skai

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ με τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Χριστίνα Νικολαϊδου.

Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: “Κανένας δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις εκλογές”

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: “Τη χώρα, αυτά τα χρόνια, την έχουν κρατήσει όρθια οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα. Η κατάσταση στους δήμους είναι τραγική. Αν αντέχουν οι δήμοι είναι γιατί ο κάθε δήμαρχος, όταν βγαίνει από το δημαρχείο του λογοδοτεί στον κόσμο. Κρατάμε τους δήμους μας "με τα νύχια και τα δόντια", γιατί έχουν τεράστιες περικοπές. Και όμως αντέχουμε. Τα έργα του ΕΣΠΑ που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή θα είναι έγκλημα να τα χάσουμε. Με αυτές τις εκλογές και την αδράνεια που προκαλούν στον κρατικό μηχανισμό, διατρέχουμε θανάσιμο κίνδυνο. Η χώρα χάνει επενδύσεις και στον ιδιωτικό τομέα κλείνουν επιχειρήσεις. Οι καθυστερήσεις έχουν πολύ μεγάλη επίπτωση και στους ευρωπαϊκούς πόρους, τους οποίους η χώρα πρέπει κανονικά να τους απορροφήσει μέχρι το τέλος του 2015”.

Για την επιλογή των πρόωρων εκλογών

 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: “Δεν συμφώνησαν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις να ψηφίσουν αυτό το μνημόνιο και να εφαρμοσθεί; Συμφώνησαν. Τι εμποδίζει να προχωρήσουν πιο πέρα. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ποιο δίλημμα έρχεται να λύσει; Τα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να τα λύσουν μόνοι τους. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Όποιος πιστεύει ότι θα μπορέσει, την επόμενη τετραετία, μια αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση να κυβερνήσει αυτή την χώρα, είναι πολύ γελασμένος. Απαιτούνται ευρείες συναινέσεις”.

Αν το “ναι” του δημοψηφίσματος μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτική κίνηση

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: “Κεντρική πολιτική σκηνή είναι η Αθήνα. Ως δήμαρχος της πρωτεύουσας έχω υποχρέωση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας να παίρνω θέση. Όταν είδαμε, μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, στο θέμα του δημοψηφίσματος ότι το "ναι" είχε μείνει ουσιαστικά "ορφανό", θεωρήσαμε ότι έπρεπε να παρέμβουμε. Αυτές είναι πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αφήσει τη δουλειά του, που στην περίπτωσή μου είναι ο δήμος της Αθήνας”.

Εάν είναι εύκολη η εφαρμογή του προγράμματος

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: “Φθάσαμε σ'αυτό τον φαύλο κύκλο -από τον οποίο εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε- επειδή δεν εφαρμόζαμε εξαρχής τις μεταρρυθμίσεις. Πηγαίναμε στα λεγόμενα ισοδύναμα. Κόψαμε μισθούς και συντάξεις και αυξήσαμε υπέρμετρα τους φόρους, γιατί δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις. Μόνο με επενδύσεις θα αναπνεύσει η οικονομία, θα δημιουργηθεί πλούτος και νέες θέσεις εργασίας. Το λάθος των ευρωπαίων ήταν ότι και εκείνοι με τη "μεζούρα στο χέρι" δεν μας έκρουσαν έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου να μας πουν ότι έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης”.

Ημερομηνία: 
Παρ, 21/08/2015 - 19:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.