autodioikisi.gr_

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στην ιστοσελίδα AFTODIOIKISI.GR και το δημοσιογράφο Χρήστο Βούζα.

-Κύριε δήμαρχε, το αποτέλεσμα του α΄ γύρου διέψευσε τις δημοσκοπήσεις που αποτύπωναν μία μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Που θεωρείτε ότι οφείλεται αυτό;

Ας ξεχνάμε ότι οι εκλογές διεξάγονται σε συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο κατορθώνει να κόψει πρώτο το νήμα, υπερβαίνοντας τις κομματικές γραμμές, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: οι πολίτες ψηφίζουν για την Αθήνα. Την Κυριακή τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν αν θέλουν μια Αθήνα που κερδίζει συνεχώς έδαφος και ανεβαίνει, ή αν θέλουν την επιστροφή της πόλης της Αθήνας στην αβεβαιότητα και του δήμου στην άκρατη κομματικοποίηση.  

-Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητά σας, κάτι που με βάση τα αποτελέσματα του α γύρου φαίνεται ότι είναι θετικό για την υποψηφιότητά σας. Κάποιοι λένε, όμως, ότι μια τέτοια στήριξη περιέχει και αρνητικά και παγίδες. Ποια είναι η άποψή σας;

Θέλουμε την ψήφο κάθε Αθηναίου που πιστεύει ότι αυτή η πόλη, με τα προβλήματά της τα οποία δεν παραγνωρίζω, μπήκε με σχέδιο και πολλή δουλειά σε κάποια συγκεκριμένη ανοδική πορεία. Λειτούργησα στην κυριολεξία με πολιτική αχρωματοψία. Έτσι έχω μάθει σε όλη μου τη ζωή. Τα κριτήρια για να συνεργαστώ με κάποιον είναι η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητα. Τίποτα άλλο. Οι Αθηναίοι γνωρίζουν ότι την Κυριακή επιλέγουμε τον δήμαρχο που έχει την εμπειρία και το σχέδιο για την αντιμετώπιση των πολύ σύνθετων προβλημάτων της πόλης.   

- Μπορείτε να πείτε τρεις λόγους στους πολίτες της Αθήνας προκειμένου να επιλέξουν εσάς και όχι τον αντίπαλό σας;

Εγώ, κύριε Βούζα, έκλεισα τα κόμματα έξω από τον δήμο. Ο αντίπαλός μου θα το κάνει ή θα παραδοθεί ο δήμος λάφυρο στον ΣΥΡΙΖΑ; Τολμήσαμε να καταθέσουμε πρόταση για τη ρύθμιση των μικρών διαδηλώσεων, που νεκρώνουν επί ώρες το κέντρο; Ο κ. Σακελλαρίδης συμφωνεί; Δείξαμε αποφασιστικότητα στο ζήτημα των καταλήψεων σε δημοτικά κτίρια. Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ζωντάνεψε και πάλι και η Βίλλα Αμαλία γίνεται σχολείο. Ποια είναι η θέση του συνυποψηφίου μου για το ζήτημα των καταλήψεων των δημοσίων κτιρίων;

- Ποιο πιστεύετε ότι είναι το θετικότερο χαρακτηριστικό του αντιπάλου σας και ποιο το πλέον αρνητικό;

Εκείνο που διαπιστώνω είναι παλιές αντιλήψεις, απαρχαιωμένες απόψεις, και ότι οι κομματικοί υπολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να καλύψουν την ανυπαρξία σχεδίου και γνώσης για μία μεγάλη πόλη που περνάει την πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της.

-Η Χρυσή Αυγή δια του υποψηφίου της Ηλ. Κασιδιάρη πήρε 35.000 ψήφους (δηλαδή, το 16% του εκλογικού σώματος) και παραλίγο να αναδειχθεί τρίτη δύναμη. Είναι αυτοί οι ψηφοφόροι που θα επιχειρήσετε να προσεγγίσετε;

Αρκετά ασχοληθήκαμε με το 16% της Χρυσής Αυγής. Εμένα θα μου επιτρέψετε να ασχοληθώ με το υπόλοιπο 84% των πολιτών, τη συντριπτική πλειονότητα δηλαδή, που θέλουν μία Αθήνα σταθερή, ασφαλή, με βάσιμη προοπτική ανάπτυξης, μία Αθήνα με κοινωνική συνοχή και βάσεις για την έξοδο από την κρίση. Για το όντως θλιβερό 16% με το οποίο επιβραβεύονται οι εκπρόσωποι μιας εγκληματικής οργάνωσης, ρωτήστε εκείνους που κάνουν παιχνίδια ευκαιρίας μαζί τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους «ταράζουμε στη νομιμότητα».

Ημερομηνία: 
Παρ, 23/05/2014 - 12:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.