skairadio

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίου κ. Γιώργου Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

 για την εξέταση των συμβάσεων στο δήμο Αθηναίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εμείς ξεκινήσαμε εδώ και έντεκα μήνες τον έλεγχο μόνοι μας. Όταν είχε εντοπιστεί υπάλληλος, τότε, της Δημοτικής Αστυνομίας που είχα καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά. Αποφάσισα και επεκτείναμε τον έλεγχο σε όλους τους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του δήμου. Έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο στο 90% των περίπου 5.000 υπαλλήλων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά σπουδών. Περίπου 30 από αυτούς ήταν δημοτικοί αστυνομικοί. Από το σύνολο αυτών των 63 οι 35 έχουν φύγει, έχει αυτομάτως αρθεί η πράξη πρόσληψής τους. Για τους υπόλοιπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη είτε κάποια ΕΔΕ είτε το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Εφόσον πιστοποιηθεί δόλος και απάτη θα φύγουν και αυτοί. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να προσλαμβάνεται κάποιος εξαπατώντας την πολιτεία».

για την άρνηση  δημάρχων σε ελέγχους συμβάσεων και αξιολόγηση

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η αξιολόγηση είναι ένα άλλο θέμα. Εξέφρασα νωρίς τη θέση μου. Τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο είτε όλοι τελικά είτε να πείθονται -το οποίο είναι το ευκταίο- είτε η Πολιτεία που επιβάλλει το μέτρο να είναι απολύτως κατοχυρωμένη ότι έκανε το σωστό ακόμα και απέναντι στους κακόπιστους. Τι εννοώ: σε αυτή τη χώρα υπάρχει η λεγόμενη αξιολόγηση η οποία δεν είναι αξιολόγηση. Είναι μία διαδικασία στην οποία όλοι βγαίνουν με άριστα. Είμαστε σε αυτή τη συζήτηση εδώ και 4-5 χρόνια. Να ξεκινήσουμε από τη λογική βάση. Τι αξιολογείς σε κάποιον; Με βάση ποια κριτήρια τον αξιολογείς και για ποιο πράγμα τον αξιολογείς; Τον αξιολογείς για τη δουλειά του; Υπάρχει καθηκοντολόγιο αυτή τη στιγμή στο δημόσιο; Δεν υπάρχει. Έχουν περιγραφεί τα καθήκοντα των υπηρεσιών και τα καθήκοντα των υπαλλήλων; 'Οχι. Έτσι έπρεπε να ξεκινήσουμε, ούτως ώστε όταν φθάνουμε στην αξιολόγηση των προσώπων, που τη θεωρώ απολύτως απαραίτητη -αλλιώς δεν θα έχουμε δημόσια διοίκηση- να είμαστε απολύτως πειστικοί προς πάσα κατεύθυνση ότι κάνουμε τα πράγματα όπως έπρεπε».

για το αν οι παρανόμως προσληφθέντες κρύβονται πίσω από αυτή την ανύπαρκτη διαδικασία".

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Μην τα μπλέκετε τα δύο. Άλλο πράγμα ότι κάποιος προσλήφθηκε παράνομα και άλλο το θέμα της αξιολόγησης. Η διαδικασία αυτοϋπονομεύθηκε, γιατί έπρεπε να γίνει εξ αρχής σωστά. Δεν υπάρχει αξιολόγηση με προδιαγεγραμμένες αποφάσεις και ποσοστώσεις. Έρχεται ο άλλος και ευλόγως διαμαρτύρεται. Σου λέει γιατί 15% και όχι 50; Κατά δεύτερο λόγο με ποια κριτήρια με αξιολογείς; Με ποιο καθηκοντολόγιο; Καταφέραμε σ' αυτή τη χώρα και ουσιαστικά γελοιοποιήσαμε την έννοια της αξιολόγησης. Αντί τώρα να βιαζόμαστε και να λέμε ότι κάναμε μια αξιολόγηση λέμε για να καθησυχάσουμε τις αντιθέσεις. Τώρα λένε ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση. Πιστεύω ότι έχει γίνει λάθος. Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή. Δε χάθηκε ο κόσμος. Αφού ποτέ δεν είχαμε αξιολόγηση στη Δημόσια Διοίκηση, ας χαθεί ένας χρόνος για να σχεδιαστεί και να ωριμάσει σωστά. Να μπει το θέμα σε σωστές βάσεις».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 25/09/2014 - 14:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.