Athens DJ 95,2

Η Αθήνα αντέχει, ελκύει επισκέπτες και στέκεται όρθια στην πιο βαθιά κρίση για την χώρα, γιατί η προσπάθεια που κάνουμε, αν και διεξάγεται σε αντίξοες συνθήκες, είναι τιτάνια, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

«Πρέπει να δημιουργείς συνθήκες κοινωνικής συνοχής και παράλληλα προϋποθέσεις ανάπτυξης» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Athens DJ 95,2, που εξέπεμπε από το κέντρο της Αθήνας, και τον μουσικό παραγωγό Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

Υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, Σύνταγμα – Ομόνοια – Μοναστηράκι, θα δώσει άλλη πνοή και όψη στην πρωτεύουσα, αφού εκεί δεν θα γίνουν παρεμβάσεις αποκλειστικά στην αστική υποδομή αλλά θα εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο στη διαχείριση του κυκλοφοριακού, στη χρήση του δημόσιου χώρου, τη διαχείριση των απορριμμάτων και των ωραρίων τροφοδοσίας.

Αναφερόμενος στο εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας και το Πνευματικό Κέντρο, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι είναι απαράδεκτη, και καταλόγισε ευθύνες στην Αστυνομία για παντελή έλλειψη σχεδίου και προκλητική απουσία.

Για το ζήτημα των αστέγων πολιτών, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι αν και υπάρχει διαθεσιμότητα στις δομές φιλοξενίας του δήμου, οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε ένα μεγάλο ποσοστό επαιτούν, κάνουν χρήση ουσιών και πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται στα ειδικά συνεργεία του δήμου, πρόθυμοι να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές στέγασης.

Σχολιάζοντας τη λειτουργία του «Λεωφορείου των Αστέγων» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ο δήμος Αθηναίων υποστηρίζει την πρωτοβουλία, σημείωσε ωστόσο ότι για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας στην πόλη.  

Ημερομηνία: 
Τετ, 06/07/2016 - 12:05

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.