vimafm

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο Ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm και του δημοσιογράφους Γιάννη Κορωναίο και Αργύρη Παπαστάθη.   

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Στηρίζω όποιον εννοεί ότι θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ»

για τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την κυβέρνηση της Νορβηγίας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: ¨Είμαι πολύ περήφανος τώρα γιατί ξεκίνησε το πρόγραμμα διανομής κουπονιών σε πολίτες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Αφορά 3.600 οικογένειες, περίπου 8 χιλιάδες ανθρώπους, που για 8 μήνες θα λαμβάνουν κουπόνια αξίας από 40 έως 160 ευρώ που θα μετατρέπουν σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη Νορβηγική κυβέρνηση η οποία, ως επικεφαλής χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, έδωσε αυτά τα 2 εκατομμύρια ευρώ στο δήμο Αθηναίων για να κάνει αυτήν τη μεγάλη δράση. Είναι μεγάλη τιμή γιατί μας εμπιστεύτηκε. Ευχαριστώ επίσης την EdenRed, την εταιρεία η οποία μας βοήθησε να βγάλουμε τα κουπόνια και να τα μοιράσουμε και επίσης και τη Eurobank για τη βοήθεια που μας έδωσε. Ξέρετε το  μεγάλο στοίχημα είναι να συνενώνουμε δυνάμεις αυτήν την εποχή, από την κοινωνία, από τον επιχειρηματικό κόσμο, τους μεγάλους φορείς και διεθνείς οργανισμούς¨ 

σχόλιο για την πολιτική επικαιρότητα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: ¨Μιλάμε για μία συνολική κρίση του κομματικού συστήματος, το οποίο κατακερματίζεται. Θα έρθει και πάλι η ώρα της σύνθεσης και ελπίζω να έρθει το ταχύτερο δυνατό και ειδικά στο χώρο του κέντρου, που εξασφαλίζει την ισορροπία του πολιτικού συστήματος. Αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τη χώρα θα την κυβερνούν κυβερνήσεις συνασπισμού. Κυβερνήσεις συνασπισμού οι οποίες όμως θα πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο βάρους και το κέντρο βάρους είναι αυτό που ορίζουμε ως πολιτικό κέντρο, πρώτα από όλα¨

για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμαρχος Αθηναίων απέναντι στα κόμματα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα, μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στο φυσικό της χώρο. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Άκουσα και τον κ.Τσίπρα ο οποίος χθες, μιλώντας στους συντρόφους του, τους είπε ¨να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε¨. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Η Ελλάδα περνάει μία μεγάλη κρίση τόσα χρόνια τώρα. Εγώ αυτήν τη στιγμή στηρίζω οποιονδήποτε πει ότι ¨θέλω να κρατήσω -και να το εννοεί- τη χώρα στο ευρώ και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση¨.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 01/01/2015 - 15:40

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.