ath984lg

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.

Αν ήταν «απών δήμαρχος», όπως του καταλογίζουν συνυποψήφιοί του

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο δήμος ήταν πανταχού παρών. Ήταν παρών στον ίδιο τον οργανισμό, που έπρεπε να κάνει την εξυγίανση και διοικητικό ανορθολογισμό, ήταν παρών στο κοινωνικό μέτωπο, στηρίζοντας 20.000 ανθρώπους, ήταν, επίσης, παρών στο θέμα της προσέλκυσης ευρωπαϊκών πόρων για την πόλη.

Για το εάν τον οικονομικό εξορθολογισμό τον επέβαλε το μνημόνιο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Κανένας δεν μας υποχρέωνε να κάνουμε τις περικοπές εκεί που τις κάναμε και ήταν για εμάς, πολιτικά, πάρα πολύ επώδυνο. Ούτε κανείς μας υποχρέωνε να προχωρήσουμε σε λογικές συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών που φιλοξενούσαν μόνο δέκα παιδιά, τηρώντας πάντα την αναλογία μεταξύ παιδαγωγών και μαθητών. Ούτε κανείς μας υποχρέωνε τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου και του δήμου να τις πάμε από 400 χιλιάδες, που ήταν το 2008 και το 2009, να τις πάμε κάτω από 40 χιλιάδες. Ούτε κανείς μας υποχρέωνε το κόστος για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές να περιορίσουμε στο 10%. Ήταν οικονομίες που έπρεπε να γίνουν, γιατί δεν ξέραμε αν η σπατάλη υπέκρυπτε και διαφθορά. Το φαντάζεται κανείς ότι είχαμε ένα δήμο όπου υπήρχαν διευθύνσεις που είχαν το δικό τους τμήμα προμηθειών, αντί να έχει ένα ενιαίο τμήμα προμηθειών ο δήμος, όπως και τελικά απέκτησε; Λοιπόν έτσι τα εξοικονομήσαμε τα λεφτά, έτσι πορευτήκαμε, μπορέσαμε να κρατήσουμε την πόλη όρθια και γι’ αυτό τώρα μπορούμε χωρίς να δημαγωγούμε, να λέμε ότι προχωράμε σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% την επόμενη πενταετία

Απάντηση στον κ. Σπηλιωτόπουλο τις αμοιβές στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Οι αμοιβές καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση. Σε όλα τα δημόσια και δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είτε άσχετος είναι και επιπόλαιος, γιατί γι΄ αυτά δεν μιλάς χωρίς να πληροφορηθείς, είτε κακόβουλος. Φοβάμαι ότι ισχύει δυστυχώς το δεύτερο, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία λέει ό, τι του κατέβει. Εντάξει λοιπόν; Και σταματάω εδώ. Ο δήμος είναι για να υπερασπίζεται και το σταθμό του και θα τον υπερασπίζεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μία αποστομωτική απάντηση. Από εκεί και πέρα η μεγαλύτερη προάσπιση του δήμου από τη δημοτική αρχή είναι να προασπιζόμαστε την ανεξαρτησία του σταθμού και εγώ ουδέποτε παρενέβην εκεί πέρα και είμαι και ο δήμαρχος που έκανα και την ελάχιστη χρήση του σταθμού».

Για τις αιτιάσεις του κ. Κακλαμάνη ότι η δημοτική αρχή καρπώνεται το δικό του κοινωνικό έργο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Τις δομές για τους αστέγους τις έχει αρχίσει ο κ. Αβραμόπουλος και εδώ πέρα κανείς δεν έσπευσε να του κλέψει κάτι του κ. Κακλαμάνη. Ζούμε σε ένα δήμο, σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που κάποιος κάτι αρχίζει και οι υπόλοιποι το συνεχίζουν. Η μεγάλη τομή που φέραμε εμείς στο θέμα της κοινωνικής πολιτικής είναι μία τομή μεγέθους, πρώτα από όλα ποσοτική και ποιοτική. Δεν είναι πια 1000 οι άνθρωποι τους οποίους στηρίζεις. Αυτή τη στιγμή ο δήμος, άμεσα ή έμμεσα, στηρίζει 20 χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη. Το δεύτερο είναι ότι ο δήμος δημιούργησε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, ο οποίος στηρίζει 4.000, προσαρμοσμένος στις εξατομικευμένες ανάγκες των πολιτών, με ένα μοντέρνο λογιστικό σύστημα το οποίο εξασφαλίζει την αξιοπρεπή μεταχείριση των ανθρώπων, χωρίς ουρές».

Για τα περιθώρια που έχει ο δήμος για δικές του πρωτοβουλίες για την ασφάλεια και κατά της ανεργίας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας. Αλλά αυτό που πρέπει να πούμε, γιατί έχει σημασία και για το ηθικό των ανθρώπων, είναι ότι για δεύτερη ή τρίτη συνεχή χρονιά εμφανίζεται μείωση στους δείκτες εγκληματικότητας, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, αν και φυσικά δεν σημαίνει ότι εξαλείφθηκε το πρόβλημα. Ο δήμος τι πρέπει να κάνει; Πρέπει ακόμα περισσότερο να προχωρήσει την κοινωνική πολιτική, να βοηθήσει τους ανθρώπους. Να μη μένει ούτε ένας άνθρωπος χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Στο θέμα της ανεργίας, είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή που φέραμε τόσα πολλά λεφτά στην πόλη, ευρωπαϊκούς πόρους , ένα τμήμα των οποίων έχει επενδυθεί στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Γιατί κανένας από τους υποψήφιους δεν μπήκε στον κόπο να πάει από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων να δει «INNOVATHENS», τον Κόμβο Καινοτομίας; Στεγάζονται εκεί 317 εταιρείες και τα πανεπιστήμια της πόλης που προωθούν την καινοτομία. Γιατί κανένας τους δεν επισκέφθηκε στην Παπαδιαμαντοπούλου το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας; Όταν λέω είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάναμε είμαι πραγματικά υπερήφανος γιατί κάναμε ό, τι έπρεπε να έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια: εξορθολογισμός και εξοικονόμηση στο δημόσιο, κοινωνική προστασία, προσέλκυση ευρωπαϊκών πόρων, άνοιγμα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Για τις πολιτικές του φιλοδοξίες

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Εγώ δεν είμαι περαστικός από το δήμο της Αθήνας. Για εμένα κεντρική πολιτική σκηνή, είναι η Αθήνα. Το αν θα γίνει κάτι σημαντικό στην Αθήνα, δεν είναι διόλου αδιάφορο για τη χώρα. Εάν καταφέρουμε να συνεχίσουμε την πρωτοπόρα πολιτική που έχουμε αρχίσει στην Αθήνα αυτό θα είναι η ατμομηχανή που θα σύρει όλη τη χώρα μπροστά».

Ημερομηνία: 
Παρ, 16/05/2014 - 22:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.