ANT1

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον  τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Για επίσημη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, επισήμως το Νοέμβριο, έχω μετρήσει δεκαεπτά με δεκαοκτώ υποστηρίξεις από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών δυνάμεων, που κινείται από τους «Πειρατές της Αθήνας» και φθάνει μέχρι τους φιλελεύθερους της «Δράσης». Και έχω πει, ότι οποιαδήποτε υποστήριξη από δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, εφόσον γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι ευπρόσδεκτη»

Με ποιο κριτήριο ψήφισαν το συνδυασμό του “Δικαίωμα στην πόλη” οι ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Απ' αυτά που είχαμε δει από επανειλημμένες δημοσκοπήσεις, η υποψηφιότητα μου και ο συνδυασμός μας είχαν μια απήχηση σε ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών δυνάμεων, που έφθανε από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τη ΝΔ. Και τουλάχιστον, η δική μου η πολιτική εξαρχής ήταν, ότι εδώ ψηφίζουμε για δήμαρχο, δεν ψηφίζουμε για τίποτε άλλο. Πόσο μάλλον τώρα, στο δεύτερο γύρο, που θα έχουμε και τις ευρωεκλογές, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν και την αμιγώς πολιτική τους προτίμηση». 

Για το ενδεχόμενο να ερμηνεύσουν την πιθανή νίκη του στις δημοτικές εκλογές, όχι ως νίκη δική του, αλλά ως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όταν υπάρχει μια νίκη, είναι πάρα πολλοί οι διεκδικητές. Στην ήττα είσαι μόνος σου».

Για την οριακή επικράτηση του συνδυασμού “Δικαίωμα στην πόλη” στον πρώτο γύρο και την εντυπωσιακή άνοδο, σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, του συνδυασμού “Ανοιχτή Πόλη” του Γ. Σακελλαρίδη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Νομίζω ότι υπήρχαν και τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες έδιναν μια αισθητή άνοδο του κ. Σακελλαρίδη. Ο κ. Σακελλαρίδης είχε ξεκινήσει με μια χαμηλή αναγνωρισιμότητα, ανέβηκε σιγά-σιγά και γι αυτό και πέρασε στο δεύτερο γύρο. Είναι προφανές ότι είναι μια ψήφος η οποία κυρίως έχει ως σκληρό πυρήνα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, η δική μου η υποψηφιότητα δεν στηρίχθηκε σε μηχανισμούς αλλά στην ευρύτατη εμβέλεια που έχει, με στόχευση το θέμα της Αθήνας, τα προβλήματα της Αθήνας. Έτσι, λοιπόν. θα συνεχίσω και στο δεύτερο γύρο. Θα δώσουμε, πιστεύω, έναν αγώνα καλό και οι δύο, και οι πολίτες, με αυτοδιοικητικά κριτήρια, θα επιλέξουν τον καλύτερο».

Για τις “επιθέσεις” που είχε δεχθεί, το προηγούμενο διάστημα, από τον Α. Σπηλιωτόπουλο και το Ν. Κακλαμάνη, και την πιθανή στήριξή του συνδυασμού του από τους ψηφοφόρους τους στο δεύτερο γύρο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είναι επόμενο, σε μια εκλογική αντιπαράθεση, να τονίζεις τα αρνητικά σημεία του αντιπάλου σου, πόσο μάλλον του δημάρχου του οποίου τη θέση διεκδικείς. Το ζήτημα είναι όμως το εξής: έχουμε περάσει πια σε μια εποχή, που οι ψηφοφόροι έχουν ωριμάσει. Ακολουθούν τη συνείδησή τους και την κρίση τους. Δεν είναι “πρόβατα” οι άνθρωποι, οπότε θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και επιστρατεύοντας την κρίση τους σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την Αθήνα».

Για την αντίφαση που υπάρχει στο γεγονός, ότι τα κόμματα που ψήφισαν την μείωση του προσωπικού και δεν αποφασίζουν να πληρώνουν δημοτικά τέλη οι υπηρεσίες, είναι αυτά που στηρίζουν την υποψηφιότητα του

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ήμουν τριάμισι χρόνια στο δήμο. Υπάρχει,  έστω και ένας, που να μπορεί να υποστηρίξει ότι εδώ στηρίξαμε κάποια κομματική πολιτική, προβήκαμε σε κομματικές διώξεις, προαγάγαμε ανθρώπους με κομματικά κριτήρια, ούτε μια φορά δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο. Και αυτό για το δήμο της Αθήνας είναι πρωτοφανές. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, ότι επί τέσσερα χρόνια πολιτευθήκαμε έχοντας «κομματική αχρωματοψία». Δώσαμε τις εξετάσεις μας. Κι εγώ προσωπικά, δεν έχω να αποδείξω τίποτα επ' αυτού. Τόσα χρόνια ήμουν Συνήγορος του Πολίτη. Δύο φορές εκλέχτηκα από όλες τις κομματικές παρατάξεις.

Για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές και για το αν θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της, που μπορεί και να είναι οι ρυθμιστές του τελικού εκλογικού αποτελέσματος

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Πρέπει να ζητάμε την ψήφο όλων των πολιτών. Το ζητούμενο είναι ένα: να μην προσχωρούμε στις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Το σημαντικό είναι, τους ανθρώπους αυτούς, να τους πείσεις να έρθουν στις δικές σου θέσεις. Σε δημοκρατία ζούμε. Κάθε ψήφο πρέπει να τη διεκδικούμε, αλλά να τη διεκδικούμε παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας. Και να σας πω και κάτι; Είναι ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό, απαράδεκτο και πάρα πολύ ανησυχητικό, αλλά ο τελευταίος που πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό, είμαι εγώ, που ήμουν ο πρώτος, μαζί με την παράταξή μας, που ορθώσαμε το ανάστημα απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ενίσχυσαν τη Χρυσή Αυγή. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ: είναι μόνο η οικονομική κρίση; δεν θα έπρεπε και η αντιπολίτευση να τους έχει διεκδικήσει αυτούς τους ανθρώπους; Η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο ένα λάθος των πολιτικών της λιτότητας και όλων αυτών των παραλήψεων για χρόνια, είναι μια ήττα όλου του πολιτικού συστήματος».

Ημερομηνία: 
Τρι, 20/05/2014 - 21:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.