ALPHA TV

Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και τη δημοσιογράφο Αγγελική Λάζου για την εκπομπή «CHECKPOINT» που παρουσιάζει η Γιάννα Παπαδάκου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν μπορούσε να είναι ανεκτό σε καμία περίπτωση, μια κεντρική πλατεία της πόλης όπως είναι η πλατεία Βικτωρίας, να εμφανίζει την προηγούμενη κατάσταση. Είμαι, λοιπόν, πρόθυμος να παραχωρήσω κι άλλο χώρο στην Αθήνα, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο άνθρωποι να διανυκτερεύουν στις πλατείες, τους δρόμους και τα πάρκα της πόλης. Ο δήμος Αθηναίων θα πράξει το καθήκον του, προσφέροντας χώρο, υποδομή και συνεργασία, γιατί το φαινόμενο των άτυπων καταυλισμών πρέπει να εκλείψει.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 -όταν 600 Σύροι είχαν καταλύσει στην πλατεία Συντάγματος- είχα προειδοποιήσει για αυτό που ερχόταν, αλλά κράτος παρέμενε τελείως αδρανές. Εξέφρασα, τότε, την ελπίδα μου να μην είναι μια προειδοποίηση για το μέλλον. Όλοι βλέπαμε τα “σύννεφα” στην αραβική χερσόνησο και τη Μέση Ανατολή να πυκνώνουν. Αλλά ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η κεντρική διοίκηση εμφανίζει, εδώ και χρόνια, μια προϊούσα κατάσταση αποσύνθεσης. Άρα, το βάρος που πέφτει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα τον δήμο Αθηναίων, είναι πολλαπλάσιο.

Οι οικονομικοί πόροι, δεν είναι το κεντρικό πρόβλημα. Ο δήμος είναι σε θέση να αντλεί πόρους και από ευρωπαϊκά προγράμματα και από το πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΟΗΕ. Το ζήτημα είναι να υπάρχει συντονισμός, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς, εγώ από μόνος μου δεν μπορώ να εγγυηθώ στους κατοίκους της πόλης ότι φαινόμενα σαν εκείνο της πλατείας Βικτωρίας δεν θα παρουσιαστούν ξανά. Γιατί αυτό είναι θέμα αστυνόμευσης και γενικότερου συντονισμού. Αλλά αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, νομιμοποιούμε να προβάλω και να διεκδικώ τα δικαιώματα των κατοίκων.

Γι’ αυτό ζητώ από τους κατοίκους των περιοχών αυτών που δοκιμάζονται, υπομονή. Ο δήμος κάνει τη δουλειά του, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις, μέσα σε ένα κλίμα ψυχραιμίας, συνεργασίας και προπάντων όχι αυτής της ιδιοτέλειας που έχει η λογική «ας είναι στην αυλή ακόμη και του διπλανού μου αρκεί να μην είναι στη δική μου». Το ότι δεν λειτουργούμε έτσι φαίνεται πλέον και από τη συνεργασία που έχουμε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, σε άδεια σπίτια και διαμερίσματα, ούτως ώστε και οι άνθρωποι αυτοί να στεγαστούν όπως τους αρμόζει, να εκλείψει το φαινόμενο αυτό της απαράδεκτης κατάστασης στις πλατείες και τα πάρκα».

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 07/03/2016 - 15:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.