vimafm

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA fm και το δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Εκκρεμεί από το νόμο 2508 του 1997 η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ρύθμιζε ακριβώς τι πρέπει να γίνεται σε περίπτωση που έχουμε κτίρια εγκαταλελειμμένα, τα οποία είτε αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια γιατί είναι ετοιμόρροπα, είτε γιατί ασχημίζουν την όψη της πόλης.  Δεν επιτρέπεται κάποιος να έχει μία ιδιοκτησία, η οποία να αποβαίνει σε βάρος των υπολοίπων. Πρότεινα στον υπουργό τον κ. Μανιάτη και το δέχτηκε, να συγκροτήσουμε άμεσα μία επιτροπή του υπουργείου ΠΕΚΑ, με εκπροσώπους του δήμου, και να φτιάξουμε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε μέσα σε δύο, τρεις μήνες, να έχουμε προχωρήσει. Να έχουμε δηλαδή το εργαλείο και να παρεμβαίνουμε με διάφορους τρόπους. Είτε ουσιαστικά ο δήμος να μπορεί να αναλαμβάνει το ακίνητο, να το επισκευάζει, να το αξιοποιεί και να το αποδίδει μετά στους ιδιοκτήτες του. Είτε ακόμα να μπορεί να προωθεί την «απόσυρσή» του, όταν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία. Μιλάμε περίπου για 1000 με 1500 κτίρια, διατηρητέα ή μη. Ξέρετε, είναι ένα σύνθετο ζήτημα, κυρίως όπου υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ή αν ανήκουν στο Δημόσιο και είναι τελείως εγκαταλελειμμένα. Οπότε απαιτείται η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής και έχουμε αποφασίσει πια, με πρωτοβουλία του δήμου, αφού τόσα χρόνια η Πολιτεία δεν είχε δραστηριοποιηθεί, να προχωρήσουμε σε αυτό το ζήτημα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ειδικά στον τουρισμό, ήδη από πέρυσι, υπάρχει μία σαφής αίσθηση ανάκαμψης. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε γιατί αυτή η ανάκαμψη οφείλεται, ναι μεν στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά και της ελληνικής Πολιτείας και των φορέων του τουρισμού, οφείλεται όμως και στα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν ωθήσει πάρα πολλούς ταξιδιώτες να προτιμήσουν την Ελλάδα σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς της ευρύτερης έτσι γειτονιάς μας για διακοπές. Τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς; Θα πρέπει διαρκώς να προσπαθούμε να κάνουμε την Αθήνα  πολύ πιο ελκυστική και φιλόξενη αλλά και να την προβάλλουμε. Γι΄ αυτό σας λέω ότι στα τέλη Οκτωβρίου γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό στην Αθήνα. Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής, Τουριστική του Εταιρεία, φέρνει και φιλοξενεί για μία εβδομάδα 1.000 ταξιδιωτικούς bloggers και συγγραφείς. Κάνουν το παγκόσμιο συνέδριο τους, εδώ στην Αθήνα, κάτι που το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε. Συνεργαζόμαστε στενά για την επιτυχία του εγχειρήματος, με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Καταλαβαίνετε τι προβολή θα έχει η πόλη, όταν οι άνθρωποι αυτοί τους οποίους τους διαβάζουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, θα γράψουν για την Αθήνα. Γι’ αυτό είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε, είναι ένα περαιτέρω βήμα, ώστε να καταστεί η Αθήνα αυτόνομος τουριστικός προορισμός.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Είμαι δήμαρχος Αθηναίων. Με τίμησαν οι πολίτες της Αθήνας με τη ψήφο τους. Δεν θα αφήσω εγώ, όπως λένε, το «γάμο να τρέχω για πουρνάρια». Εδώ πέρα έχουμε ένα δήμο με τεράστια προβλήματα και ως δήμαρχος νιώθω ότι έχω το ιστορικό καθήκον να βοηθήσω, όσο μπορώ, η πόλη να ανακάμψει. Γιατί αν δεν ανακάμψει η πρωτεύουσα, πως θα ανακάμψει η χώρα; Ασχολούμαι με την κινητικότητα σε αυτό το χώρο, στο βαθμό που μου αναλογεί ως άνθρωπος που μετέχει ενεργά στην πολιτική διαδικασία. Μέχρις εκεί όμως. Δεν έχω εγώ καμία διάθεση, καμία φιλοδοξία αυτήν τη στιγμή να πάω στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως τη λένε που δεν καταλαβαίνω και τι σημαίνει αυτό. Κεντρική πολιτική σκηνή για μένα είναι η Αθήνα. Από εκεί και πέρα συμμετέχω σε ένα διάλογο, όπου υπάρξουν οι διεργασίες. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ταύτιση με κανέναν. Ούτε και με το «Ποτάμι». Απλώς συναινώ με οποιονδήποτε έρχεται, και με την καλή του προαίρεση και με τη συμβολή του, θέλει να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της πολιτικής μας ζωής: στο να ενεργοποιηθούν καινούργιοι άνθρωποι και καινούργιες δυνάμεις. Άνθρωποι, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή έχουν το κοινό νου και βλέπουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και που θέλουν ευρύτερες συναινέσεις που υπερβαίνουν πλέον τις παραδοσιακές ταξινομήσεις μας, «Αριστερά – Κεντροαριστερά». Εγώ εκεί βοηθάω, ενισχύω και συνομιλώ.

Ημερομηνία: 
Παρ, 18/07/2014 - 20:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.