skai-radio

«Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την περιουσία των πολιτών και της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του δήμου Αθηναίων να μεταφερθούν σε εκθεσιακό χώρο, προκειμένου να προστατευθούν, τέσσερα ορειχάλκινα αγάλματα που βρίσκονταν στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας.   

Θα μεταφερθούν για τρεις μήνες και  θα τοποθετηθούν σε χώρους που θα είναι προσβάσιμοι στους πολίτες, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο της Αστυνομίας για την πόλη, καθώς και ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν ούτε αστυνομικοί, ούτε και κάμερες δίπλα σε κάθε προτομή. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου έχουν υποδείξει 49 αγάλματα που βρίσκονται σε επισφαλή θέση και μετά από διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα αποφασιστεί για πόσα από αυτά κρίνεται η μετακίνηση επιβεβλημένη.

Ο κ. Καμίνης επέκρινε το γεγονός ότι η Αστυνομία, τις ημέρες διαδηλώσεων, ζητά από τον δήμο Αθηναίων να απομακρύνει, από διάφορες περιοχές, τους κάδους απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι σε θέματα φωτισμού και καθαριότητας, ο δήμος είναι έτοιμος να απαντήσει στην οποιαδήποτε κριτική αλλά δε μπορεί ο δήμος να καλείται να απολογηθεί για το εμπόριο ναρκωτικών και τους άστεγους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμίνης στους άστεγους που είναι εξαρτημένοι από τοξικές ουσίες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει επιτέλους και στην Ελλάδα ένας ειλικρινής διάλογος για τη δημιουργία από το κράτος ειδικών χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης. Σημείωσε ότι στο θέμα αυτό ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συνδράμει. 

Ημερομηνία: 
Παρ, 10/06/2016 - 15:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.