Ανάμεσα στους μαθητές και τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενός θεσμού που λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον δήμο Αθηναίων, βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης συνομίλησε με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για την εμπειρία τους και συνεχάρη τους εθελοντές που τους προετοιμάζουν, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή της Αθήνας για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στη μάθηση και τη σχολική επιτυχία.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 8ου Γυμνάσιου – Λυκείου Αθηνών, στην πλατεία Κολιάτσου, έχουν ήδη εγγραφεί περίπου 150 μαθητές και τα παιδιά προπαρασκευάζουν περίπου 100 εθελοντές καθηγητές.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ.Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ εκτυλίσσεται μια από τις δράσεις του δήμου για τις οποίες είμαστε όλοι υπερήφανοι. Μιλάμε για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο άρχισε πριν τέσσερα χρόνια και ήδη έχει αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν αλλά και ο αριθμός των εθελοντών καθηγητών. Θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω τα παιδιά για την αρωγή που δίνουν στο δήμο και στους μαθητές εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη αυτή της πρόσθετης διδασκαλίας την οποία δε μπορούν για διάφορους λόγους να την έχουν στον ιδιωτικό τομέα. Τα τέσσερα αυτά χρόνια έχουν περάσει συνολικά από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων περίπου 700 μαθητές. Πρέπει να πούμε όμως – και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό – ότι έχει αυξηθεί και το ποσοστό εισαγωγής των παιδιών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώ αρχίσαμε με ποσοστό επιτυχίας 50%, πριν από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε πέρσι στο 80% και να πάμε φέτος, γιατί όχι, στο 100%».
Στη λειτουργία και τις προοπτικές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που γίνεται και φέτος εδώ. Τα παιδιά, οι εθελοντές που βοηθάνε, οι συντονιστές μας, είναι εξαιρετικοί σ΄ αυτό το έργο. Θέλω να πω, ότι αυτό γίνεται με την αρωγή του δήμου και του ΚΕΚ του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μπορέσει να υποστηριχθεί και το διοικητικό κομμάτι του εγχειρήματος. Έχουμε όμως ανάγκες: Ζητάμε ειδικότητες που αφορούν θετικές επιστήμες, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς, αλλά και ειδικότητες Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), γιατί θέλουμε να φτιάξουμε άλλον ένα χώρο, σε ένα άλλο σχολείο που να περιλαμβάνει και αυτές τις ειδικότητες. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι εάν αυτό το καταφέρουμε, γιατί και τα παιδιά των επαγγελματικών λυκείων κι αυτά έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας».
Για το ρόλο των εθελοντών καθηγητών μίλησε ένας εκ των συντονιστών τους: Γιάννης Γαλανάκης (εθελοντής): «Εγώ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, όταν ήμασταν στη φάση να δώσουμε Πανελλήνιες εξετάσεις, είχαμε τη βοήθεια της οικογένειας να πάμε σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο. Δυστυχώς τώρα δεν το έχουν όλα τα παιδιά και εφόσον μπορούμε να βοηθήσουμε να επιτύχουν τα όνειρα και τους στόχους τους, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε από το πλεόνασμα του ελεύθερου χρόνου μας γι’αυτά τα παιδιά και για όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη».