bima

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5 και το δημοσιογράφο Γιώργο Κακούση. 

Για τα Εξάρχεια

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μία εμβληματική περιοχή της Αθήνας παραδίδεται στο έγκλημα. Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε πια μεταξύ πολιτικού και κοινού εγκλήματος, τι νόημα έχει, αν η ζωή των ανθρώπων εκεί, έχει γίνει μαρτύριο; Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο έθεσα χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου φέρνουμε το θέμα των Εξαρχείων. Θα καλέσουμε τους κατοίκους να τους ακούσουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αλλά το πρόβλημα είναι πρώτα από όλα ένα αστυνομικό πρόβλημα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: σε μία παραδοσιακή γειτονιά, σε μια ωραία γειτονιά αμφισβήτησης και διανόησης, σε μία φοιτητική γειτονιά, δεν επιτρέπεται αυτή η κατάπτωση».

Για την παρουσία της Αστυνομίας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Άλλοτε η παρουσία της Αστυνομίας είναι υπερβολική και άλλοτε είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, και αυτό το λέω ανεξαρτήτως από υπουργούς, γιατί το θέμα δεν προέκυψε σήμερα. Έχει φτάσει μέχρι την πλατεία Κάνιγγος και δεν επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών μέρα-μεσημέρι, όλοι να ξέρουν τι γίνεται, οι περίοικοι εκεί πέρα, οι καταστηματάρχες να τους ξέρουν έναν, έναν με τα μικρά τους ονόματα τους εμπόρους και η Αστυνομία να τους αφήνει ανενόχλητους. Το ίδιο και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και σε άλλες περιοχές. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει κάποτε».

Για την καθαριότητα στην πόλη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με οργανωμένο σχέδιο και επιμονή. Υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις προμήθειες ανταλακτικών και οχημάτων. Υποχρεωνόμαστε να λειτουργήσουμε πολλές ημέρες με το 20% της δυναμικότητάς μας. Εταιρία που είχε αναλάβει να προμηθεύσει τον δήμο με καινούργιους κάδους πτώχευσε. Το γνωρίζετε ότι από το 2011, περίπου 2.500 κάδοι έχουν καταστραφεί από τα επεισόδια στην Αθήνα; Το λύνουμε. Έως το τέλος του έτους θα έχουμε προμηθευτεί 3.000 κάδους και αρκετά νέα απορριμματοφόρα. Επίσης μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια σε όλες τις γειτονιές».

Για την ολοκλήρωση των εργασιών στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Γίνεται ένα κτίριο κούκλα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Μάιο του 2014, βάλαμε τα δυνατά μας και το τελειώσαμε σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο. Έχει κοστίσει τρία εκατομμύρια ευρώ και από το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και πάλι ως σχολείο. Ο σύλλογος των αποφοίτων, τους οποίους ξέρω, είναι ενθουσιασμένοι. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την πόλη, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Είναι πολύ σημαντικό. Τρέχουμε να το προλάβουμε να λειτουργήσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Έχει μία μεγάλη συμβολική σημασία, γιατί στην περιοχή ανοίγει κανονικά και η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης».

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 08/07/2016 - 20:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.