skaitv

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.  

Για το αν επιθυμούσε τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο τελευταίος που θα κατηγορήσει τα κόμματα ως θεσμό, είμαι εγώ. Είμαι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Τα κόμματα είναι θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από 'κει και πέρα, όμως, πρέπει να ξεχωρίσουμε δυο πράγματα: η στήριξη από οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα, κίνηση ή φορέα, είναι ευπρόσδεκτη. Εγώ μετράω αυτή τη στιγμή 18 διαφορετικά κόμματα και πολιτικούς φορείς που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους. Ευπρόσδεκτοι, εφόσον δεν μου έχουν θέσει όρους και προϋποθέσεις. Περηφανεύομαι να πω, ότι σε καμία από τις 18-19 περιπτώσεις, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης, δεν ήλθα σε οποιαδήποτε προηγούμενη συζήτηση ή συμφωνία, ή αλισβερίσι, ή ο,τιδήποτε, στο θέμα της υποψηφιότητάς μου. Αυτό είναι μεγάλος τίτλος τιμής. Έχουμε μια πορεία τριάμισι χρόνων στο δήμο. Ποιος μπορεί να πει, ότι λειτούργησα μέσα στο δήμο ή στην πόλη, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη κομματική πολιτική ή με κομματικά κριτήρια; Δεν κουνήθηκε φύλλο στο δήμο, γιατί λειτουργήσαμε  απολύτως αξιοκρατικά. Οι πολίτες όμως πρέπει να ξέρουν ότι ψηφίζοντας Σακελλαρίδη, φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο».

Σε ποιο σημείο διαφωνεί ριζικά με τον Γ. Σακελλαρίδη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εκείνο στο οποίο διαφωνώ με τον κ. Σακελλαρίδη, είναι η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς πια να αποφαίνεται για ζητήματα ιδιαιτέρως σύνθετα. Τον άκουσα χθες να λέει ότι η Αθήνα είναι χειρότερη από ό, τι ήταν πριν από τριάμισι χρόνια. Εδώ δεν πρέπει να μπλέκουμε δυο πράγματα. Πρώτα απ' όλα ότι, μέσα στα χρόνια που πέρασαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, μπορεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε κάποια σημεία και σε κάποιες γειτονιές να έπεσε. Συνολικά όμως η Αθήνα έχει αρχίσει να παίρνει την πάνω βόλτα. Πρώτα απ' όλα, στο θέμα της ασφάλειας, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι, εδώ και δυο χρόνια, η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται, θεαματικά σε κάποιες περιπτώσεις, και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά δεύτερο λόγο, βλέπουμε ότι ο τουρισμός, για δεύτερη χρονιά, να σημειώνει αλματώδη αύξηση. Ανοίγουν ξενοδοχεία εκεί που έκλειναν. Ο κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο. Υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, που δεν οφείλεται σε επιδερμικές εντυπώσεις. Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει, κι αυτό δεν μπορούμε να το μηδενίζουμε. Ο δήμος έχει κάνει τη δουλειά του και την έχει κάνει σε σημεία πάρα πολύ καίρια. Βλέπω τον κ. Σακελλαρίδη να πηγαίνει σε κλασικές δημόσιες υπηρεσίες. Ας πάει στην Τεχνόπολη, να δει τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που λειτουργεί, να δει τα νέα παιδιά που πηγαίνουν εκεί και έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται εργασιακά. Γιατί δεν πήγε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης, που στηρίζουμε 4.000 οικογένειες; Γιατί δε μιλάει καθόλου, για την ενεργοποίηση των ομάδων πολιτών. Έχει υπόψη του τι είναι το “Συν Αθηνά” που δημιουργήσαμε, όπου συνεργαζόμαστε με τις πιο δυναμικές ομάδες της πόλης;». 

Για το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έθεσε πολιτικό-κομματικό θέμα, λέγοντας ότι “εμείς δεν ψηφίζουμε αυτούς που θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση”, δηλαδή, δεν ψηφίζουμε τους αντιμνημονιακούς, ψηφίζουμε τους μνημονιακούς

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Για πολλοστή φορά θα πω, ότι ο χρόνος δεν έχει σταματήσει στο Νοέμβριο του 2010. Πάλι τα ίδια έλεγαν τότε, μνημονιακός - αντιμνημονιακός. Εγώ πορεύτηκα, και όλη μας η παράταξη, με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και την κοινή λογική. Είναι μνημονιακό ότι στηρίζουμε 20.000 ανθρώπους στην πόλη; Είναι μνημονιακό ότι φέραμε 120 εκ. ευρωπαϊκούς πόρους για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία; Μην εγκλωβίζουμε, λοιπόν, τον κόσμο σε ψεύτικα, ανύπαρκτα διλήμματα, προκειμένου να τον πολώνουμε».

Για το αν θα καλέσει δημόσια τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να τον στηρίξουν στο δεύτερο γύρο και για την κατηγορία που του απηύθυνε ο Γ. Σακελλαρίδης, ότι δεν έκανε αναφορά στη Χρυσή Αυγή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όταν κάποιοι μόνο ρητορικά καταδίκαζαν τη Χρυσή Αυγή, εμείς πέρσι το Μάϊο την αντιμετωπίσαμε έμπρακτα, απαγορεύοντας τα συσσίτια του μίσους. Τότε, ο κ. Σακελλαρίδης και η παράταξή του ήταν απόντες. Όταν εγώ απαγόρευσα το συσσίτιο, εκείνο το πρωί, ήμουν μόνος μου. Άρχισαν μετά κάποια κόμματα να εκδίδουν ανακοινώσεις συμπαράστασης. Ο κ. Σακελλαρίδης και η παράταξή του ήταν απόντες. Εμείς δεν θα “αλληθωρίσουμε” όταν μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, το ένα μάτι να τους κλείνουμε, το αντιμνημονιακό, και με το άλλο μάτι να στρεφόμαστε στην Αριστερά στα θέματα της μετανάστευσης».

Για το αν πιστεύει ότι οι πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, απλά  παρασύρθηκαν ή ότι έκαναν μια συνειδητή επιλογή

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν θεωρώ ότι είναι “πρόβατα”. Θεωρώ ότι πια γνωρίζουμε όλοι, δεν είμαστε παιδάκια και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχει δώσει τις εξετάσεις του και ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Παναγιώταρος. Τους έχουμε δει. Ξέρουμε ποιοι είναι. Όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή δεν είναι παρασυρμένος. Ξέρει τι ψηφίζει. Άρα, δεν έρχεσαι τελευταία στιγμή να του κλείσεις το μάτι και να του πεις, ξέρεις κάτι; Ψήφισέ με τώρα και θα τα βρούμε μετά, τις διαφορές μας. Όχι. Διατυπώνεις με μεγάλη σαφήνεια τις θέσεις σου σε όλα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Θέλει δουλειά βάθους σε πολλά μέτωπα».

Ημερομηνία: 
Τετ, 21/05/2014 - 23:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.