skaitv

Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου.

Για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τις καταλήψεις των κτιρίων

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Η κατάσταση υπερβαίνει κάθε ανεκτό όριο, γιατί δεν επιτρέπεται ούτε οι πρόσφυγες να διαμένουν σε συνθήκες απαράδεκτες, ούτε να επηρεάζεται η ζωή των γειτονιών της Αθήνας. Οπότε καλώ την Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της.  Από την πλευρά μου, είμαι διατεθειμένος, εκπροσωπώντας το δήμο Αθηναίων, να συμβάλω στη στέγαση ενός ικανού αριθμού ανθρώπων",

Για τα Εξάρχεια

 Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Η περιοχή εξακολουθεί να είναι μια περιοχή ζωντανή, αλλά έχει πλέον παρεισφρύσει και το κοινό έγκλημα. Αυτό το οποίο είδαμε προ μηνός, να σκοτώνεται μέρα μεσημέρι εν μέση οδώ ένας άνθρωπος από μια ομάδα πολιτών οι οποίοι διεκδικούν αυτοί πλέον να επιβάλουν το νόμο, είναι μια περίπτωση αυτοδικίας. Είναι απαράδεκτο πλέον φαινόμενο που δείχνει την απουσία της Πολιτείας. Βλέπουμε δημόσιες υπηρεσίες, τα ταχυδρομεία, λ.χ, να αποχωρούν. Βλέπουμε παραδοσιακοί χώροι εστίασης, πολιτιστικοί χώροι, όπως το Φλοράλ, να κλείνουν. Είναι, λοιπόν, μια κατάσταση εδώ και πολύ καιρό "στο κόκκινο". Εγώ προκάλεσα μια ολόκληρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι πάρα πολλοί κάτοικοι στα Εξάρχεια δεν ζουν με την πεποίθηση, με το αίσθημα ότι είναι ασφαλείς. Και το χειρότερο είναι ότι πολλοί φοβούνται να το πουν αυτό. Αυτό είναι το πρόβλημα, όπως εκφράζεται. Σε μια γειτονιά στην καρδιά της πρωτεύουσας να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να φοβούνται να διαμαρτυρηθούν και να κατονομάσουν το πρόβλημα το οποίο τους απασχολεί. Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Για την χθεσινή επίθεση στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Στα Εξάρχεια έχουμε σε εβδομαδιαία βάση, ή και πιο συχνά, ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Είτε να βγαίνουμε να καίμε λεωφορεία, να πολιορκούνται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είτε να πηγαίνουμε να "βάφουμε" το Πολυτεχνείο, είτε να χτυπάμε το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Αυτό είναι μια κατάσταση απαράδεκτη. Ο δήμος Αθηναίων προσπαθεί με τεράστιο κόπο να μπει μέσα στη γειτονιά και να κάνει κάθε μέρα τη δουλειά του. Θα συνεχίσει ο δήμος να είναι παρών.Τώρα πια έχουμε αναλάβει και μια πρωτοβουλία, να κοιτάξουμε να φέρουμε όλους τους φορείς στο τραπέζι, ούτως ώστε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, και ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του.

Για τον υπάλληλο στην πολεοδομία του δήμου Αθηναίων που φέρεται ότι χρηματιζόταν

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Είχε έλθει μια κυρία προ ημερών στο γραφείο μου. Έχω ανοικτό το γραφείο μου στους πολίτες και τους ενθαρρύνω αν υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς να έλθουν να το καταγγείλουν. Μου είπε ότι υπάλληλος μαζί με έναν ιδιώτη πολιτικό μηχανικό της ζήτησαν λεφτά για να τακτοποιήσει την υπόθεσή της. Την έφερα σε επαφή αμέσως με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, επανειλημμένα έχω χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αυτή, και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με σημαδεμένα χαρτονομίσματα.

Ημερομηνία: 
Παρ, 29/07/2016 - 14:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.