1

Σημεία συνάντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.  

\Για τη έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η Αθήνα προπάντων δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται. Κι όχι μόνον αυτό, απόψε στις 18:30 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ακούσουμε τον Σάκη Ρουβά σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μαζί με τη χορωδία των μαθητών του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και τηBig Band του δήμου. Επιλέξαμε φέτος να φωταγωγήσουμε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά την πόλη, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, γιατί παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που μπορεί να συναντούν οι πολίτες, η πόλη οφείλει να αποπνέει αισιοδοξία και το μήνυμα ότι έρχονται Χριστούγεννα».

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εισδοχής κύματος προσφύγων στην πόλη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η πόλη μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα. Ή όμως πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ήδη από τον Αύγουστο παραχωρήσαμε το χώρο ώστε να δημιουργηθεί ο υποδειγματικός καταυλισμός, όπως λειτουργεί, στην περιοχή του Ελαιώνα. Χθες επεκτείναμε τη χρονική περίοδο ως το τέλος του Δεκεμβρίου του επόμενου έτους και δώσαμε και παραπάνω χώρο, φτάνοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας σε περισσότερα από 1.000 άτομα. Αποσκοπούμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα και η χώρα, είναι τέτοιας εμβέλειας, που επιβάλλει να συνεργαστούμε. Η Αθήνα δίνει το παράδειγμα. Ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογούσε. Αυτό θα πρέπει να το κάνουν όλοι. Θα πρέπει το κράτος να πρωταγωνιστήσει και να δώσει και κίνητρα στους δήμους. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος θα πρέπει κι άλλες πόλεις να βοηθήσουν, όμως να μην κρύβονται και οι ένοπλες δυνάμεις. Οι ένοπλες δυνάμεις έπρεπε να έχουν τη βασική ευθύνη, γιατί έχουν χώρους ανεκμετάλλευτους, στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί, τα οποία πρέπει να ανοίξουν και να στεγάσουν αυτούς τους ανθρώπους. Οι πόλεις από μόνες τους δεν αντέχουν αυτό το βάρος και βλέπω οι Ένοπλες Δυνάμεις να κρύβονται αυτήν τη στιγμή. Δεν είναι δική μου δουλειά να επικοινωνώ με τον κ. Καμένο. Ο κ. Καμένος είναι μέλος μιας κυβέρνησης. Εγώ απευθύνομαι στην κυβέρνηση. Έχω μιλήσει επανειλημμένως μαζί τους και απάντηση δεν παίρνω. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν στεγανοποιημένα σε σχέση με την υπόλοιπη κυβέρνηση. Αυτό είναι παρά πολύ σοβαρό και για τη δημοκρατία».

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, αν υπάρχει ενδιαφέρον για ανάμειξη σε αυτές και την κίνηση των 5 δημάρχων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η κίνηση των 5 δημάρχων ήταν μια αυτοδιοικητική κίνηση. Τα προβλήματα απαιτούν συνεργασία των δημάρχων σε νέα βάση. Πολιτικοί όροι, όπως η κεντροαριστερά, πρέπει να αντιστοιχούν σε πραγματικότητες και στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Υπάρχει πολιτική ρευστότητα. Αυτό που συμβαίνει στην ΝΔ είναι πάρα πολύ ανησυχητικό. Δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι που συνέβη, στον άλλο πυλώνα του κομματικού συστήματος, στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί δείχνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να χάνουν την πραγματική επαφή τους με την κοινωνία. Οπότε, αν δεν ανακτηθεί η πραγματική επαφή των παραγόντων του πολιτεύματος με την κοινωνία, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα».

 

 

Ημερομηνία: 
Τρι, 24/11/2015 - 21:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.