NERIT-logo-header

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στη ΝΕΡΙΤ και τις δημοσιογράφους Βάλια Πετούρη και Μάριον Μιχελιδάκη.

-Για τη προεκλογική εκστρατεία

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό που άλλαξε είναι μια επιβεβαίωση ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πορευθεί κατά βάση σωστά. Δηλαδή έχουμε κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε χωρίς να τα έχουμε κάνει όλα. Το βλέπω εξ αντιδιαστολής. Το βλέπω από τους αντιπάλους μας. Λόγου χάρη βλέπω τον Σακελλαρίδη να έρχεται να προτείνει πράγματα τα οποία έχουμε κάνει και πιστεύω ότι τα έχουμε κάνει αρκετά καλά. Είτε βλέπω τον κ.Σπηλιωτόπουλο να έρχεται και ουσιαστικά να μην προτείνει τίποτα, ή να προτείνει τι δεν πρέπει να γίνει παρά το τι πρέπει να γίνει. Αυτό επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι σε αυτά τα τρισήμιση χρόνια προσπαθήσαμε να βάλουμε τα θεμέλια για την Αθήνα του 2020».

-Για τις συμμαχίες του β' γύρου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο καθένας έχει το πρόγραμμά του. Αυτά τα "θα σε υποστηρίξω" αφορούν το δικό τους μικρόκοσμο και το δικό τους κομματικό ακροατήριο και κυρίως αφορούν τον κ.Κακλαμάνη, τον κ. Σπηλιωτόπουλο και τη προσωπική τους αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από τη πρώτη στιγμή. Εγώ πιστεύω ότι βγαίνουμε ωφελημένοι, όταν επιβεβαιώνεται η πολιτική μας και προσφέρουμε μια αξιόπιστη προοπτική στους Αθηναίους για το πώς θα είναι η πόλης τους το 2020. Υπάρχει μια όξυνση που είναι κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγητη και εσκεμμένη. Προκαλείται ενόψει των εκλογών για να υπάρξει πόλωση και να συσπειρωθούν τα κομματικά ακροατήρια. Εγώ δεν έχω βγει από καμία κομματική στρούγκα, ούτε από κανένα κομματικό θερμοκήπιο. Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να πορευθώ συνομιλώντας με τα κόμματα αλλά χωρίς να προσκολληθώ σε κανένα και θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη αυτή με αυτοδιοικητικά κριτήρια προκειμένου να πείσουμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι θα κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη τα επόμενα πέντε χρόνια».
 
- Για την κοινωνική πολιτική και το διακύβευμα των εκλογών

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχουμε το ηθικό και πολιτικό καθήκον να στηρίξουμε τους ανθρώπους στη πόλη. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στη πόλη που να έρχεται στα συσσίτια του δήμου, που κάνουμε μαζί με την εκκλησία, και να μην βρίσκει ένα πιάτο φαΐ. Επειδή μπορούσαμε και το θεωρήσαμε καθήκον μας πήγαμε και στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία εκεί όπου μας υπέδειξαν δάσκαλοι και καθηγητές ότι πήγαιναν παιδιά χωρίς να έχουν φαγητό. Την πρώτη χρονιά αρχίσαμε με 200, μετά πήγαμε στα 400 και σήμερα είμαστε στα 1300 γεύματα, καθημερινά.  Αν είναι να απευθύνουμε κάποια μομφή να την απευθύνουμε σε αυτούς που εμφανίζονται υποψήφιοι για το δήμο Αθηναίων και φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας. Σε εκείνους που ως υπουργοί πρωταγωνίστησαν σε όλο αυτό το μεγάλο γλέντι και το lifestyle των δεκαετιών του '90 και του 2000 και έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν και ουδείς από αυτούς αισθάνεται τη στοιχειώδη ανάγκη να απολογηθεί για την κατάντια της χώρας».

-Επιχείρημα συνυποψηφίων του για την ανάγκη αλλαγής δημάρχου.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ισχυρίζονται ότι χρειαζόμαστε έναν ατσαλάκωτο δήμαρχο… Γιατί εγώ είμαι ο δήμαρχος της κρίσης και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας. Φαίνεται ότι πρέπει να έρθει ένα άλλο πολιτικό μέγεθος, αφού εμείς κάναμε τη βρωμοδουλειά και τραβήξαμε όλη τη κρίση. Ρήμαξαν και έκαιγαν την Αθήνα, έσπαγαν τη Πλατεία Συντάγματος και κατορθώσαμε και κρατήσαμε τη πόλη όρθια. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι πρέπει να έρθουν τώρα οι ατσαλάκωτοι, αυτά τα μεγάλα πολιτικά μεγέθη, να αναλάβουν τη πόλη».

-Για την εμπλοκή του στη πολιτική.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η άμεση εμπλοκή μου στη πολιτική άρχισε από τη στιγμή που ανέλαβα δήμαρχος Αθηναίων. Όταν κάποιοι με ρωτούν για την κεντρική πολιτική σκηνή, εγώ αυτό που λέω είναι ότι η Αθήνα είναι η κεντρική πολιτική σκηνή. Θα είμαι δήμαρχος της Αθήνας για πέντε χρόνια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο τιμητική θέση για κάποιον που θέλει να προσφέρει έργο στην χώρα. Η Αθήνα είναι το μεγάλο
διακύβευμα της χώρας, η οποία δε θα ορθοποδήσει αν δε προχωρήσει η
πρωτεύουσα μπροστά».

-Για τον Εθνικό Κήπο.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Με ευρωπαϊκούς πόρους, αναγεννάμε τον Εθνικό Κήπο. Ο δήμος εγγυάται για τον Εθνικό Κήπο και τον θέλει ανοιχτό στους πολίτες και τον πολιτισμό. Υπάρχει μια πρόταση για τον Κήπο, για να τον επαναφέρουμε στην αρχική μορφή του. Είναι μινιμαλιστικές οι παρεμβάσεις-επεμβάσεις στον Κήπο. Πιστεύει κανείς, εκτός από τους κινδυνολόγους ότι θα πάμε να κόβουμε δένδρα στον Εθνικό Κήπο; Μία διεθνής έκθεση θα γίνει. Τα έσοδα καταβάλλονται από έναν μεγάλο οργανισμό, το ΝΕΟΝ, και θα γίνει μια διεθνής έκθεση υπό την επίβλεψη του δήμου. Θα μπουν γλυπτά σε 16 σημεία του Κήπου υπό το άγρυπνο βλέμμα του δήμου. Ας μην ανησυχούν οι κατ' επάγγελμα ανησυχούντες. Ας βρουν κάτι άλλο πιο πρόσφορο για να αναπτύξουν τις πολιτικές τους θέσεις».

- Για τη μη παραχώρηση αιθουσών του δήμου για τις προεκλογικές ανάγκες της "Χρυσής Αυγής".

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όχι δεν τις έδωσα στη "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει μολύνει τον χώρο του δήμου με το ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού της. Η «Χρυσή Αυγή» μου επιτέθηκε και σε δημοτικό χώρο, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας πέρυσι το Πάσχα. Να πάνε να βρουν άλλο χώρο να κάνουν τις παραστάσεις τους και τις ναζιστικές τελετές τους».
 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 11/05/2014 - 21:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.