mega

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Μέγκα". 

Την πολιτική αντίθεσή του στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που αλλάζει την τελευταία στιγμή τους όρους της προεκλογικής περιόδου, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

 Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά παραμονές εκλογών μια κυβέρνηση αλλάζει τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, προκειμένου να τον φέρει στα μέτρα των υποψήφιων της», ενώ χαρακτήρισε την ενέργεια ως ένδειξη πολιτικής παρακμής.

 Σε ότι αφορά το ζήτημα του Τζαμιού, ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε αιχμηρός έναντι του κ. Σπηλιωτόπουλου, τον οποίον εγκάλεσε για υποκρισία και λαϊκισμό, αφού ως βουλευτής είχε ψηφίσει τους σχετικούς νομούς και ως υπουργός Παιδείας, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε προγραμματική σύμβαση που είχε υπογράψει το υπουργείο Παιδείας, επί υπουργείας Σπηλιωτόπουλου, για τη χωροθέτηση του τζαμιού στο Βοτανικό.

Ειδικά για τις προτάσεις περί δημοψηφισμάτων όσον αφορά την χωροθέτηση μουσουλμανικού τεμένους και την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά: «…ας μας πει ποια είναι η δική του άποψη, ειδάλλως, το να ανακακύπτει κάποιος τα δημοψηφισματα προκειμένου να κρύψει ότι δεν έχει θέσεις, είναι λαϊκισμός. Προσφάτως είχε επισκεφτεί την έκθεση του Ιδρύματος Ωνάση και είχε εκφραστεί θετικά για την ανάπλαση της Πανεπιστήμιου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην πετάει αλλού το μπαλάκι των ευθυνών». 

Ο κ. Καμίνης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της συνεργασίας του δήμου με την ΕΛ.ΑΣ, σημειώνοντας ότι ο κ. Δένδιας θα υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με την ΕΛ.ΑΣ, στο οποίο θα καθορίζονται οι ενέργειες και κινήσεις των δυο πλευρών για την ευταξία στην πόλη με επίκεντρο την πάταξη του παραεμπορίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων  έκανε έναν εκτενή απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής με άξονες τα έργα αναπλάσεων που γίνονται στις γειτονιές, όπως στου Γκύζη, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στην βίλα Αμαλίας που μετατρέπεται σε σχολειό καθώς και στον Άγιο Παντελεήμονα, επικεντρώνοντας όμως στις πρωτοβουλίες και δράσεις για την κοινωνική πολιτική με τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, την στήριξη 4000 ευπαθών οικογενειών, την σίτιση τουλάχιστον 20.000 ατόμων και τα προγράμματα για τους άστεγους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αξιοποίηση από τον δήμο των 120 εκτ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων για έργα υποδομής, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τουριστικής προβολής της Αθήνας.

«Δεν μιλώ για έργα βιτρίνας και εγκαίνια με κορδέλες, αλλά για το ότι κρατήσαμε την πόλη όρθια και  στηρίξαμε τους πολίτες» στην πιο δύσκολη στιγμή είπε ο κ. Καμίνης. Με αυτό τον τρόπο απάντησε και στον κ. Σακελλαρίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε  για τρία χρόνια απουσίας του  από την καθημερινότητα του δημότη. Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε αστήρικτη την συγκεκριμένη κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να μιλήσει για εγκαίνια και κορδέλες.

Στο θέμα των οικονομικών του δήμου Αθηναίων δήλωσε ότι «ενοχλεί κάποιους το γεγονός ότι ο δήμος έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του» και άφησε αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι υπήρξε θέμα χρήστης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, ενώ οι υποθέσεις που είχαν ποινικό ενδιαφέρον έχουν πάει ήδη στις Εισαγγελικές Αρχές.

Αναφερόμενος στο θέμα του φωτισμού της πόλης, για το οποίο εγκαλείται από συνυποψήφιους του, κατέστησε σαφές ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί 500.000 λαμπτήρες και ότι η ευθύνη των καθυστερήσεων δεν ανήκει στον δήμο, ο οποίος έχει προκηρύξει σύμφωνα με το νόμο διεθνή διαγωνισμό με οκτώ ενδιαφερόμενους, εκκρεμεί από τον Φεβρουαρίου του 2013 ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ολοκληρώνεται τώρα και άμεσα θα λυθεί το ζήτημα. Ανακοίνωσε ότι με ευρωπαϊκούς πόρους σε δυο δημοτικές κοινότητες θα αντικατασταθούν οι παλιές λάμπες με οικολογικές λάμπες LED.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Ελληνικό, ο δήμαρχος Αθηναίων  μίλησε για αυστηρή νομοθεσία, αλλά για παθογένειες στην διοίκηση και διασπορά αρμοδιοτήτων που δημιουργεί προβλήματα και πρόσθεσε: «Χρειάζεται απλούστευση της νομοθεσίας και οι αρμοδιότητες να συγκεντρωθούν σε έναν φορέα για να είναι ορατές οι ευθύνες».

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 30/04/2014 - 18:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.