STAR

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην εκπομπή "LIVE U" με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. «Η Αθήνα έχει αρχίσει να ανακάμπτει και αυτό γίνεται φανερό από το άνοιγμα νέων καταστημάτων ,την αισθητή μείωση της εγκληματικότητας και την αύξηση του τουρισμού. Ωστόσο πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, προκειμένου  να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην δημιουργία του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται νέοι με καινοτόμες ιδέες για την επιχειρηματική υλοποίηση τους, καθώς και στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας για την διασύνδεση των επιχειρήσεων με το διεθνές περιβάλλον.

Χαρακτήρισε «επενδυτικό κεφάλαιο» για την πόλη τον τουρισμό, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας και τα ενθαρρυντικά μηνύματα από την αύξηση των αφίξεων στην πόλη, που της δίνει τη δυνατότητα να είναι αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Αναφορά έκανε και στο ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου τις Κυριακές, σημειώνοντας την ανάγκη να ισχύσει το μέτρο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα , που προκαλεί η κεντρική εξουσία και πρότεινε στην επομένη Συνταγματική Αναθεώρηση να θεσμοθετηθεί η Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση. «Η Αθήνα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική πόλη απέναντι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και γι΄ αυτό πρέπει να πάψει να είναι η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας κατακερματισμένη σε 66 δήμους» σημειώνοντας ότι «εάν θέλουμε επενδύσεις και ανάπτυξη πρέπει να η Αθήνα να γίνει Μητροπολιτικός Δήμος» με στόχο να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και ο δήμαρχος να έχει την δυνατότητα να αποφασίζει και να υλοποιεί».

Για το θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Καμίνης, αφού επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας, παρέπεμψε στο Μνημόνιο Συνεργασίας που τελεί εν αναμονή της υπογραφής του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, ώστε να καθορισθούν οι δράσεις για την αστυνόμευση μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επανέλαβε την δέσμευση ότι στο απίθανο, όπως είπε, ενδεχόμενο να περάσει στον β΄ γύρο ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής θα στηρίξει οποιονδήποτε υποψήφιο βρεθεί απέναντι του. Κάλεσε και τον κ. Σπηλιωτόπουλο να απαντήσει εάν και αυτός θα κάνει το ίδιο, κατηγορώντας τον ότι «ψαρεύει σε θολά νερά».

Σε ότι αφορά το θέμα του ντιμπέϊτ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ντιμπέϊτ χωρίς κανόνες και πλαίσιο, όπου κάποιοι «φωνασκούν και διακόπτουν», νομίζοντας ότι «οι πολίτες λειτουργούν με το ποιος είναι πιο τσαμπουκάς και φωνακλάς».

Ημερομηνία: 
Τετ, 14/05/2014 - 20:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.