logo_15900

Από τις αρχές του 2013 λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους με χρήματα του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό πρόγραμμα : «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας - Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας».

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας έχει ως στόχο τη στέγαση γυναικών – θυμάτων σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής υστέρησης ή σεξουαλικής βίας και των παιδιών τους, καθώς και την παροχή συμβουλευτικής στήριξης αυτών. Στεγάζεται σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (σε όχι ανακοινώσιμη διεύθυνση για το ευρύτερο κοινό) και σε περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη στα μέσα μεταφοράς.

Ο Ξενώνας είναι δυναμικότητας 40 ατόμων (γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους) διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Οι ενδιαφερόμενες για φιλοξενία στον Ξενώνα γυναικών θυμάτων βίας απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων τηλ.: 210 3317305-6, στο Πολύκεντρο τηλ.: 210 3898085/ 210 3898079 ή/και στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900.

 

 

                    

  

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.