__________

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον Κωνσταντίνο Τζούμα και τον ραδιοφωνικό σταθμό "Εν Λευκώ" που εκπέμπει από τη στέγη ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων,στην πλατεία Βαρβακείου Αγοράς.

Την πεποίθησή του ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στο κέντρο της πόλης, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Aνέφερε ότι αντλεί την αισιοδοξία του από το γεγονός ότι οι πολίτες ελκύονται όταν υπάρχει κινητικότητα δημιουργίας στην πόλη. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε την προσπάθεια που κάνει ο δήμος για τη διατήρηση του δυναμισμού της Αθήνας και παράλληλα τάχθηκε κατά των εκφράσεων βίας σε πλατείες και γειτονιές, σημειώνοντας ότι η απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής κ. Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια, είναι το πιο απτό δείγμα της ανάγκης επιστροφής στην κανονικότητα.  

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στην πολιτιστική παραγωγή στην πόλη, δήλωσε ότι μόνο ο δήμος Αθηναίων έχει προγραμματίσει περίπου 250 εκδηλώσεις εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ανέφερε την ανάπτυξη των θεατρικών σχημάτων, καθώς και την προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμος Αθηναίων, ώστε να νομιμοποιηθούν θεατρικές σκηνές, για την ασφάλεια των θεατών και του προσωπικού των θεάτρων.    

Επικαλέστηκε, ως παράδειγμα, την άνθηση που παρατηρείται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, δίπλα στο Μοναστηράκι, υπογραμμίζοντας ότι για να εξασφαλιστεί το ζωντάνεμα μιας περιοχής, πρέπει να εξασφαλιστεί μικτή χρήση και ισορροπία μεταξύ των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας και της μόνιμης κατοικίας. 

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης δήλωσε την επιμονή στην εξωστρέφεια της πόλης της Αθήνας με τη συμμετοχή σε δίκτυα όπως εκείνο του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης κ. Bloomberg, το Ίδρυμα των 100 ανθεκτικών πόλεων του Ιδρύματος Rockefeller, καθώς και στο περιβαλλοντικό δίκτυο πόλεων C40. Επιπλέον, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ενεργή συμμετοχή του δήμου σε όλες τις διαδικασίες της Ε.Ε. όπως στο Μιλάνο, όπου υπογράφηκε το σύμφωνο για τη διατροφική πολιτική ή στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης μίλησε για την αμεσότητα της επικοινωνίας που έχει με τους πολίτες, είτε μέσω της εκπομπής του στον "9.84", είτε κυκλοφορώντας στην πόλη και μιλώντας με τους πολίτες.

 

 

 

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 16/12/2015 - 15:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.