1

Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την ανάληψη από τη Αθήνα της διοργάνωσης της έκθεσης documenta.

ΔΗΜ: Καλωσορίζω τον κ. Καμίνη. Τι κάνετε δήμαρχε;

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Καλησπέρα σε όλους από το Kassel της Γερμανίας.

ΔΗΜ: Που είναι το Kassel;

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Είναι μια πόλη, που μπορεί να μην τη γνωρίζουμε ακόμη, αλλά σας βεβαιώνω ότι στα επόμενα δύο χρόνια, θα τη μάθουμε και με το παραπάνω. Απλώς να σας πω ότι στο Kassel, κάθε 5 χρόνια από το 1955, διοργανώνεται παγκοσμίως η σημαντικότερη έκθεση στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, η documenta. Για πρώτη φορά αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθεί παράλληλα, όχι μόνο στο Kassel αλλά και σε μία άλλη πόλη, την Αθήνα, το 2017, η 14η documenta. Για τρεις μήνες η έκθεση θα διοργανωθεί στην Αθήνα. Κάτι που σημαίνει ότι οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, θα εκθέσουν τα έργα τους στην Αθήνα. Μιλάμε ουσιαστικά για κάτι που στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, είναι αντίστοιχο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον Αθλητισμό. Είναι τέτοιας εμβέλειας το γεγονός.

ΔΗΜ: Πως τους την πήραμε αυτή την έκθεση; δηλαδή τι κάναμε για να την πάρουμε;

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Η απόφαση ανήκει σε εκείνους, γιατί βλέπουν ότι η Αθήνα είναι ένα εργαστήριο που συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα, λόγω της κρίσης, και θεώρησαν ότι είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Μιλάμε όμως κύριε Μπογδάνε, για 1.000.000 επισκέπτες στο Kassel και 12.000 δημοσιογράφους. Είναι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Ημερομηνία: 
Κυρ, 08/03/2015 - 18:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.