμε στο κέντρο ή στην περιφέρεια είναι πολιτικό ζήτημα. Άλλο αυτό και άλλο ο κομματισμός".  

Για τη χθεσινή κατάληψη του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μας θύμισε μέρες που πιστεύαμε ότι έχουν παρέλθει. Εννοώ τη κατάληψη του δημαρχείου. Το δημαρχείο καταλήφθηκε από σχολικούς φύλακες, που είναι σε διαθεσιμότητα. Θέλω όμως να προσέξετε ότι δεν ήταν ούτε ένας σχολικός φύλακας της Αθήνας. Μίλησα με τον πρόεδρο των σχολικών φυλακών της Αθήνας, οι οποίοι τελούν σε διαθεσιμότητα, και με διαβεβαίωσε ότι ούτε ένας δεν ήταν μέσα. Με ευχαρίστησε και πάλι για τη στάση που έχουμε τηρήσει και εξώδικα και δικαστικά που τους υποστηρίζουμε. Έστειλα μήνυμα στα κόμματα και τα έθεσα προ των ευθυνών τους. Να μη δυναμιτίσουμε την ατμόσφαιρα στην Αθήνα».

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 19/03/2014 - 21:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.