realfm

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Real fm και το δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη.

Για το μεταναστευτικό και την Αμυγδαλέζα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Tα 2,5 τελευταία χρόνια η κατάσταση στο κέντρο έχει βελτιωθεί αισθητά. Αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση. Το ζήτημα της Αμυγδαλέζας πρέπει να το δούμε από δύο σκοπιές: Πρώτον, δεν επιτρέπεται να κρατούνται άνθρωποι παράνομα στη χώρα, οποιασδήποτε εθνικότητας Έλληνες ή ξένοι. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να κρατούνται σε συνθήκες που να συμβαδίζουν με την προστασία της ανθρώπινης αξίας. Από κει και πέρα όταν αφήνονται ελεύθεροι θα πρέπει να υπάρχει μια μέριμνα για τη στέγαση, τη διατροφή, την εργασία και την υγεία τους. Αυτό είναι που μας κάνει να ανησυχούμε. Δε θέλουμε να επιστρέψουμε στην προ τριετίας κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει μια αισθητή επιδείνωση της κατάστασης, αλλά μας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχουμε δει ακόμα ποια είναι η μέριμνα για όλα αυτά τα ζητήματα".

Για σχέδιο τόνωσης της παρουσίας της Αστυνομίας στο κέντρο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα και σε βάθος χρόνου. Ξέρουμε την αναταραχή που υπάρχει στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Ξέρουμε ότι υπάρχουν εμφύλιοι πόλεμοι, καθώς και το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ενίσχυση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων στην Ευρώπη. Εγώ αναλαμβάνω πρωτοβουλία προς την πλευρά του κ.Αβραμόπουλου, ο οποίος ως γνωςτόν είναι ο Επίτροπος για τα μεταναστευτικά θέματα στην ΕΕ. Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι Έλληνας, προερχόμενος από χώρα του ευρωπαϊκού νότου και μάλιστα έχει χρηματίσει και δήμαρχος Αθηναίων. Και με δημάρχους άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων θα έχουμε μια πρωτοβουλία, γιατί το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε βάθος χρόνου. Θα έχουμε μια συντονισμένη κοινή στάση απέναντι σ'αυτά τα θέματα".

Για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Τα έκαναν "ρόιδο". Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια με αυτή την ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μεγάλη πλειονότητα αυτών των παιδιών, πήγαν στην ΕΛΑΣ. Μετακινήθηκαν για να ενσωματωθούν στην ΕΛΑΣ. Επί δύο χρόνια δεν έγινε τίποτα. "Κλωσάγανε" ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και τελικά ουδέποτε πέρασε. Αυτή τη στιγμή η ΕΛΑΣ δε θέλει να ενσωματώσει τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ούτε οι δημοτικοί αστυνομικοί θέλουν να ενσωματωθούν στην ΕΛΑΣ. Επιστρέφουν στους δήμους και θα κοιτάξουμε να έχουμε μια συντονισμένη πολιτική για να βάλουμε μια τάξη στην πόλη, η οποία αυτά επί δύο χρόνια υπέφερε. Η κατάσταση στην πόλη υποχώρησε αισθητά, ειδικά στο θέμα της παράνομης στάθμευσης και της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου".

Ημερομηνία: 
Δευ, 16/03/2015 - 09:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.