Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες εκπονήθηκε από το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) σε συνεργασία με φορείς από διάφορες χώρες (από την Ελλάδα συμμετείχε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας – ΚΕΔΚΕ). Στόχος ήταν να αναλάβουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες την δέσμευση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές τους.

Με την υπογραφή της Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες (Οκτώβριος 2011), ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων, και την ένταξη της διάστασης του φύλου στο σύνολο των πολιτικών του (gender mainstreaming). Αναγνωρίζει ότι οι Δημότες, άνδρες και γυναίκες, ζουν και εργάζονται με ισότιμους αλλά διαφορετικούς τρόπους, έχουν διαφορετικές ανάγκες και θα πρέπει αυτό να λαμβάνεται υπόψη. Η ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές του Δήμου αποσκοπεί στην ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση δραστηριοτήτων και δράσεων, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες και Δημότες, ανεξαρτήτως φύλου, να επωφελούνται ισότιμα απ’ όλες τις παρεμβάσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων υλοποιώντας την δέσμευση της Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες συγκρότησε 15μελή Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.

 

Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

Οδηγός Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα Των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.