(1)

Η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τις νομικές και πολιτικές της υποχρεώσεις και να υποδεχθεί τον αριθμό προσφύγων που της αναλογούν, τόνισε η δήμαρχος Βαρκελώνης Ada Colau σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο Δημαρχείο της Βαρκελώνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, επίσημος προσκεκλημένος των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Βαρκελώνη για την Αστική Ανθεκτικότητα, τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία μεταξύ των πόλεων στη διαχείριση του προσφυγικού κύματος, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος γενικότερα. Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η Ελλάδα αποδείχθηκε τελείως απροετοίμαστη στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης.

Η δήμαρχος Βαρκελώνης Ada Colau κάλεσε την κυβέρνηση της Ισπανίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να απορροφήσει τον αριθμό των προσφύγων που της αναλογούν. Προανήγγειλε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Ισπανό πρωθυπουργό, με την οποία θα τονίζει ότι η πόλη της Βαρκελώνης είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον αριθμό των προσφύγων που της αναλογεί.     

«Η προσφυγική κρίση θα αντιμετωπιστεί μόνο αν η πίεση επιμεριστεί δίκαια μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και το καθένα αναλάβει τις ευθύνες του» τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος των πόλεων και της μεταξύ τους συνεργασίας καθίσταται όλο και πιο σημαντικός. Υπενθύμισε τη συνεργασία μεταξύ των πόλεων του Άμστερνταμ, του Βερολίνου, της Λειψίας και φυσικά της Βαρκελώνης και της Αθήνας στο πλαίσιο του European Partnership for the Urban Agenda. 

Ο κ. Καμίνης μιλώντας νωρίτερα με θέμα «Τις Συνέπειες του Μεταναστευτικού» τόνισε ότι «η Ελλάδα ήταν απολύτως απροετοίμαστη να δεχτεί τόσο μεγάλα μεταναστευτικά κύματα, αν και ήδη από το 2014 τα πρώτα σημάδια είχαν αρχίσει να φαίνονται». Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι από την πόλη της Αθήνας έχει διέλθει το 80% από τις περίπου 900 χιλιάδες ανθρώπων που έχουν εισέλθει στη χώρα. Για το λόγο αυτό, είπε ο κ. Καμίνης, ήδη από το καλοκαίρι του 2015 η Αθήνα παραχώρησε τον πρώτο χώρο για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι λείπει η ισχυρή ηγεσία και η στρατηγική, με αποτέλεσμα τον διχασμό της Ευρώπης μπροστά σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση στην Ειδομένη δεν τιμά την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=k-5wXLOYOZI

Ημερομηνία: 
Τετ, 16/03/2016 - 14:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.