skaitv

Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «7Ημέρες Ελλάδα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου.

Για την πρώτη εκπομπή του χρόνου, είναι μαζί μας στη στήλη "διαβάζω - σχολιάζω", ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Μας λέει ποια βιβλία διαβάζει αυτή την περίοδο και σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις.

Για τα βιβλία που διαβάζει αυτήν την περίοδο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Διαβάζω δυο ή τρία βιβλία ταυτοχρόνως. Προσπαθώ να διαβάζω ένα βιβλίο, το βράδυ πριν πέσω να κοιμηθώ, διαβάζω κάτι επιστημονικό, να κρατάω επαφή και με την επιστήμη μου, ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και διαβάζω επίσης, κάτι συναφές και με τα δημοτικά πράγματα, με το αξίωμα του δημάρχου, για τον ρόλο των πόλεων. Αυτή την εποχή, διαβάζω ένα βιβλίο που έχει γραφτεί από έναν αμερικανό κοινωνιολόγο καθηγητή, τον Benjamin Barber, με τίτλο "Αν οι δήμαρχοι κυβερνούσαν τον κόσμο". Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προβληματική, γιατί ζούμε σε μια εποχή, που λόγω της παγκοσμιοποίησης, τα κράτη αρχίζουν και μπαίνουν σε μια δεύτερη μοίρα και τα εθνικά σύνορα σιγά - σιγά εξαϋλώνονται και αυτό που αναδύεται είναι οι πόλεις. Το δεύτερο βιβλίο, που το διαβάζω τα βράδια, είναι τα "Υπεραστικά" του Κωστή Παπαγιώργη. Ο Κωστής Παπαγιώργης ήταν ένας μεγάλος πνευματικός άνθρωπος. Το τρίτο βιβλίο, είναι ένα βιβλίο που έγραψε ένας νεαρός συνταγματολόγος, ο Γιώργος Καραβοκύρης. Τιτλοφορείται "Το Σύνταγμα και η κρίση". Είναι πολύ επίκαιρο να δει κανείς πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα του Συντάγματος, ακριβώς αυτήν την ταραγμένη περίοδο.

Για το κατά πόσον είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να κυβερνηθεί από μια αριστερή κυβέρνηση

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Το ζήτημα είναι πόσο έτοιμοι είναι σήμερα, όσοι θέλουν να κυβερνήσουν, Μιλώντας αυτή τη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές και να είναι τουλάχιστον ο κορμός μια κυβέρνησης, καλούνται αυτοί οι άνθρωποι πια να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα στο έσχατο σημείο της κρίσης. Αυτό θα το αποδείξουν. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούν, αρκεί να θέλουν να κάνουν μεγάλες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, να προκαλέσουν μια μεγάλη συνεργασία στη χώρα, ακόμα και με την ΝΔ, γιατί τα προβλήματα είναι τέτοιας. Οι υγιείς δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και επιτέλους να την βγάλουμε, όχι για να πάμε στα προηγούμενα, αλλά για να προχωρήσουμε με δύναμη, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα για το μέλλον.

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 04/01/2015 - 18:20

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.