Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.
-Για τη συνεργασία με την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Με τον κ. Σακελλαρίδη, αλλά και τους άλλους υποψηφίους, είχαμε ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Θα είμαστε μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια και πρέπει, με τη δημοκρατική αντιπολίτευση, να υπάρξουν ευρείες συνεργασίες γιατί τα προβλήματα της πόλης υπερβαίνουν τις ιδεολογικές θέσεις. Είναι προβλήματα υπαρκτά, προβλήματα της καθημερινότητας, που προσλαμβάνουν, σε κάποιες περιπτώσεις, δραματικές διαστάσεις. Η Αθήνα είναι μια πόλη που βρίσκεται ακόμα σε κρίση, μολονότι θεωρώ ότι αρχίζει να βγαίνει. Για την ιστορία που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τον κ.Σακελλαρίδη εγώ θεωρώ ωστόσο ότι δεν πρέπει να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι ενός πολιτικού άνδρα ή γυναίκας μία διαρκής απειλή.».
-Για το τζαμί
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είναι έργο του κράτους. Ο δήμος εξέφρασε μια γνώμη. Η θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χρηματοδότηση του έργου, είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, γιατί έρχεται να λύσει ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες. Να έχουν οι Μουσουλμάνοι ένα λατρευτικό χώρο. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει και το δρόμο να τελειώνουμε με τα πάνω από εκατό παράνομα τζαμιά που υπάρχουν στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Αττική σε γκαράζ, σε υπόγεια, σε ορόφους διαμερισμάτων, σε αποθήκες. Όσον αφορά τις ενστάσεις των άλλων υποψηφίων δημάρχων για το χωροταξικό, πρέπει να περιμένουμε πάλι δεκαετίες, για το ποια περιοχή δε θα το θέλει, και να έχουμε πάλι το ΣτΕ. Είναι ντροπή όλη αυτή η ιστορία".
-Για το μεταναστευτικό
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι καλή. Η χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ειδικά η Αθήνα, υπέφερε από το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών οι οποίοι διέσχιζαν το σύνορα χωρίς ουσιαστικά να εμποδίζονται από κανέναν. Όλοι αυτοί κατευθύνονταν συνειδητά από τις αρμόδιες αρχές στη πρωτεύουσα, η οποία υπέφερε. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη παράνομη μετανάστευση. Από κει και πέρα θα πρέπει να έχουμε μία συναίσθηση της διεθνούς πραγματικότητας. Όσοι παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις βλέπουν τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή λ.χ. στην Ιταλία και γενικότερα στη νότια Ευρώπη. Τη μεγάλη πίεση που υφίσταται η Ευρώπη από πληθυσμούς από χώρες όπως η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει τις χώρες του νότου και να μοιραστεί μαζί τους το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να έχουν αφεθεί μόνες τους στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Οι ψύχραιμοι και σοβαροί βλέπουν ότι είναι ένα πρόβλημα που θα υφίσταται για τα επόμενα χρόνια για να μη πω τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα αλλά συμβαίνει χρόνια. Πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αυτοί οι άνθρωποι δε μπορούν να αναγκαστούν να επιστρέψουν στη πατρίδα τους, όταν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Θεωρούνται πρόσφυγες».