action24

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και τους δημοσιογράφους Αντώνη Λιάρο και Βαγγέλη Γιακουμή.

Για το θάνατο του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Είναι ένα μάθημα για όλους μας. Να δούμε τι πρέπει να γίνει σχετικά με το θέμα του εκφοβισμού. Το παιδί ήταν σπουδαστής. Οπότε μπορούμε να φανταστούμε την ψυχολογική πίεση που υφίστανται μικρότερα παιδιά σε σχολεία, όταν "σηκώνουν αυτό τον σταυρό". Θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Γονείς, διευθυντές σχολείων, δασκάλους καθώς και συστηματικές καμπάνιες ενημέρωσης. Όλοι το έχουν ζήσει αυτό. Οι παλαιότεροι ακόμα και στο στρατό με τα καψόνια. Είναι η συλλογική διάχυτη βία απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι είναι αδύναμοι ή ξεχωρίζουν και δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, απέναντι στο φασισμό των πολλών".  

Για τη ρευστότητα στην κεντροαριστερά

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Έχει φθάσει η κατάσταση ειδικά στην χώρα μας σε τέτοιο σημείο, ούτως ώστε δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε σε δέκα βασικά πράγματα: Λόγου χάρη, η πάταξη της γραφειοκρατίας έχει πρόσημο δεξιό ή αριστερό; Είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να σταθεί στα πόδια της η χώρα. Αυτά τα ιδεολογήματα δεν υπάρχουν. Αυτό που λείπει στη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι δυνάμεις οι οποίες να ενωθούν με ένα πρόγραμμα ορθολογικό και γενναίο και να είναι αποφασισμένες να πάνε σε μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε. Και με ένα ευρύτατο φάσμα δυνάμεων, οργανωμένων ή μεμονωμένων. Εκεί πρέπει να πάμε".

Για τη διοργάνωση της documenta στην Αθήνα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός και ετοιμαζόμαστε από τώρα γι'αυτό. Το 2017 η Αθήνα θα διοργανώσει μαζί με τη γερμανική πόλη Κάσσελ τη μεγαλύτερη έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, που γίνεται εκεί από το 1955 κάθε πέντε χρόνια. Είναι η περίφημη έκθεση Documenta. Εκεί συρρέουν κάθε πέντε χρόνια ένα εκατομμύριο επισκέπτες και δώδεκα χιλιάδες δημοσιογράφοι. Το 2017, για πρώτη φορά, διοργανώνεται μαζί και με την Αθήνα. Αρχίζει τον Απρίλιο στην Αθήνα, συνεχίζεται Μάιο και Ιούνιο και μετά πάει στη Γερμανία. Στο επίπεδο της σύγχρονης τέχνης είναι αντίστοιχης σπουδαιότητας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον αθλητισμό. Είναι το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Αθήνα".

Ημερομηνία: 
Δευ, 16/03/2015 - 09:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.