dimarxos1

Να τερματιστεί άμεσα η υποστελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου κάλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης

Καταλυτικό χαρακτήρισε τον ρόλο των δήμων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε διημερίδα που διοργανώνει η Υπηρεσία Ασύλου σε συνεργασία με τον  τομέα Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. 

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι οι δήμοι καλούνται να διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή και να συμβάλουν στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων,  και παράλληλα στην καλύτερη δυνατή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Τόνισε ιδιαιτέρως την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των δημάρχων των 28 πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετηθεί η πρόταση του δήμου Αθηναίων περί συγκρότησης Δικτύου Πόλεων Αλληλεγγύης στο προσφυγικό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε το πρόβλημα που υπάρχει με την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυσή της.

Αναφερόμενος στη συμβολή του δήμου Αθηναίων στη διαχείριση του προσφυγικού, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 37 στρεμμάτων στον Ελαιώνα για τη δημιουργία της πρώτης πρότυπης δομής φιλοξενίας, καθώς και το πρόγραμμα επιδοτούμενης προσωρινής στέγασης σε 200 διαμερίσματα.

Ακόμα, ο κ. Καμίνης τόνισε την απόφαση του δήμου Αθηναίων να θεσπιστεί θέση αντιδημάρχου για τους μετανάστες, στην οποία ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, με κύρια αρμοδιότητα την εκπόνηση στρατηγικής για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε, στο περιθώριο της διοργάνωσης, με τον κ. Michael O’Flaherty, διευθυντή της υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ημερομηνία: 
Δευ, 09/05/2016 - 13:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.