LOGO

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννούλη. 

Τους πρώτους 100 πρόσφυγες που βρίσκονται στο δήμο Αθηναίων είναι έτοιμος να υποδεχθεί ο δήμος της Βαρκελώνης. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννούλη.  

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η πόλη της Αθήνας επενδύει στη διπλωματία των πόλεων, η οποία, όπως είπε, είναι συνήθως πιο ευέλικτη από τη διπλωματία μεταξύ των κρατών. Σημείωσε ότι η δήλωση της δημάρχου Βαρκελώνης Ada Colau, σύμφωνα με την οποία η πόλη της είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους 100 πρόσφυγες από την Αθήνα, έχει μεγάλη συμβολική σημασία, αφού όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, λειτουργεί ως παράδειγμα για τις πόλεις αλλά και ως μοχλός πίεσης προς την ισπανική κυβέρνηση, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε επίσης ότι η απόφαση της Βαρκελώνης δημιουργεί δυναμική μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και προϋποθέσεις διεύρυνσης του δικτύου των πόλεων για το προσφυγικό,  καθώς στις αρχές Απριλίου θα γίνει μία μεγάλη σχετική συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στην πλατεία Βικτωρίας, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι σταδιακά επανέρχεται σε συνθήκες κανονικότητας, σημείωσε ωστόσο ότι οι ασύντακτες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ούτε με την αξιοπρέπεια των προσφύγων συνάδουν, ούτε με τη λειτουργία της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε επίσης ότι η ένταση του προσφυγικού προϋποθέτει μέθοδο, οργάνωση και τη συνεργασία μεταξύ όλων. Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια της Ευρώπης σε έμψυχο υλικό και υποδομές.

Ημερομηνία: 
Παρ, 18/03/2016 - 13:05

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.