jpg

Γ. Καμίνης: «Να τερματιστεί κάθε έκφραση βίας στην Αθήνα»

«Είμαστε αντίθετοι σε έκφραση βίας στην πόλη και κάθε τέτοια κατάσταση πρέπει να τερματιστεί», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στην επίθεση αγνώστων σε τρόλεϊ και λεωφορείο στο Πολυτεχνείο, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή που παρουσιάζουν η Μαριλένα Κατσίμη και ο Σύλλας Σεραφείμ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι έχει ζητήσει από την Ελληνική Αστυνομία σχέδιο αστυνόμευσης για την περιοχή της Τριλογίας (Νομική, Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη) και αιτιολογώντας την απόφαση του δήμου Αθηναίων να αποσυρθούν τα ορειχάλκινα αγάλματα από το Πνευματικό Κέντρο, είπε ότι «δεν θα μπορούσαν να παραμένουν εκτεθειμένα άλλο εκεί».

Αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών, ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή και ειλικρινής συζήτηση για τη δημιουργία χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χρήση στο δρόμο.   

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στο σχέδιο του δήμου για την ανάπλαση του Εμπορικού και Ιστορικού Τριγώνου της Αθήνας, με σκοπό η περιοχή να λειτουργεί άψογα από κάθε άποψη.     

Για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον κ. Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και σήμερα επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης International Rescue Committee, ενώ σημείωσε και τη συνεργασία που είχε για τα ζητήματα κινήτρων επιστροφής στην πόλη, με τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μάϊκ Μπλούμπεργκ.

 

Ημερομηνία: 
Τρι, 21/06/2016 - 08:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.