(4)

«Εγκαινιάζουμε έναν καινούργιο πόλο συνάφειας, διαλόγου και δημιουργικότητας νέων ανθρώπων», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης, ανακοινώνοντας την παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στην πλατεία Βαρβακείου, για τη διοργάνωση της Biennale της Αθήνας.  

Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο χώρο της Βαρβακείου με τη συμμετοχή των συντελεστών της Biennale της Αθήνας και των συνεργαζόμενων φορέων, δηλαδή του Εθνικού Θεάτρου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο κ. Καμίνης, παρουσιάζοντας τον ανακαινισμένο χώρο, τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων προσφέρει περαιτέρω στήριξη στη μεγάλη διοργάνωση, διευρύνοντας το τόξο δράσεων της Biennale, σε μία νοητή ευθεία από το «Μπάγκειον» στην πλατεία Ομονοίας, στο δημοτικό κτίριο απέναντι από τη Βαρβάκειο Δημοτική Αγορά, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη στέγη του ΣυνΑθηνά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ένα κύκλο αγαστής και γόνιμης συνεργασίας που κλείνει- όπως είπε το 2017 χρονιά που η Αθήνα μοιράζεται μαζί με το Κάσελ της Γερμανίας, τη φιλοξενία της μεγάλης, διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης, documenta 14.

O Μισιμιλιάνο Μολόνα, διευθυντής του προγράμματος της Athens Biennale, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την παραχώρηση του κτιρίου, τονίζοντας ότι εκεί προγραμματίζεται να σχεδιαστεί το σκέλος «SYNAPSIS 2», του προγράμματος “OMONOIA”, της Biennale της Αθήνας. Σημείωσε ότι η Αθήνα, και κυρίως το κέντρο της, μπορεί να προσφέρει στην επικοινωνία και τον διάλογο μεταξύ των διαφορετικών οπτικών, τάσεων και ιδεών των δημιουργών.   

Ο Στάθης Λιβαθινός, καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου, τόνισε ότι το Εθνικό Θέατρο είναι κοντά στον δήμο Αθηναίων και ότι η συνεργασία αυτή συνεχώς θα διευρύνεται.

H Κάτια Αρφαρά, καλλιτεχνική διευθύντρια στους τομείς του Θεάτρου και του Χορού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, χαρακτήρισε πολύ γόνιμη τη συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, ενώ σημείωσε ότι τέτοιες συνέργειες ενδυναμώνουν την πολιτιστική ζωή της χώρας και ενισχύουν την Κοινωνία των Πολιτών.   

Ο Poka Yo και Ξένια Καλπακτσόγλου, συνδιευθυντές της Biennale της Αθήνας, τόνισαν ότι η Αθήνα είναι ένα εργαστήριο, σημείωσαν την κριτική προσέγγιση στα πράγματα που διέπει τη λογική της Biennale της Αθήνας, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι για τη διοργάνωση, σε τόσο δύσκολους καιρούς, η συνεργασία με φορείς, όπως ο δήμος της Αθήνας.

Επισυνάπτεται η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 14/04/2016 - 13:40
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ64.03 KB

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.