png

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου.

Για τη στήριξη της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Ο δήμος το έχει κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει, να συνεργάζεται με κάθε δημοκρατική κυβέρνηση. Ωστόσο, έχω ένα παράπονο να διατυπώσω, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο σε αυτήν την κυβέρνηση, αλλά απευθύνεται και σε αυτήν. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δήμος Αθηναίων, η πόλη μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται, βάζοντάς της σε ένα “τσουβάλι”, σε μια κατηγορία πόλεων με πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων. Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δέχεται τέτοιες πιέσεις από το προσφυγικό και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση. Εμείς δίνουμε το παράδειγμα για πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα, διαθέτοντας χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων. Χθες ανακοινώσαμε την επέκταση του Ελαιώνα κατά 50%. Καμία πόλη δεν έχει δοκιμαστεί, ούτε από την οικονομική κρίση, ούτε από το προσφυγικό, όσο έχει δοκιμαστεί η Αθήνα.

Ημερομηνία: 
Σάβ, 12/03/2016 - 11:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.