megatv

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Για τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίδη περί ανυπαρξίας έργου

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ακούγονται διάφορες υπερβολές και ανακρίβειες. Με το ότι “ήμουν κλεισμένος στο γραφείο μου και δεν έχουν γίνει έργα”, εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ ιδιαιτέρως. Χτες ήμουν στου Γκύζη. Ας πάει ο κ. Σακελλαρίδης να κοιτάξει την πλατεία Γκύζη που τη φτιάξαμε. Προχθές ήμουν στον Αγ. Γεώργιο στην Κυψέλη. Αυτή τη στιγμή γίνεται η παιδική χαρά στον Αγ. Παντελεήμονα. Ας πάει να δει την Πάφου, τον πεζόδρομο στην Κυψέλη. Είναι πάρα πολύ μεγάλο έργο για την Κυψέλη. Η Δημοτική αγορά της Κυψέλης είναι επίσης πολύ μεγάλο έργο. Το γεγονός ότι η Βίλα Αμαλίας, στα τέλη του 2015, θα λειτουργήσει ως σχολείο, αυτό δεν είναι έργο; Αλλά εδώ δε μιλάμε πια για έργα με κορδέλες και εγκαίνια με φανφάρες. Μιλάμε για τη πιο δύσκολη εποχή που πέρασε η Αθήνα μετά τη γερμανική κατοχή. Μιλάμε για ένα δήμο ο οποίος έπρεπε να κρατήσει όρθια την πόλη, έπρεπε να φέρει ευρωπαϊκούς πόρους, έπρεπε να στηρίξει τον κόσμο. Ας πάει ο κ. Σακελλαρίδης στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης, στο πρώην Φρουραρχείο, να δει τι έργο έχει κάνει ο δήμος, χωρίς να ξοδέψει μάλιστα ούτε ένα ευρώ. Ότι ο δήμος στηρίζει 4.000 οικογένειες στην πόλη σήμερα, είναι μικρό πράγμα; Ότι ουσιαστικά, άμεσα ή έμμεσα, στηρίζει ο δήμος στην πόλη 20.000 ανθρώπους, αυτό δεν είναι έργο; Το ότι έφερε ο δήμος 120 εκ. ευρώ κοινοτικά κονδύλια, δεν είναι έργο; Οπότε, όλη αυτή η συζήτηση είναι λιγάκι άχαρη».

Για την κριτική που του άσκησε ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ότι δεν φωταγώγησε την πόλη, όταν πήρε το κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο κ. Σπηλιωτόπουλος βάζει τις δικές του προτεραιότητες και μας δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη δημαρχία στην Αθήνα».

Για την κριτική που του ασκούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ότι δεν φωτίζεται επαρκώς η πόλη, διότι ο δήμος οφείλει στους προμηθευτές, που, ως εκ τούτου, δεν προσέρχονται στους διαγωνισμούς

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Υπάρχει πρόβλημα σε σημεία της πόλης με τον φωτισμό αλλά δεν οφείλεται σε αυτό. Έχουμε τοποθετήσει 500 χιλιάδες νέους λαμπτήρες, Αντίθετα, εμείς παραλάβαμε ένα δήμο που χρωστούσε 47 εκ. στους προμηθευτές. Και γι αυτό οι προμηθευτές δεν κατέβαιναν στους διαγωνισμούς. Ο δήμος σήμερα χρωστάει 17 εκ. στους προμηθευτές. Αυτό είναι ένας τεράστιος άθλος. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου δεν είναι κάποιος ανθυποψήφιος. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος ενός δημάρχου, είναι η γραφειοκρατία. Ο δήμος Αθηναίων είναι ένας μεγάλος δήμος και υποχρεωτικά οι προμήθειες που κάνει, επειδή έχουν μεγάλο όγκο, προκηρύσσονται με διεθνείς διαγωνισμούς. Και δεν καθόμαστε εμείς να τεμαχίσουμε και να κάνουμε αυτά για τα οποία κατηγορήθηκαν άλλοι δήμαρχοι. Εμείς ακολουθούμε τη διαδικασία, αλλά φυσικά πρώτο μέλημα, όποιου και να εκλεγεί δήμαρχος πια, θα πρέπει να είναι να απλουστευθούν οι διαδικασίες. Και παλέψαμε, και καταγγείλαμε, και το ίδιο έχει κάνει και η ΚΕΔΕ επανειλημμένα. Καιρός να σοβαρευτούμε όλοι και να προχωρήσουμε, να δείξουμε εμπιστοσύνη σε κάποιους δήμους οι οποίοι, εν πάση περιπτώσει, κάνουν τη δουλειά τους».

Για την προγραμματική συμφωνία του δήμου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και την ευταξία στην Αθήνα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο  κ. Δένδιας, εντός των ημερών, υπογράφει το σχέδιο –μνημόνιο που εκπονήσαμε, για το πώς  θα συνεργαστεί ο δήμος με την ΕΛΑΣ, για τα θέματα των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας, τα οποία αφαιρέθηκαν. Είναι μια συμφωνία του δήμου με την ΕΛΑΣ, για το πώς θα διεξάγονται οι έλεγχοι αυτή τη στιγμή στην πόλη, από τη στιγμή που έγινε η εγκληματική ενέργεια της Κυβέρνησης, να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία από τους δήμους και ειδικά από το δήμο Αθηναίων. Η συμφωνία, που τώρα υπογράφεται από τον κ. Δένδια και αμέσως μπαίνει σε εφαρμογή, θα αφορά στη γενικότερη ευταξία της πόλης. Θα είναι ένας συγκεκριμένος χάρτης ενεργειών, του πώς θα γίνεται η συνεργασία του δήμου με την ΕΛΑΣ. Το πρόβλημα με το παραεμπόριο, το έχω πει εγώ και το λέει και η κοινή λογική, είναι πρώτα από όλα ότι πρέπει να το πλήξουμε στην πηγή του, κατά την είσοδό του στη χώρα. Ένα εμπόριο το οποίο είναι πηγή οργανωμένου εγκλήματος. Η δημοτική αστυνομία, στην τριετή θητεία μας, σφράγισε 150 αποθήκες. Θα πρέπει να κυνηγάμε το παραεμπόριο, όχι όμως μόνο στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας, που είναι αυτοί οι άνθρωποι  που τα πουλάνε στους δρόμους της Αθήνας. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Το Τελωνείο θα πρέπει να κάνει τη δική του , η ΕΛΑΣ τη δική της και ο δήμος Αθηναίων τη δική του».

Για την πρόταση του κ. Σπηλιωτόπουλου να γίνει δημοψήφισμα για το μουσουλμανικό τέμενος

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Εδώ υπάρχει μια τεράστια υποκρισία. Ένας υποψήφιος έχει ανακινήσει το θέμα αυτό, να γίνει δηλαδή δημοψήφισμα, όταν ο ίδιος έχει ψηφίσει το νόμο, έχει υπογράψει δύο προγραμματικές συμβάσεις, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, για τη χωροθέτηση του τζαμιού. Η μία προγραμματική σύμβαση, την οποία σας παραδίδω, με το δήμο αναφέρει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Εγώ αναμένω από ένα πολιτικό πρόσωπο, όταν προτείνει ένα δημοψήφισμα, να μας λέει ποια είναι η θέση του, τι προτείνει. Όταν λες «θα αποφασίσει ο λαός και μετά βλέπουμε», αυτό εγώ το αποκαλώ λαϊκισμό. Και βλέπω με έκπληξη, ότι και χθες, για το πρόγραμμα της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, έρχεται πάλι ο ίδιος υποψήφιος και μας λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα. Η θέση του μπορούμε να ακούσουμε ποια είναι; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι, πριν από  ένα μήνα περίπου, είχε πάει στην έκθεση που είχε διοργανώσει ο Οργανισμός που έχει αναλάβει την ευθύνη, το Ίδρυμα Ωνάση, που ήταν το πρόγραμμα, και μας είπε “τι καλό που είναι και τι θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει”. Θα αναλάβει επιτέλους, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, την ευθύνη να μας λέει τι προτείνει; Είναι υποψήφιος δήμαρχος. Θα συνεχίσει να πετάει το “μπαλάκι” από δω και από 'κει ή θα αναλαμβάνει ευθαρσώς την ευθύνη του;». 

Για την προσπάθεια να αρθούν οι περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό καθεαυτό το γεγονός με αφήνει αδιάφορο. Αλλά έχω να πω το εξής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εμφανίζεται, παραμονές εκλογών, μια κυβέρνηση να αλλάζει διαρκώς τους όρους διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα, προκειμένου να τους φέρει στα μέτρα των υποψηφίων της. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Είδαμε, για πρώτη φορά, πριν από δύο μήνες, άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και ευρωεκλογών. Έρχονται μετά να άρουν τους προεκλογικούς περιορισμούς, από δύο μήνες, και να τους περιορίσουν σε έναν και τώρα, για να πριμοδοτήσουν υποτίθεται τους νέους υποψήφιους, να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο τους, επιχειρούν να άρουν τους περιορισμούς στον αριθμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων. Δεν είναι δείγμα πολιτικής παρακμής, να αλλάζουμε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού την τελευταία στιγμή; Εγώ μιλάω σε θεσμικό επίπεδο. Το ζήτημα είναι η μεθοδολογία και ο σεβασμός απέναντι στη συνταγματική νομιμότητα».

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 01/05/2014 - 21:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.